EXCLUSIV | Elevul care și-a înjunghiat profesoara în timpul orei, evaluat lunar de medicii psihiatri. Tânărul a fost externat de la Spitalul ”Obregia”

EXCLUSIV | Elevul care și-a înjunghiat profesoara în timpul orei, evaluat lunar de medicii psihiatri. Tânărul a fost externat de la Spitalul ”Obregia”
Elevul face și terapie în fiecare săptămână, timp de o oră, la o clinică privată
Publicat: 04/01/2024, 08:30

Elevul care și-a înjunghiat profesoara de japoneză pe 5 aprilie 2023, chiar în timpul orei, merge lunar la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia. După ce a fost internat aici timp de o săptămână, în luna noiembrie, adolescentul de 16 ani trebuie evaluat periodic de medicii psihiatri. Aflat în arest la domiciliu, instanța i-a aprobat prima evaluare din acest an, care va avea loc pe 19 ianuarie, dar și programul de terapie pe întreaga lună.

Cazul elevului de la prestigiosul colegiu bucureștean ”Ion Creangă”, care și-a înjunghiat profesoara de japoneză, în timp ce aceasta le dădea elevilor un extemporal, a șocat opinia publică.

S-a întâmplat în luna aprilie a anului trecut, când, în timpul orei, Ediz Yeniatakan, adolescentul care are dublă cetățenie, română și turcă, elev în clasa a X a la Colegiul ”Ion Creangă, și-a atacat profesoara de japoneză cu un cuțit de bucătărie.

În momentul în care profesoara în vârstă de 26 de ani a ajuns la banca lui Ediz Yeniatakan, acesta a lovit-o cu un cuţit în gât, provocându-i o plagă înjunghiată în regiunea cervicală anterioară. În urma atacului asupra profesoarei sale, Ediz Yeniatakan a fost acuzat de tentativă de omor.

Instanța i-a respins acestuia de mai multe ori cererea de înlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar

În luna noiembrie, Ediz Yeniatakan a fost internat, cu acordul judecătorilor, la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia.”

Elevul s-a aflat sub supravegherea permanentă a medicilor timp de o săptămână. De la externare, el trebuie să meargă lunar la acest spital pentru reevaluare.

Face săptămânal terapie, la o clinică privată

Judecătorii au aprobat deja ”programul” adolescentului pentru începutul de an. Pe 19 ianuarie, el va merge la o ședință de reevaluare la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia, care va dura aproximativ două ore.

Pe de altă parte, judecătorii au aprobat și deplasările regulate ale elevului la o clinică privată care oferă servicii de psihiatrie și psihoterapie pentru adulți, copii și adolescenți. Ediz Yeniatakan face terapie în fiecare săptămână, timp de o oră.

Profesoara de japoneză a fost transportată la spital, iar elevul a fost acuzat de tentativă de omor și arestat

În luna aprilie 2023, un elev în clasa a X-a de la Colegiul „Ion Creangă” din Capitală a șocat opinia publică, după ce a încercat să-și omoare profesoara de japoneză.

Dascălul urma să le dea o testare, iar elevii din clasă se temeau că vor primi note mici, așa că au început o discuție pe WhatsApp. Unul dintre elevi a întrebat, direct, dacă ar merita s-o omoare.

Colegii lui nu l-au luat însă în serios, mai ales că nu spusese nimănui că, în buzunar, avea pregătit un briceag bine ascuțit.

Când profesoara a început să împartă foile pentru examenul de tip grilă, Ediz Y. s-a ridicat cu briceagul în mână și a tăiat-o la gât. Victima a fost transportată de urgență la spital, iar elevul a fost acuzat de tentativă de omor și arestat preventiv.

Elevul considera că profesorii nu se ridică la nivelul lui

Surse judiciare au precizat că Ediz Y. a făcut parte din colectivul clasei a IX-D a Liceului Teoretic „Eugen Lovinescu.”

Elevul se transferase în acest an școlar la Colegiul Liceul „Ion Creangă”, deoarece ar fi considerat că nivelul de educație oferit de primul liceu nu se ridica la capacitatea lui de învățare și înțelegere.

Băiatul nu ar fi fost implicat în vreun eveniment violent, nici cu elevii și nici cu profesorii. Potrivit celor care îl cunoșteau, Ediz Y. citea foarte mult, chiar și în timpul orelor și pauzelor.

Conform surselor citate, Ediz părea mai atras de lectură decât să comunice cu restul colegilor și ar fi preferat să trăiască în lumile imaginare pe care găsea în cărțile respective.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Adolescentul care și-a atacat cu un cuțit profesoara de japoneză, internat la Psihiatrie. Elevul de 16 ani va sta o săptămână la „Obregia”

Ce discutau elevii Colegiului Ion Creangă înainte să aibă loc ora profesoarei care a fost înjunghiată: „AR MERITA SĂ O OMOR?”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Dentista Marina Gavril ar fi fost ucisă la comandă. Luni a fost înmormântată în R....
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
„Zici că noi alegem președintele în America” Dan Negru vorbește despre prioritățile românilor după anunțul...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24...
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor