Pâinea este nelipsită pe masa românilor: fie de dimineață la ceai, în sandvișuri sau cu un castron de supă la cină, însoțește aproape orice fel de mâncare. Cu toate acestea, pâinea se va strica rapid dacă nu este depozitată corespunzător.
„Dacă intenționați să mâncați rapid pâinea, o puteți depozita pe blatul din bucătărie”, spune Margarethe A. Cooper, profesor de Food Safety Education la Universitatea din Arizona.
„Dar dacă îți ia mult timp să-ți consumi pâinea, și dacă bucătăria ta este caldă și umedă, și mai ales dacă pâinea este de casă, merită să o pui la frigider pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului”, adaugă ea.
Pâinea de casă nu conține conservanții care o împiedică să se strice și pe care îi au majoritatea sortimelelor de pâini cumpărate din magazin.
Lisa Young, nutriționist și profesor la Universitatea New York din New York City explică că temperatura rece din frigider face ca amidonul să se recristalize și se usucă. Rezultatul? Pâinea va dezvolta o aromă veche. Dacă învelești strâns pâinea în plastic și o pui la frigider, poți ajuta la încetinirea procesului de învechire.