USR, coaliție cu AUR împotriva primarului Sectorului 4, Daniel Băluță. Mărul discordiei: Piața Berceni-Olteniței (SURSE)

USR, coaliție cu AUR împotriva primarului Sectorului 4, Daniel Băluță. Mărul discordiei: Piața Berceni-Olteniței (SURSE)
Paul Ene, de la USR, îl acuză pe primarul Băluță că ar fi distrus piețele din Sectorul 4
Publicat: 15/01/2024, 16:48

Scandalul care are în prim-plan Piața Berceni-Olteniței s-a acutizat. În timp ce primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, ar fi depus plângere penală pentru șantaj și amenințări cu moartea, reprezentanții AUR și cei ai USR îl presează pe edil. Aceștia din urmă spun că vor bloca în Consiliul General proiectul prin care se dorește transformarea pieței în grădiniță. Surse Gândul susțin că, în realitate, miza ar fi cu totul alta. Piața este administrată de Traian Hojda, considerat un apropiat al Clanului Sportivilor, căruia această afacere prosperă i-ar fi adus în conturi milioane de euro. În septembrie, contractul de concesiune al pieței va expira, ceea ce ar însemna o pierdere uriașă pentru Hojda.

Spiritele se încing de la o zi la alta în scandalul care s-a iscat în jurul Pieței Berceni-Olteniței. La doar o zi după ce anumite surse au dezvăluit că primarul Daniel Băluță ar fi fost șantajat și amenințat cu moartea, acesta făcând plângere penală, reprezentanții AUR și USR și-au unit forțele și îl strâng cu ușa pe edilul Sectorului 4.

Paul Ene, aspirant la fotoliul de primar din partea USR Sector 4, a făcut o postare pe rețelele sociale prin care i se declară război fățiș actualului edil.

„USR va opri în Consiliul General al Municipiului București proiectul lui Băluță prin care se dorește schimbarea destinației Pieței Berceni-Olteniței din complex agroalimentar în grădiniță. Primarul pesedist Daniel Băluță pare că și-a pus în gând să distrugă toate piețele din Sectorul 4. A reușit să transforme Piața Sudului într-un muzeu fără exponate, Piața Norilor a devenit o parcare acoperită cu câteva tarabe, iar acum a pus gând rău și uneia dintre ultimele piețe care încă atrage producătorii locali din jurul Bucureștiului: Piața Berceni-Olteniței. Locuitorii au nevoie de creșe și grădinițe în proximitatea locuințelor. Cererea mare de locuri în creșe și grădinițe vine din dezvoltarea haotică din sudul Sectorului patronată chiar de primarul Băluță. În acea zonă trebuie construite unități de învățământ. Astfel nu faci decât să condamni părinții la sute de ore pierdute în trafic pentru a-și duce copiii la grădiniță în zonele vechi deja aglomerate. Piața Berceni este parte parte a comunității Sectorului 4 și trebuie să își păstreze actuala funcționalitate chiar dacă administrarea ei va reveni la primărie. Ne vom asigura că așa se va întâmpla”, a scris Paul Ene pe pagina sa de Facebook.

Piața Berceni nu este în pericol de a fi demolată

Surse Gândul susțin că miza din spatele acestui scandal ar fi una uriașă. Piața Berceni-Olteniței este administrată de 25 de ani de firma lui Traian Hojda, apropiat al Clanului Sportivilor.

În luna septembrie, contractul de concesiune va expira, iar piața va reveni în administrarea Consiliului Local al Sectorului 4. Astfel, Hojda ar pierde o afacere care i-a asigurat câștiguri de milioane de euro. În aceste condiții, se fac presiuni pentru ca primarul Daniel Băluță să cedeze și să accepte prelungirea contractului. Potrivit unor surse, s-a ajuns chiar până la șantaj și amenințări cu moartea.

„AUR este mână în mână cu mafia piețelor de mai multă vreme, pentru a-și finanța acțiunile. Acum, Antonio Andrușceac (n.r. deputat AUR) încearcă să-și sprijine finanțatorii si apără public un interlop afiliat Clanului Sportivilor, Traian Hojda, pentru ca acesta din urmă să obțină prelungirea contractului de concesiune a Pieței Berceni, contract încheiat acum 25 de ani, tot prin manevre ilegale. Pentru acestea, primarul Sectorului 4 de la acea vreme, Marin Luțu, a fost judecat și condamnat. Sunt atât de disperați că-și pierd susținerea financiară, încât au ajuns să-l amenințe cu moartea pe primarul Daniel Băluță, doar pentru că acesta vrea să pună capăt rețelei de corupție creată în jurul acestei piețe, prin faptul că nu vrea să prelungească acel contract de concesiune”, susțin surse Gândul.

Primăria Sectorului 4 a dat în numeroase rânduri asigurări că Piața Berceni-Olteniței nu este în pericol de a fi demolată, dar, cu toate acestea, scandalul se amplifică de la o zi la alta.

CITEȘTE ȘI:

Scandalul ”Piața Berceni” capătă iz penal! Primarul Băluță, ținta unor acțiuni de șantaj și a amenințărilor cu moartea (SURSE)

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat proiectul unui AEROPORT în sudul Capitalei: „Bucureștiul merită o dezvoltare, trebuie extins”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce tactică folosesc rușii ca să cucerească pozițiile fortificate ale armatei ucrainene. „Apar pe neașteptate...
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
Anunț de ultimă oră făcut de meteorologi. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele ore
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Dieta cu 3 mese pe zi a Loredanei Groza. Alimentul POPULAR la care a renunțat...
Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro a publicat notele
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Alex, tânărul dat dispărut în Italia, a fost găsit mort! După zile întregi de căutări,...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
DOTARE OBLIGATORIE pentru toate mașinile noi vândute în Europa
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
Doliu la Hollywood. A murit unul dintre cei mai celebri scenariști
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Ce presimțire a avut Emily Burghelea înainte de accident: ”Mi-am imaginat un înger alb”
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Frumusețea nu aduce fericire. Ce se întâmplă cu oamenii care arată prea bine?
×