Marcel Ciolacu a răspuns unor întrebări fulger, într-un interviu la Antena 3, despre colegii săi de politică.
Nu este niciun secret că Nicolae Ciucă este „un om de cuvânt”, în ochii premierului Ciolacu, „un om respectabil, un român”. La fel este și Kelemen Hunor, despre care președintele PSD spune că este „un bun politician”.
Când vine vorba despre liderii opoziției, Ciolacu nu are aceleași caracterizări.
George Simion este un om în care poți să spui baza, un aventurier. Cătălin Drulă ar fi putut mult mai mult, crede Ciolacu.
La Diana Șoșoacă este evidentă relația cu Federația Rusă, în ochii președintelui PSD.
Este o evidență foarte clară relația doamnei Șoșoacă cu Federația Rusă și prezența ei în Ambasada Rusă. Nu pot să am un dialog. Eu știu cât rău și știm cu toții cât rău a făcut Rusia poporului român și România. Parcă de 16 ori parcă ne-au atacat, a afirmat Ciolacu.
Pentru Mircea Geoană, un predecesor al său și un posibil contracandidat la prezidențiale, Marcel Ciolacu are un sfat: trebuie să învețe din trecut!
Vicepreședinte și fost președinte al Partidului Social Democrat, trebuie să înveți din trecut, ca să știi mai bine cum îți creezi viitor.
Pe Maia Sandu, președintele Moldovei, Ciolacu o vede „războinică”, chiar dacă nu fac parte din aceeași familie politică.
Este o femeie războinică, cu provocări multiple. Nu facem parte din aceeași familie politică. Câteodată avem și păreri diferite, dar e o femeie încercată, o femeie pe care eu o admir.
La ceastă întrebare, Marcel Ciolacu a răspuns invocând aceeași „stabilitate”.
Cel mai mare risc pentru România în 2024 este de a nu menține acest echilibru și de a ne angrena, de a fi aventurieri. Trebuie să existe o stabilitate politică și am văzut cât de mult a însemnat această stabilitate politică. Nu spun neapărat că trebuie să fie între PSD și PNL. Românii decid care va fi viitoarea coaliție de guvernare. Nu va avea niciun partid peste 50% să spună că va guverna singur. Asta e o certitudine. Mi-aș dori să fie forțe democratice care să conducă România mai departe. Sunt ferm convins că și de această dată vom face față provocărilor, cum am făcut de fiecare dată. Cu investiții majore în infrastructură, în energie, ajunge la independență energetică în următorii ani și cu investiții reactoarele trei și patru. Avem un context foarte favorabil pentru noi românii. În acest moment, România va face față indiferent de provocări.
În cadrul interviului, de la Antena 3, Ciolacu a vorbit și despre vizita de la Muntele Athos, un loc deosebit, în opinia sa. Premierul a mărturisit că nu a dorit să facă publică această călătorie.
Marea majoritate a călugărilor sunt români. Este un loc deosebit. Îmi pare rău, n-am vrut să-l fac public. L-au făcut ei. Au făcut părintele Efrem, cei de acolo și cei de la schitul românesc unde am ajutat alături de mulți români. Foarte mulți români întâlnești pe Muntele Athos din toate categorii. Muntele Athos e singurul loc în care dormi liniștit. Este atâta rugăciune în jurul tău încât se creează acel vid în care adormi liniștit fără să te gândești la nimic decât la tine și la Dumnezeu.
Întrebat ce l-a rugat pe Dumnezeu, premierul a răspuns: să-i ajute pe români și România.
CITEȘTE ȘI: