Un cutremur slab cu magnitudinea 3,4 s-a produs luni, la ora 15:59, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea.
Seismul a avut loc la adâncimea de 122,8 kilometri.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 51 km vest de Focşani, 60 km est de Sfântu-Gheorghe, 65 km nord de Buzău, 71 km est de Braşov şi 91 km nord-est de Ploieşti, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
28 de cutremure de la începutul anului
De la începutul lunii ianuarie, în România s-au înregistrat 28 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,3 pe Richter, notează Agerpres.
Anul trecut, cea mai puternică mişcare tectonică, de 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.
Ce trebuie să faci în caz de cutremur
- Clădirile trebuie părăsite calm, fără a lua lucruri inutile, iar drumul spre ieşire trebuie verificat cu grijă, pentru a evita expunerea la pericole.
- Pentru orice eventualitate, trebuie prevenită rănirea provocată de căderea unor tencuieli, cărămizi, etc. la ieşirea din clădire, utilizând o cască de protecţie sau, în lipsa acesteia, un scaun (taburet) ori alt obiect protector (geantă, ghiozdan, cărţi groase, etc.).
- Dacă la ieşire uşile sunt blocate, trebuie să se acţioneze fără panică pentru deblocarea acestora. Dacă uşile nu pot fi deblocate, se recomandă spargerea geamului, curăţirea ramei şi a zonei de cioburi, utilizând un scaun, o vază, etc. şi evacuarea prin golul astfel creat.
- În cazul în care, în urma unui cutremur sunt persoane rănite, acestea trebuie să fie eliberate din locurile unde au rămas prinse și trebuie să li se acorde primul ajutor.
Vă recomandăm să citiți și:
Sorry, there are no polls available at the moment.