Gruparea condusă pe teritoriul SUA de liderul interlop Florin Duduianu, care ar fi furat de pe cardurile americanilor cel puțin 200.000 de dolari, a fost destructurată cu ajutorul unor informații transmise de polițiștii români. Bărbatul își făcuse o grupare formată din zeci de imigranți români, pe care tot el i-ar fi ajutat să intre ilegal în America.
Știut în lumea interlopă sub numele de Anaser, Florin Duduianu a devenit cunoscut de publicul larg după ce procurorii DIICOT au deschis așa-numitul dosar al „maneliștilor”, în care acesta era acuzat, împreună cu mai multe persoane, că i-ar fi extorcat pe mai mulți lăutari celebri.
Anaser a dispărut fără urmă, motiv pentru care instanța a emis pe numele său un mandat de arestare în lipsă. Ulterior, în timp ce figura pe site-ul IGPR la categoria Most Wanted, bărbatul a publicat pe rețelele de socializare mai multe filmări realizate în Mexic, în care susținea că este o victimă a justiției din România.
Ulterior, Anaser a trecut ilegal din Mexic în SUA, unde, după numai câteva luni, a fost prins de poliție în timp ce înșela diverse persoane cărora le vindea bijuterii din aur fals, la prețuri de chilipir.
Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că la momentul respectiv autoritățile SUA nu ar fi știut că bărbatul este urmărit internațional de către justiția română, așa că, după ce l-au ținut o perioadă în arest, au decis să-i dea drumul, fără să bănuiască măcar că ambițiile infracționale ale imigrantului român erau mult mai mari.
Potrivit surselor citate, polițiștii români au aflat că Anaser trecuse granița în SUA după ce, inițial, obținuse binecuvântatrea mafiotului craiovean stabilit în Mexic, Florian Tudor, zis Rechinu.
În SUA, ajutat de niște craioveni din gruparea lui Rechinu, Anaser încerca să-și pună pe picioare o afacere bazată pe infracționalitate electronică de tip skimming, însă, pentru că era încă la început, nu refuza nici munca de jos și ieșea împreună cu soția să vândă inele din aur fals.
În tot acest timp, românul găzduia, la el acasă, noi imigranți ilegali, inițial membri ai numerosului clan al Duduienilor, iar mai apoi români din afara familiei, dar dispuși să lucreze pentru el. Aceștia stăteau în grija lui Anaser până începeau să câștige bani suficienți pentru a sta pe propriile picioare. Apoi, continuau să lucreze pentru liderul interlop bucureștean și să monteze pe bancomate aparate care puteau fura datele de pe carduri.
Ulterior, cardurile erau clonate, iar banii erau scoși direct de la ATM. Totodată, cu ajutorul unui hacker din Craiova, românul ar fi obținut datele de pe cardurile asistaților social și le-ar fi folosit pentru achiziționarea unor cantități mari de lapte praf și sucuri energizante.
Sursele citate au precizat că, adus la audieri de ofițerii FBI, Anaser Duduianu și-ar fi recunoscut faptele, în mare parte. Potrivit sistemului de justiție din SUA, în cazul în care va pleda vinovat, românul riscă o pedeapsă mult redusă, de aproximativ 4 ani de detenție, în condițiile în care legislația americană este blândă cu răufăcătorii care nu comit infracțiuni cu violență.
CITIȚI ȘI: