Societatea în care trăim a devenit una care pune tot mai mult accent pe bunăstare și sănătate. Iar lupta cu kilogramele este o provocare pentru mulți români.
Oricine își dorește să găsească drumul spre un stil de viață liniștit și optim din punct de vedere al alimentației.
Tocmai de aceea gestionarea greutății corporale reprezintă o prioritate pentru toți cei care vor să trăiască sănătos.
Dintre toate, un aliment anume poate fi consumat la orice oră fără să existe pericolul îngrășării. Este extrem de sănătos, poate reprezenta o gustare sau măcar o garnitură pentru felul principal
Are o varietate de arome, ceea ce ne bucură papilele gustative. De asemenea, e și o sursă bogată de beneficii pentru sănătate.
De când românii au început să fie tot mai preocupați de alimentația sănătoasă și tradițională, murăturile, căci despre ele vorbim, au revenit în atenția consumatorilor.
Iată doar câteva dintre beneficiile aduse de consumul regulat al murăturilor:
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat, potrivit Antena 3, de ce nu dăm niciodată greș dacă zilnic consumăm murături.
„Dacă nu avem probleme cu sarea prea multă, că asta e singura problemă. Aceia care au saramură: varza murată, castraveți, gogonele, sunt niște produse pe care celor din străinătate care au emigrat le este foarte greu să le găsească. Trebuie să mergi la restaurant turcesc… Nici nu știu în ce tip de supermarket poți să găsești murături în saramură.
Da, este un probiotic atât de la îndemână pe care bunicii noștri îl foloseau în timpul iernii. Are și vitamina C și probiotice. Singurul lucru e că sunt sărate și atunci poate ar fi bine să nu mai punem sare în restul mâncării, dar din punct de vedere „greșeală că am mâncat murături în fiecare zi, nu avem cu ce să greșim”, a spus Mihaela Bilic.
CITEȘTE ȘI:
Mâncatul seara – ÎNGRAȘĂ sau nu? Ce spune nutriționistul Mihaela Bilic despre acest mit
RECOMANDAREA medicului nutriționist Mihaela Bilic, pentru a slăbi 30 de kilograme în 6 luni