Într-o încercare de a stopa practicile abuzive, autoritățile dintr-o insulă exotică au luat măsuri stricte împotriva localnicilor care profită de fluxul de turiști.
Localnicii din Tenerife au fost amenințați de autorități să înceteze să mai profite în mod ilegal de turiștii care vizitează această insulă cu plajele sale spectaculoase și o viața de noapte senzațională.
Printre practicile localnicilor amendabile de autorități se numără închirierea spațiilor pentru ca turiștii să-și instaleze corturile pe acoperișurile clădirilor.
Proprietarii de locuințe cereau turiștilor între 12 și 15 euro pentru a le oferi posibilitatea de a-și monta corturile și petrece o noapte în aceste condiții. Acest lucru se întâmplă adesea în vârful de sezon atunci când găsirea unei unități de cazare devine o adevărată provocare.
Noile reglementări prevăd amenzi uriașe pentru cei care încalcă aceste reguli, cu sume care pot ajunge până la 30.000 de euro, potrivit Știrileprotv.
Tenerife se află în Oceanul Atlantic, chiar în largul coastelor Africii de Nord și este cea mai mare dintre cele șapte insule Canare.
Insulase bucură de un soare etern – unul dintre motivele pentru care această insulă frumoasă este un punct de atracție pentru milioane de turiști în fiecare an.
Tenerife este o insulă vulcanică care a fost sculptată de-a lungul timpului de mai multe erupții, ultima fiind la începutul secolului XX. Are un amestec excelent de teren accidentat, peisaje dramatice și o climă subtropicală, cu temperaturi medii de 20°C – 22°C în lunile de iarnă și 26°C – 28°C în timpul verii.
În martie 1936, Francisco Franco a fost detașat pe insulă de către un guvern republican care se temea de influența și puterea tot mai mare a acestuia. El a fost de acord să colaboreze la lovitura de stat militară care a dus la Războiul Civil Spaniol, când Insulele Canare au căzut în mâinile naționaliștilor în 1936. În consecință, mulți oameni s-au mutat din Tenerife, dornici să scape de noul regim. În prezent, populația din Tenerife este de aproximativ 900.000 de locuitori, iar aproximativ cinci milioane de turiști vizitează insula în fiecare an.
Priveliștea magnifică a Muntelui Teide, cel mai înalt vârf din Spania, vă întâmpină la intrarea pe uscat și iarna poate fi chiar acoperit de zăpadă, în timp ce pe coastă soarele strălucește ca de obicei. Au fost înregistrate patru erupții vulcanice fără nicio victimă: două la începutul anilor 1700, a treia în 1798, iar ultima erupție cunoscută a avut loc în 1909.
Insula a fost puternic dezvoltată începând cu anii 1970, beneficiind de investiții masive care, la rândul lor, au dus la transformarea ei în capitala economică a Canarelor. Capitala propriu-zisă este Santa Cruz, situată în nord.
De-a lungul anilor, Tenerife a devenit o destinație de vacanță populară și este ușor de înțeles de ce, având la dispoziție zeci de stațiuni deosebite din care puteți alege. De la binecunoscutele stațiuni Playa las Américas și Los Cristianos, la uimitoarele stânci de la Los Gigantes și până la pădurile de pini din parcul național… această insulă are mult mai multe de oferit în afară de vremea minunată, potrivit spain-tenerife.com.