Livratorii de mâncare din București câștigă sume considerabile, săptămânal, în comparație cu alte domenii de activitate. Indiferent dacă optează pentru bicicletă, scuter sau mașină, veniturile depășesc uneori salariul unui profesor.
În București, cererea pentru livrări începe să crească începând cu mijlocul săptămânii, iar munca devine mai solicitantă după ora 18:00, conform datelor unei companii de livrare. De altfel, un sfert dintre comenzile din ultimul an au fost plasate între orele 18:00 și 20:00.
În București, unele restaurante acceptă comenzi și până la ora 4 dimineața, iar eforturile depuse de livratori sunt recompensate pe măsură. Dacă clienții sunt mulțumiți, atunci cu siguranță vor fi și generoși.
„Dacă ieși și te ții, faci între 10-20 și ajungi la o medie de 2-3 milioane pe zi (200-300-n.r.). Eu, de exemplu, ies de la 12 și până seara la 12-1”, a spus un livrator, vorbind despre bacșișul primit de la clienți, potrivit Pro TV.
Când vine vorba de mijlocul de transport, livratorii aleg mașina, scuterul sau bicicleta, iar mâncarea ajunge în siguranță la destinatar.
„Nu este dificilă vremea, dificil este traficul. Cam ăsta ar fi singurul impediment, traficul și nerespectarea regulilor de circulație de către mașini. De multe ori necesită să stai mult în stradă, că ninge, că plouă, că bate vântul”, se plâng livatorii.
În Capitală, sunt tot mai mulți cetățeni străini care preiau comenzi și livrează diverse produse, iar cu banii câștigați aici reușesc să își intrețină familiile lăsate acasă.
„Dificil este că vremea este foarte rece, în ultima lună, în ianuarie, temperaturi scăzute și câteva probleme cu bicicleta. Astăzi nu este bine, deoarece este duminică și oamenii vin la mall. Traficul este foarte rău, dar acest job este bun”, a precizat unul dintre ei.
În Capitală sunt la mare căutare hamburgerii, shaorma și pizza, potrivit unei companii de livrări.
FOTO – Facebook.com/Glovo