Prima pagină » Actualitate » URZICILE și loboda, „vedetele” de primăvară la tarabele din Piața Obor. Cât costă un kg și ce beneficii aduc sănătății?

URZICILE și loboda, „vedetele” de primăvară la tarabele din Piața Obor. Cât costă un kg și ce beneficii aduc sănătății?

URZICILE și loboda, „vedetele” de primăvară la tarabele din Piața Obor. Cât costă un kg și ce beneficii aduc sănătății?
Sursa FOTO: Gândul

Mai sunt doar câteva zile până la sosirea oficială a sezonului de primăvară. Este acea perioadă în care natura reînvie, copacii încep să înflorească, iar primele verdețuri de sezon își fac apariția în piețe.

Piața Obor din București, un loc tradițional de întâlnire pentru cumpărătorii de produse proaspete, se bucură de o ofertă generoasă de fructe, legume și verdețuri direct de la producătorii și culegătorii români.

În aceste zile, deja pe tarabele din piață și-au făcut apariția urzicile proaspete și loboda, care au devenit printre cele mai căutate produse de primăvară.

Vestea mai puțin plăcută este că prețul pentru primele verdețuri de primăvară a crescut semnificativ în comparație cu anii trecuți.

Un kilogram de urzici în Piața Obor a ajuns să depășească prețul unui kilogram de carne de pui de țară, ajungând la 20 de lei.

Agricultorii vând urzicile la pungă, iar prețul unei pungi este de aproximativ 5 lei, astfel că pentru a obține un kilogram de urzici, cumpărătorii trebuie să achiziționeze patru astfel de pungi.

Urzicile sunt recunoscute pentru conţinutul lor ridicat de vitamine, minerale, în special de fier, calciu şi vitamina C.  Printre beneficiile urziciilor se mai numără şi reducerea inflamaţiei şi a stresului oxidativ din organism, dar şi capacitatea de a reduce nivelul de zahăr din sânge.

De asemenea, loboda, o altă verdețură apreciată în această perioadă, este disponibilă pe tarabele din Piața Obor la prețul de 2 lei pe legătură.

Loboda are un conţinut bogat în vitamine şi fitonutrienţi, fiind astfel considerat un aliment natural şi sănătos. Frunzele de lobodă pot fi consumate crude şi folosite la salată, sau pot fi folosite la ciorbe și alte preparate gătite la cuptor, potrivit Antena 3.

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa ... vezi toate articolele

Citește și