Ceea ce mănânci are legătură cu felul în care te simți, iar ceea ce mănânci se vede chiar și pe trupul tău, în kilogramele în plus ori în paloarea tenului.
Mai ales atunci când ești femeie, trebuie să ai mare grijă de ceea ce mănânci pentru a fi sănătoasă, dar și pentru a arăta fără cusur. Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat de ce femeile nu ar trebui să renunțe niciodată la proteinele de origine animală.
”Femeile ar fi bine să nu fie vegetariene, pentru că da, ăsta este adevărul, așa ne-a vrut natura. În produsele de orgine animală avem lucruri care sunt necesare pentru piele. Avem proteine de cea mai înaltă calitate, avem niște grăsimi și mai ales vitaminele A și D, care lucrează pentru elasticitatea pielii.
E foarte greu ca organismul să le facă în momentul în care suntem vegetarieni. Da, la capitolul vegetale, probabil, după o anumită vârstă, soia este proteina care aduce un tip de hormon estrogen, niște fitoestrogeni, care pot suplini un pic, după menopauză, lipsa de estrogeni naturali.
De la adolescență până la 50 de ani, a fi vegetarian din punct de vedere feminin este o contraindicație. Colagenul este o proteină din structura pielii, de aceea este mai greu să fim frumoase și radioase din vegetale”, a explicat Mihaela Bilic.
Este important să recunoaștem că o dietă echilibrată și variată, care furnizează toți nutrienții esențiali, este esențială pentru sănătatea oricărei persoane, indiferent de sex. Cu toate acestea, există unele aspecte pe care femeile ar trebui să le ia în considerare atunci când adoptă o dietă vegetariană sau vegană: