Specialiștii trag un semnal de alarmă despre alimentele care conțin cantități foarte mari de plastic. Iar pe cele mai multe dintre ele românii le consumă aproape în fiecare zi.
Avertisment dur din partea oamenilor de știință! Plasticul se regăsește în majoritatea fructelor și legumelor pe care le mâncăm. Experții susțin că am ajuns să consumăm câte cinci grame de plastic pe săptămână. Din păcate, acest lucru poate duce la boli grave, precum cancerul de colon.
Materialele plastice se folosesc des pentru ambalarea alimentelor și a băuturilor, însă de cele mai multe ori, ambalajele lor ajung în natură și provoacă daune de nedescris mediului înconjurător, dar și populației.
Cercetătorii italieni au ajuns la concluzia că mâncarea pe care o consumăm zilnic are în compoziție particule foarte fine de plastic. Studiile au arătat faptul că ingerăm echivalentul în plastic al unui card în fiecare săptămână, adică în jur de 0,1 și 5 grame de bucăți invizibile.
Se pare că plasticul se regăsește în pește, în carne, în fructe și legume, în miere, în zahăr, ba chiar în sare și bere. Cantitatea cea mai mare de plastic se găsește în… Citește AICI continuarea articolului: Veștile sunt crunte pentru români. Care sunt alimentele cu cel mai mult plastic.
sursa foto: Shutterstock