În România, cardurile de bonuri de masă (cunoscute și sub denumirea de tichete de masă) pot fi folosite pentru achiziționarea de alimente, băuturi și produse alimentare înregistrate și autorizate, în principal în magazinele alimentare, restaurante, cafenele sau alte locuri similare.
Cu toate acestea, există anumite restricții cu privire la ceea ce poți cumpăra cu cardurile de bonuri de masă în România. Trebuie menționat și faptul că acest card poate fi utilizat la comercianții fizici, dar și la comercianții online. Condiția este ca aceștia să facă parte din rețeaua de card de masă Edenred, care afişează sigla dedicată Edenred și Marca de acceptare Mastercard.
Este important să verifici regulile și restricțiile specifice ale emițătorului cardului de bonuri de masă pe care-l deții pentru a fi sigur că folosești cardul în conformitate cu prevederile legale și regulile stabilite de emitent.
Mai mult, este interzis să cumperi cu cardul de bonuri de masă țigări, dar și băuturi alcoolice. Menționăm faptul că deși la cardurile normale pot fi făcute și retrageri, în acest caz, cardul de bonuri de masă nu poate fi utilizat pentru retrageri de numerar.
Iată ce poți achiziționa și unde poți plăti cu cardul de bonuri de masă:
Produse alimentare și băuturi. Majoritatea cardurilor de bonuri de masă sunt destinate achiziționării de alimente și băuturi înregistrate și autorizate, cum ar fi produsele alimentare ambalate, fructe, legume, carne, lactate, pâine, apă, sucuri, cafea etc.
Restaurante și cafenele. Cardurile de bonuri de masă pot fi folosite pentru a plăti mesele la restaurante, cafenele și alte localuri de alimentație publică autorizate să accepte aceste carduri.
Supermarketuri și magazine alimentare. Ele pot fi folosite pentru cumpărarea de alimente și produse alimentare din supermarketuri, magazine alimentare sau piețe autorizate.
Cardurile de bonuri de masă sunt carduri de plată. Ele servesc la plata exclusivă a hranei sau preparatelor alimentare perisabile. Acestea sunt utilizate la fel ca și cardurile clasice, la aceleași POS – uri, racordate însă la rețeaua emitentului.