A încercat mareșalul Antonescu să distrugă Masoneria? Studiu despre atitudinea anti-masonică din România interbelică, în Evenimentul Istoric

A încercat mareșalul Antonescu să distrugă Masoneria? Studiu despre atitudinea anti-masonică din România interbelică, în Evenimentul Istoric
Publicat: 29/03/2024, 14:30

Revista Evenimentul Istoric publică în fiecare lună documente autentice, studii și interviuri în exclusivitate pe teme interesante de istorie recentă națională și internațională. Noul număr al revistei propune cititorilor un amplu studiu despre atitudinea anti-masonică din România interbelică, dar și alte articole despre oameni și evenimente marcante din istorie.

Revista Evenimentul Istoric – ediția nr. 73 este disponibilă începând de astăzi la chioșcuri și online, pe edituradecarte.ro, cu livrare gratuită.

A încercat mareșalul Antonescu să distrugă Masoneria? Studiu despre atitudinea anti-masonică din România interbelică în Evenimentul Istoric – Nr. 73

Atitudinea anti-masonică din perioada interbelică este marcată de un antisemitism extrem de puternic. Este în spiritul epocii ca regimul politic să preia ideea pe care o regăsim cel mai bine ilustrată în „Protocoale Înțelepților Sionului” că francmasoneria este cea care conduce lumea, este extrem de influentă în ceea ce privește politica, dar și economia, fiind cea care construiește o nouă Ordine Mondială. Totul fiind pus în mâna evreilor.

Care au fost principalele voci în lupta anti-masonică din România interbelică? Ce factori au intensificat discursul antisemit și antimasonic?

Ce rol au avut marii scriitori români și ziarele vremii în această luptă? Și a încercat într-adevăr mareșalul Antonescu să distrugă Masoneria?

Aflați toate răspunsurile în numărul 73 al revistei Evenimentul Istoric, disponibil începând de astăzi la chioșcuri și online, pe www.edituradecarte.ro, cu livrare gratuită.

Ceaușescu, păcălit la cutremurul din 4 martie 1977

S-au scris cărți, s-au făcut filme, iar cu ocazia zilei de 4 martie 1977, se publică articole, se dau interviuri, se rememorează tragedia pierderii unor nume grele de artiști, actori, regizori, filosofi, critici literari. S-a scris enorm despre consecințele politice ale actului, în sensul încolțirii în mintea liderului Nicolae Ceaușescu a ideii de sistematizare a României, atât a orașelor cât și a localităților rurale. El dorea centre civice, clădiri uniformizate, o planificare geometrică. Avea deja asta în minte după ce vizitase Coreea de Nord, dar indundațiile din 1970 și cutremurul din 1977 i-au accelerat convingerile.

A fost păcălit Nicolae Ceaușescu la cutremurul din 4 martie 1977? Descoperă cele trei controverse legate de această dată și misterul de la Zimnicea în paginile noului număr al revistei Evenimentul Istoric, disponibil începând de astăzi la chioșcuri și online, pe edituradecarte.ro cu livrare gratuită.

KGB și copilul său de suflet. Securitatea Cehoslovacă

Securitatea Statului (Státní bezpecnost, în cehă – Štátna bezpecnost în slovacă), mai cunoscută sub acronimul StB, similară, într-un fel, Departamentului Securităţii Statului din România, a fost creată în 1945 pentru a acoperi informativ atât problemele interne (contrainformaţiile), cât şi aspectele externe (spionajul). Spre deosebire, însă, de structurile române de intelligence, StB a rămas, cel puţin până în august 1968 (probabil şi după invazia sovietică), fidelă cooperării cu KGB, de la care primea orientări şi suport logistic pentru activităţile de spionaj, în schimbul informaţiilor obţinute din operaţiunile clandestine desfăşurate în ţări occidentale, dar şi în unele state nealiniate sau în curs de dezvoltare.

De ce au rămas necunoscute opiniei publice activităţile clandestine ale StB și care au fost ”rezultatele remarcabile” ale Securității Cehoslovace în beneficiul Uniunii Sovietice? Descoperiți în numărul 73 al revistei Evenimentul Istoric, disponibil începând de astăzi la chioșcuri și online, pe edituradecarte.ro, cu livrare gratuită.

Canal YouTube Evenimentul Istoric

Pentru toți cititorii interesați și pasionați de istorie, Evenimentul Istoric a lansat și canalul de youtube cu același numele pe care îl găsiți aici, canal pe care puteți urmări materiale video la fel de interesante ca cele prezentate în paginile revistei.

Ofertă edituradecarte.ro! LIVRARE GRATUITĂ pentru orice comandă care conține revista EVENIMENTUL ISTORIC sau CAPITAL!
Revistele Capital și Evenimentul Istoric pot fi comandate online pe edituradecarte.ro fără costuri de transport. Pentru orice comandă plasată pe site-ul editurii, care conține cel puțin una dintre cele două reviste, cumpărătorul va avea posibilitatea de selecție ca metodă de livrare ”transport gratuit”.

Oferta este valabilă și în cazul comenzilor pentru alte publicații, cărți și reviste, aflate în oferta Editurii de Carte, cu condiția ca în comanda respectivă să fie inclusă cel puțin una dintre revistele Capital sau Evenimentul Istoric, în limita stocului disponibil.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Polonia, îngrijorată de escaladarea conflictului în Ucraina: „Simțim că necunoscutul se apropie”
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături...
„Cel mai singuratic om din lume” trăiește la -70 grade, la 5 ore distanță de...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Lidia Buble, înșelată cu cine se aștepta mai puțin: 'Era angajata noastră'
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista...
Impact uriaş pentru România după ce va adera şi terestru la Schengen
Ghiță a murit pe loc, în mașina ruptă în două, în Maramureș. A fost găsit...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Putin a dat ordinul ISTORIC. A făcut chiar el anunțul ce a îngrozit planeta: Decizia...
Harry și Meghan, pe drumuri diferite. Nu se mai ascund. Artificii la Casa Regală
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a...
Adriana Bahmuțeanu, despre relația cu fostul soț din ultima perioadă. Ce i-au spus copiii ei...
A îngropat Dana Roba securea războiului cu părinții lui Daniel Balaciu? Cum a decurs întâlnirea...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Motive să fim optimiști: Inovațiile din știință care fac lumea mai bună