Primăvara este întotdeauna un moment în care natura pur și simplu renaște, iar florile, cu mirosul și culorile lor, ne încântă ochii și inimile de fiecare dată.
Și magnolia este unul dintre cei mai frumoși arbori cu flori care înfrumusețează orașele României, motiv pentru care tot mai mulți oameni se declară absolut îndrăgostiți de acestea.
Aproximativ 200 de specii de magnolii există la nivel mondial, iar în anumite culturi, florile acestui arbore au o semnificație aparte.
Magnolia a fost adusă în Europa în jurul anului 1740 și este un simbol al norocului, prosperității și al puterii. În plus, florile parfumate sunt de o frumusețe aparte, motiv pentru care oamenii se îngrămădesc să fotografieze cele mai frumoase magnolii din București.
Potrivit legendelor, magnoliile sunt ul semn al demnității și perseverenței, reprezintă senzualitatea și pasiunea, dar și încrederea.
Conform legendei, magnoliile, semn al demnității și al perseverenței, era inițial dublă: o plantă externă și una internă, în forma unei stele, simbolizând inima și sufletul acesteia.
Perioada de înflorire a magnoliei este întotdeauna deosebită. Florile au diverse forme: cele albe și parfumate în formă de stea, ideale pentru grădini mici, deoarece copacul nu trece de 150 de centimetri, notează realitatea.net.
Astfel, se spune că persoanele care își plantează o magnolie în curte vor avea parte de noroc atât timp cât arborele va rezista în preajma casei lor.
Magnolia înflorește vara și la începutul toamnei, iar în medicina chineză, scoarța este folosită pentru a trata durerea, diareea, tusea și problemele urinare, conform magnoliamoving.com.
Alți arbori sau arbuști despre care se spune că ar aduce noroc dacă îi plantăm în curțile noastre sunt ienupărul, măceșul sau salcâmul, mai notează sursa citată.
Se spune despre salcâm că poartă doar energii pozitive. Femeile care își doresc să devină mame, ar trebuie să planteze acest copac lângă casa lor.
Sursa foto: Shutterstock