Omletă de post. Iată rețeta de omletă de post care este gata în cel mult zece minute. Un ingredient „magic” înlocuiește ouăle.
Această variantă de omletă este perfectă pentru diminețile din perioada Postului Paștelui, deoarece nu conține ouă sau alte ingrediente de origine animală.
Rețeta pentru omleta de post este o alternativă excelentă la cea clasică.
În Postul Paștelui, cei care sunt învățați cu o omletă la micul dejun, pot mânca liniștiți această variantă fără ouă, dar la fel de delicioasă.
Este perfectă pentru masa din Post și bineînțeles, simplu de preparat.
Ingrediente:
-150 g tofu
-jumătate de pahar apă minerală
-o lingură ulei
-o linguriță muștar (opțional)
-ceapă verde
-jumătate de linguriță praf de copt
-sare și piper, după gust
Într-un bol, cu ajutorul unei furculițe, se pisează tofu, apoi se adaugă apa minerală și se amestecă bine, până când începe să se lege.
Se pune apoi ulei, muștar, ceapa verde tăiată mărunt, praful de copt, sarea, piperul și se amestecă din nou.
Se prăjește într-o tigaie încinsă, amestecând ușor cu o lingură de lemn, până când compoziția devine aurie la culoare.
Se poate servi alături de legume sau pe pâine prăjită, scrie antena3.ro.
Sursa foto: pexels