6 zile libere consecutive, date de Guvern pentru români. Când vor avea salariații din sectorul public următoarea mini-vacanță? Peste numai câteva săptămâni, angajații se vor putea bucura de câteva zile libere.
Mai exact, bugetarii vor avea parte de o nouă minivacanță de șase zile în luna mai, care va cuprinde și Ziua Muncii, 1 Mai, iar aceasta va fi legată cu zilele libere de Paște după ce guvernul a decis ca ziua de 2 mai să fie liberă, pentru a crea o punte între 1 Mai și Vinerea Mare, care în acest an va fi pe 3 mai. Așadar, românii vor putea beneficia de o minivacanță de șase zile, în luna mai.
Românii vor avea liber de miercuri, 1 Mai, 2 mai (zi-punte) și 3-6 mai, adică Vinerea mare, sâmbăta dinaintea Învierii Domnului, dar și prima și a doua zi de Paște.
Cei care nu sunt angajați la stat nu vor avea liberă ziua de 2 mai, astfel că nu vor avea 6 zile libere consecutive. Așadar, cei din sectorul privat vor fi liberi pe data de 1 Mai (Ziua Muncii), apoi vor merge la serviciu pe 2 mai, dar de 3 mai (Vinerea Mare) vor fi liberi până pe 7 mai (a doua zi de Paște). Așadar, cei din sectorul privat vor avea o minivacanță de 4 zile de Paște.
Elevii și preșcolari vor avea vacanța de primăvară în perioada Paștelui ortodox. Mai exact, vacanța elevilor urmează să înceapă pe data de 27 aprilie (sâmbătă), iar apoi se va încheia pe data de 7 mai (marți).
Următoarea minivacanță, după cea de Paște, va fi de Rusalii, când românii vor avea trei zile libere, inclusiv a doua zi de Rusalii, luni, 24 iunie.
Din 2024, românii mai au 12 zile libere legale de la stat.
1 mai – Ziua Muncii;
3 mai – Vinerea Mare a Paștelui;
5 mai – prima zi de Paște ortodox 2024;
6 mai – a doua zi de Paște ortodox 2024;
1 iunie – Ziua Copilului;
23 iunie (duminică) – Rusalii;
24 iunie (luni) – a doua zi de Rusalii;
15 august – Adormirea Maicii Domnului;
30 noiembrie – Sfântul Andrei;
1 decembrie – Ziua Națională a României;
25 decembrie – prima zi de Crăciun;
26 decembrie – a doua zi de Crăciun.