Pentru persoanele care nu consumă alimente de origine animală, alternativa vegetală reprezintă soluția ideală pentru a avea parte de o masă copioasă, cu puține calorii și gustoasă, în același timp. Telemeaua de post este unul dintre alimentele preferate de români în perioada care precede Paștele ortodox.
Dacă ești fan declarat al lactatelor și, totuși, preferi să le consumi pe cele de origine vegetală, experții în nutriție au un sfat pentru tine legat de brânzeturi. Specialitatea Velemea de la Hochland costă 9.49 lei (150g), adică mai mult decât telemeaua Hochland „normală”. Potrivit etichetei, specialitatea de post este făcută pe bază de ulei de cocos și făină de migdale.
În ceea ce privește aportul de proteine pe care-l obține organismul nostru, odată ce consumăm brânzeturile vegetale, Mihaela Bilic explică faptul că acesta ar fi foarte scăzut.
„Nici dpdv nutrițional brânza vegetală nu prezintă interes: Aportul de proteine este foarte redus și vorbim de proteine de calitatea a 2a. Conținutul de calciu este mic, iar calciu vegetal se absoarbe și se utilizează mai slab decât calciu de origine animală.
Varianta vegetală nu conține vitaminele A și D prezente în mod natural în lapte și nici vitamina B 12 care există doar în produsele animale.
Chiar dacă ați hotărât să fiți vegani, nu merită să consumați brânză vegetală. Decât un produs ultraprocesat, mai bine un pumn de migdale sau semințe.
Iar pentru cei cu intoleranță la lactoză, aflați că brânza clasică are doar urme de lactoză. Deci puteți mânca o bucățică mică de brânză adevărată!”, a scris Mihaela Bilic pe rețelele sociale.