Piețele românești sunt pline de trufandale, abia ieșite din seră.
Clara Mihociu, reporter Observatorul, scrie că pentru a prepara o salată pentru masa de Paște la care participă șase sau opt invitați, vor fi necesari 50-60 lei.
Roșiile sunt cele mai scumpe, în jur de 25 lei kilogramul. Castraveții costă 10 lei per kilogram
Vestea bună este că trufandalele sunt mai ieftine în primăvara acestui an. O legătură de ceapă este 2 lei. Salata verde și spanacul sunt tot 2 lei. O legătură de ridichi costă 3 lei.
Prețul unui kilogram de roșii românești produse în noiembrie variază între 9 și 15 lei / kg, în funcție de calitate și soi.
Unul dintre legumicultorii care vând și acum tomate românești pe piață, din comuna Obârșia, județul Olt, vorbește despre afacerea sa.
Potrivit acestuia, consumatorii ar vrea cât mai ieftin, dar nu întotdeauna se poate ieftin. Antreprenorul vinde produse atunci când prețurile sunt mai mari, pentru a scoate și un profit.
Alegerea legumelor și fructelor de la piață, de la noi din România, a devenit o adevărată loterie. Mâncăm produse pline de pesticide, fără măcar să știm ce am cumpărat, deși autoritățile ne spun că totul este în regulă. În realitate, habar nu au ce cantitate de produse neconforme există în acest moment pe piață.
Nu este verificată nici măcar o singură ridiche, spre exemplu. Totul în condițiile în care pe piață există zeci de tone de astfel de produse.