Chiar dacă multe persoane obișnuiesc să spele carnea înainte de a o găti, acest obicei nu este deloc recomandat. Medicul Mihail Pautov spune că aceste obicei, de a spăla carnea crudă, poate duce la răspândirea bacteriilor.
“Oare voi spălați carnea când o cumpărați de la magazin? Carnea nu se spală și pentru asta este un motiv. Dacă este stricată sau are vreo bacterie pe ea, atunci se simte la miros. Dacă are o bacterie pe ea și o speli, tu împrăștii bacteria aia peste tot”, a explicat medicul pe rețelele sociale.
Așadar, iată de ce spălarea cărnii înainte de gătire nu este recomandată și poate fi chiar nesănătoasă din mai multe motive:
În loc să speli carnea înainte de gătire, este mai sigur să gătești carnea la o temperatură adecvată pentru a ucide bacteriile și a preveni contaminarea alimentelor. Asigură-te că folosești ustensile curate și spală-le bine după ce ai manipulat carne crudă pentru a preveni răspândirea bacteriilor în bucătărie.