Apropierea Paștelor, Sărbătoarea Învierii Domnului, îi împinge pe români să ia cu asalt piețele, în căutarea celor mai bune produse. Iar ouăle sunt primele pe listă, de aici și interesul uriaș.
În Piața „Progresul”, din București, un singur ou se vinde cu 1,3 lei/bucata.
Comercianții știu că, alături de carnea de miel, ouăle sunt cel mai căutat aliment de Paște, astfel că au ajustat prețurile în funcție de interesul clienților. Astfel, în Piața „Progresul”, din București, un ou a ajuns să se vândă, în aceste zile, cu 1,3/bucată.
În altă ordine de idei, medicii nutriționiști atrag atenția cu privire la câte ouă poți mânca într-o zi.
Medicul Mihaela Bilic a făcut „lumină” în acest caz.
„Ar fi bine ca aperitivul să fie puțin mai devreme, mai facem o pauză, mai bem o cafea, mai trece o oră, apoi vine ciorba și cu încă un fel de mâncare, după care iar e recomandabil să facem o pauză. Dacă am întinde masa pe durata întregii zile, n-am avea niciun stres”, a spus medicul Mihaela Bilic, la Digi 24.
„Contrar unei păreri populare, ouăle nu fac rău ficatului, dimpotrivă, ficatul «se bucură», pentru că oul este un aliment foarte valoros pentru refacerea ficatului. Important este însă să nu avem o vezică biliară leneșă, mai ales dacă oul este fiert tare.
Cel mai greu de digerat este gălbenușul tare. Ideal ar fi ca oul fiert să fie cleios, dar el ar trebui să fie mâncat cel târziu a doua zi de la preparare. Cum ouăle de Paște sunt păstrate mai mult timp, n-ar fi indicată o asemenea consistență a gălbenușului. Ouăle fierte tari pot fi consumate chiar și o săptămână, dacă sunt păstrate în frigider”, a spus medicul nutriționist.
Vă recomandăm să citiți și:
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea de PAȘTE
Câte mese pe zi trebuie să mănânci, de fapt, dacă ții post, potrivit nutriționistului Mihaela Bilic