Marjorie Greene amenință cu DEMITEREA președintelui Camerei Reprezentanților, din cauza finanțării Ucrainei /”Pentru ei, pacea nu este o opțiune”

Marjorie Greene amenință cu DEMITEREA președintelui Camerei Reprezentanților, din cauza finanțării Ucrainei /”Pentru ei, pacea nu este o opțiune”
Publicat: 29/04/2024, 22:30

Marjorie Taylor Greene, un politician republican, a anunțat, luni, continuarea eforturilor pentru demiterea colegului de partid Mike Johnson din funcția de președinte al Camerei Reprezentanților, avertizând că zilele lui în această poziție ”sunt numărate”, pe fondul nemulțumirilor privind colaborarea cu Administrația Joe Biden și cu liderii Partidului Democrat pentru aprobarea asistenței militare destinate Ucrainei.

Marjorie Taylor Greene, membră a Camerei Reprezentanților, a inițiat recent o moțiune pentru demiterea lui Mike Johnson, iar acțiunea este susținută public de încă doi congresmeni republicani. În acest moment, ar fi suficiente voturi pentru demiterea lui Mike Johnson, politician republican, din funcția de președinte al Camerei Reprezentanților, dacă s-ar ralia toți congresmenii democrați. Însă Partidul Democrat este reticent efortului, evitând destabilizarea Congresului și implicarea într-o dispută internă a Partidului Republican.

Kievul și Administrația Joe Biden ”vor finanțare permanentă pentru Ucraina, iar Mike Johnson le-o va oferi”, a afirmat Marjorie Taylor Greene, conform publicației The Hill.

”Pentru ei, pacea nu este o opțiune, întrucât nu se încadrează în modelul de afaceri, în modelul economic al Guvernului, care este cinic și dezgustător. Intenționează să finanțeze în continuare războiul prin intermediari cu Rusia, în Ucraina, iar dat fiind că acest lucru nu funcționează, după ce au fost masacrați toți bărbații ucraineni, următorul pas va fi trimiterea de trupe americane pe câmpul de luptă”, a acuzat Marjorie Taylor Greene.

”Mike Johnson va face tot ce vor Biden și Chuck Schumer (liderul grupului democrat din Senat – n.red.), pentru a menține postul de președinte al Camerei Reprezentanților în mâna lui, dar a vândut total voturile alegătorilor republicani care ne-au dat majoritatea. Zilele lui în funcția de președinte al Camerei Reprezentanților sunt numărate”, a avertizat Marjorie Taylor Greene.

Zeci de congresmeni republicani au blocat câteva luni continuarea asistenței militare pentru Ucraina, dar Mike Johnson a acceptat un acord cu democrații, iar Camera Reprezentanților a aprobat un pachet financiar de 95 de miliarde de dolari, inclusiv 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, în eforturile de respingere a invaziei militare ruse.

Deocamdată, nu există riscul demiterii lui Mike Johnson, dar, în contextul intensificării campaniei electorale în SUA, scenariul nu poate fi exclus.

În septembrie 2023, Kevin McCarthy, politician republican, a fost demis din funcția de președinte al Camerei Reprezentanților din cauza colaborării cu liderii democrați pentru adoptarea unei moțiuni de finanțare temporară în scopul evitării unui blocaj guvernamental în SUA.

Foto: Profimedia

Citește și:

Statele Unite și Grupul G7 exercită PRESIUNI pentru a evita emiterea unui mandat internațional de arestare pe numele lui Netanyahu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Cum a fost găsit, de fapt, Andrei Versace de către anchetatori. Prietenii cunoscutului influencer nu...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
TOP 3 cele mai ieftine SUV-uri noi cu transmisie automată. Mașini cu un preț imbatabil...
Cine îl va înlocui pe Joe Biden? Numele cele mai importante ce ar putea să...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
Doliu național. S-a stins un titan al muzicii românești: A dus numele țării pe toate...
Oana Cuzino, victorie în procesul deschis Primăriei Capitalei. Ar putea încasa o sumă uriașă
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
EXCLUSIV! Prietena lui Andrei Versace, dezvăluiri cutremurătoare după moartea lui: ”Nu și-a pus capăt zilelor!...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Oamenii de știință au descoperit, în sfârșit, cheia pentru combaterea cancerului pancreatic