Mai este doar o zi până la 1 Mai, sărbătoarea grătarelor, cum îi mai spun românii. Ziua Internațională a Muncii este celebrată an de an, la noi în țară, prin petreceri câmpenești, de la care nu lipsesc micii și berea.
Anul acesta, în Carrefour București se găsesc mici „ca la Dedulești”. Sunt comercializați de Integra, iar prețul pentru o caserolă de 700 de grame este accesibil.
Carrefour vinde „mici ca la Dedulești” la prețul de 17,99 lei per caserolă și mulți bucureșteni s-au înghesuit să-i cumpere, mai ales pentru renumele celebrelor terase în aer liber de pe Dealul Negru.
Paul Anghel, director în cadrul ANPC, îi sfătuiește pe români să refuze produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea și modul de informare prin etichetare.
Iar la cumpărarea berii, clienții trebuie să fie atenți la starea ambalajelor și aspectul lichidului.
„Ca în fiecare an, românii sărbătoresc 1 Mai cu mici și bere. Pentru a vă bucura pe deplin de această sărbătoare, e bine să țineți cont de următoarele recomandări”, a scris pe Facebook, Paul Anghel.
El susține că, la cumpărarea produselor din carne tocată, trebuie acordată atenție aspectului produsului și a modului de etichetare.
Citește mai jos sfaturile directorului ANPC pentru românii care se pregătesc să sărbătorească 1 Mai.
Cum să alegi cei mai proaspeți MICI. ANPC, sfaturi pentru români în vacanța de 1 Mai
De departe campionul alimentelor preferate de români, micul este produsul despre care, totuși, puțini oameni știu ce conține cu adevărat. În teorie, micul ar trebui să aibă în componența sa carne, sare și condimente, dar, din păcate, nu este chiar așa.
Mulți producători au început să folosească înlocuitori proteici, precum soia sau emulsie de șorici.
Micul, astfel, a ajuns să fie adus în pas cu vremurile.
„Micul corect trebuie să fie făcut din 100% carne, nu din înlocuitori proteici, cum ar fi soia şi emulsie de şorici. De exemplu, micul nostru conţine 40 la sută carne de porc, 30 la sută carne de vită, 15 la sută slănină şi 15 la sută carne de oaie, care e foarte importantă pentru textură şi gust”, spune managerul unui restaurant într-o declarație pentru Antena 1.
Află ce conțin, de fapt, micii.