Paștele se apropie, iar de pe mesele românilor nu poate să lipsească, cu ocazia acestei mari sărbători, tradiționalul cozonac.
Deși nu este o rețetă ușoară, multe gospodine nu acceptă să cumpere cozonacul de la brutării sau supermarketuri și țin morțiș să îl facă în casă.
Există, însă, un ingredient secret atunci când vine vorba despre cozonac, un detaliu pe care nu chiar toate gospodinele îl cunosc.
Folosirea acestuia garantează că veți obține cel mai bun cozonac de Paște.
„Să facem şi maiaua pentru cozonac. La cozonac se face o maia din drojdie, un pic de lapte, un pic de zahăr în maia ca să crească mai repede”, povestește o gospodină din județul Mureș.
Trei felii de cozonac au ajuns să coste nu mai puțin de 70 de lei într-un lanț cunoscut de supermarketuri din România.
O femeie a cumpărat bucata respectivă de cozonac, după ce copilul i-a cerut acest lucru. Apoi, ea a înregistrat un videoclip pe care l-a postat pe rețelele de socializare și a arătat ce prețuri sunt practicate înainte de Paște, în magazinele din țara noastră.
Clipul a devenit viral.
„70 de lei o bucățică de cozonac! Dacă nu cerea copilul, vă imaginați că nu cumpăram. Îmi era poftă și mie când l-am văzut că arăta bine…Când am ajuns la casă am dat 50 de lei, probabil că expiră, pentru că nu vă dă nici d*** 70 de lei, că de unde să vă dea dintr-o pensie de 700 de lei. Să vă dea cineva 10% pe o bucățică de cozonac…”, spune femeia, în clipul urcat pe TikTok. Citește mai mult…
Sursa foto: Shutterstock