Prima pagină » Religie » Mari Emmanuel, preotul care și-a pierdut ochiul drept într-un atac de luna trecută, afirmă: „VESTUL a eșuat”

Mari Emmanuel, preotul care și-a pierdut ochiul drept într-un atac de luna trecută, afirmă: „VESTUL a eșuat”

Mari Emmanuel, preotul care și-a pierdut ochiul drept într-un atac de luna trecută, afirmă: „VESTUL a eșuat”
Mar Mari Emmanuel, sursa foto: Profimedia

Mar Mari Emmanuel, născut pe 19 iulie 1970, în Irak, asirian de etnie, este un prelat australian și episcopul Bisericii Romano-Catolice „Iisus, Bunul Păstor” din Wakeley, New South Wales. 

Biserica sa găzduiește cea mai mare comunitate de asirieni creștini, refugiați din Irak și Siria de pe urma războaielor, din Australia.  Fost episcop în Biserica Antică a Răsăritului,  Mari Emmanuel își ține periodic slujbele și predicile pe canelele sale de YouTube și Facebook.

E a condamnat homosexualitatea, progresismul, feminismul și politicile împotriva pandemiei de COVID-19 și s-a afișat drept susținător al candidatului republican la alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump.

Mari Emmanuel a fost atacat luna trecută

Pe 15 aprilie 2024, potrivit BBC, Mari Emmanuel și alte cinci persoane au fost înjunghiați în timpul unei predici transmise în direct. Atacatorul, un extremist musulman în vârstă de 16 ani,  a fost arestat.   Tânărul atacator l-a acuzat pe episcop: „dacă episcopul nu mi-ar fi insultat profetul și religia, nu aș fi venit aici”.   Mari Emmanuel, înjunghiat de repetate rânduri, a scăpat cu viață, dar și-a pierdut ochiul drept în urma atacului.

Episcopul spune că l-a iertat pe atacator chiar imediat după atac. În cea mai recentă predică a sa, el spune că „lumea vestică a eșuat”:

„Lumea vestică a reușit să dea valoare tuturor, dar a eșuat lamentabil în a da un scop tuturor”. 

 

Mesaje pentru Andrew Tate și Donald Trump

Episcopul Mar Mari Emmanuel a spus despre Donald Trump că este „ultimul președinte al Americii și singura speranță”. El a avertizat că tensiunile mari din Orientul Mijlociu că vor duce la declanșarea celui de-al Treilea Război Mondial și i-a transmis candidatului republican că trebuie să se întoarcă la Hristos cu un devotament din toată inima.  

 

Episcopul a vorbit și despre influencerul Andrew Tate. El îi susține ideile, dar îi cere să se întoarcă la religia creștină.  Influencerul, fost boxer, care a criticat feminismul, se declară un musulman „convins”.

„Nu există Mahomed, nu există Buddha, nu există Krișna, există doar Iisus Hristos. Pentru că este doar el, Dumnezeu revelat în carne, nimeni altcineva. Nu vei găsi pe nimeni în rai în afară de Iisus Hristos”. 

Episcopul a transmis budiștilor, hindușilor și musulmanilor să-l urmeze pe Hristos.

„Budiștilor, opriți-vă să-l mai căutați pe Buddha. Buddha a fost cu siguranță un om drăguț, dar puteți să așezați portocale și mere câte vreți în fața statuilor sale, asta nu vă va duce nicăieri. Hindușilor, puteți să-i venerați pe cei 3 milioane de zei, nu vă va duce nicăieri. Puteți să-l urmați pe Mahomed, nu vă va duce nicăieri. Singurul care vă va duce în rai este Iisus din Nazaret și nu are de-a face cu creștinii, are de-a face cu adevărul. Iisus Hristos este Dumnezeu, Creatorul tuturor”. 

 

 

Mari Emmanuel îl condamnă pe Papa Francisc

Mari Emmanuel i-a criticat pe președintele Joe Biden și Papa Francisc pentru susținerea drepturolor homosexualilor. Despre Națiunile Unite a afirmat că au fost înființate de Satan și a etichetat Organizația Mondială a Sănătății drept „fraudă” pe durata pandemiei de COVID-19.

Episcopul a afirmat că homosexualitatea este o crimă și nu un păcat și că Biserica Romano-Catolică este condamnată la prăbușire de când Papa Francisc a început să binecuvânteze cuplurile formate din persoane de același sex:

„LGBT este abolirea identității umane. Biserica catolică trebuie să-i dea socoteală proprietarului de drept, Iisus Hristos. Dragi catolici, rugați-vă în continuare, iubiți-vă biserica, nu vă lăsați descurajați”.  

În urma mai multor declarații homofobe, mai mulți internauți l-au acuzat pe episcop pentru că face „discurs de instigare la ură și discriminare”.

Citește și: ATAC într-o biserică din Sydney /Mai multe persoane au fost rănite

 

Autor
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea din București, Alexandru Stan Bogdan ... vezi toate articolele

Citește și