Misterul din jurul scheletelor descoperite în „Bârlogul Lupului”, fostul cartier general al lui HITLER, se menține. Concluzia procurorilor polonezi

Misterul din jurul scheletelor descoperite în „Bârlogul Lupului”, fostul cartier general al lui HITLER, se menține. Concluzia procurorilor polonezi
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 07/05/2024, 15:56

Ancheta în cazul scheletelor descoperite acum câteva luni în „Bârlogul Lupului”, din nord-estul Poloniei, principala bază operativă a lui Adolf Hitler și unde s-a derulat una din tentativele de asasinare a dictatorului, a fost oprită de oamenii legii, fără o concluzie care să elucideze misterul, relatează presa internațională.

Procurorii polonezi au întrerupt ancheta privind scheletele umane găsite în luna februarie în baza Adolf Hitler cunoscută sub numele „Bârlogul Lupului”, din Gierloz, acolo unde dictatorul german și alți lideri naziști au petrecut timp în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și unde șeful său de personal a făcut o tentativă nereușită la viața lui Hitler, Claus Stauffenberg, la 20 iulie 1944.

Unde au fost găsite cadavrele

Cele cinci schelete umane, cărora le lipseau mâinile și picioarele, au fost descoperite îngropate sub locuința lui Hermann Göring, fostul comandant al Luftwaffe, forțele aeriene ale Germaniei, potrivit Reuters.

Oamenii legii au ajuns la concluzia că rămășițele umane erau prea degradate pentru a stabili cine erau și cum au murit persoanele respective.

Starea avansată de degradare a făcut imposibilă determinarea cauzei morții, a declarat, luni, un purtător de cuvânt luni al parchetului.

Complexul de aproximativ 200 de buncăre naziste și cazărmi militare ascunse în pădure, pe o suprafață de 250 de hectare, a fost folosit ca sediu principal al lui Hitler în perioada 1941-44, când zona făcea parte din Germania, iar în prezent este un obiectiv turistic.

„Nu te-ai aștepta niciodată la astfel de lucruri într-un asemenea loc”

Purtătorul de cuvânt al procuraturii din orașul Ketrzyn din apropiere, Daniel Brodowski, a declarat că polițiștii au rămășițele au fost puse în siguranță după ce au fost găsite de un grup local, Latebra, care caută obiecte istorice.

Un expert în medicină legală a examinat rămășițele sub supravegherea parchetului, care încerca să stabilească dacă a fost sau nu vorba de omor din culpă. Oamenii legii au întrerupt ancheta la sfârșitul lunii martie din cauza lipsei de probe care să dovedească faptul că a fost comisă o crimă, a declarat Daniel Brodowski pentru Associated Press într-o declarație trimisă prin e-mail.

„Expertul a declarat că rămășițele osoase conservate erau de origine umană și proveneau de la cel puțin patru persoane, dintre care trei erau cel mai probabil bărbați de vârstă mijlocie, iar al patrulea era un copil de câțiva ani al cărui sex nu poate fi determinat”, a transmis procurorul.

Totuși, din cauza degradării avansate a rămășițelor, nu s-a mai putut determina cauza morții, de la care au trecut cel puțin câteva zeci de ani, potrivit procurorului. În aceste condiții, ancheta nu a stabilit identitatea persoanelor îngropate aici,  potrivit Associated Press.

„Nu te-ai aștepta niciodată la astfel de lucruri într-un asemenea loc cum a fost… cel mai păzit loc din cel de-al Treilea Reich și, după război, rușii au preluat acest loc”, a declarat Dominik Markiewicz, membru al organizației Latebra, pentru Reuters.

„Toată lumea s-a întrebat ce s-ar fi putut întâmpla acolo… Am încercat să ne gândim ce ar fi putut fi, dar nu ne vine în minte nimic rezonabil”, a spus el. „Nu știam deloc cu ce avem de-a face. Erau niște ritualuri oculte ale fanaticilor celui de-al Treilea Reich? Nu avem idee”, a spus Dominik Markiewicz, care a adăugat că nu este clar dacă scheletele datează din al Doilea Război Mondial sau au fost îngropate acolo ulterior.

„Bârlogul Lupului” a fost distrus chiar de naziști, atunci când s-au retras la începutul anului 1945, pentru ca acesta să nu ajungă să fie folosit de armata roșie sovietică, care se apropia.

Sursa foto: Profimedia

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Statul îți IA BANII. Românii n-au dreptul la ei, deși i-au câștigat corect. Nu poți...
Calendarul pensiilor în luna decembrie. Când vin banii. Schimbare anunțată de Ministerul Muncii
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
1 din 10 copii, victimă a violenței în primele două luni ale anului școlar