Se PRĂBUȘEȘTE castelul de nisip al lui Nicușor Dan! „Primarul procesoman” pierde încă două litigii din seria „Autorizații de construire Sector 2”

Se PRĂBUȘEȘTE castelul de nisip al lui Nicușor Dan! „Primarul procesoman” pierde încă două litigii din seria „Autorizații de construire Sector 2”

Magistrații de la Tribunalul București i-au administrat lui Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, încă două înfrângeri usturătoare, în decurs de doar două zile. Edilului i se transmite, sec, că nu are calitate procesuală activă în speța „Autorizații de construire Sector 2”, după ce a cerut anularea autorizațiilor emise de primarul Radu Mihaiu. 

Nicușor Dan și Municipiul București trebuie să plătească și cheltuielile de judecată. Avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul, a avertizat, în repetate rânduri, că este vorba despre o adevărată „hemoragie a banului public”, care trebuie stopată de Curtea de Conturi a României.

  • Supărat după dezvăluirile Gândul, Nicușor Dan a plusat și a cerut chiar strămutarea unui proces, dând de înțeles că judecătorii de la Tribunalul București nu ar fi imparțiali. (mai multe informații AICI)
  • În timpul unei conferințe de presă, același Nicușor Dan a recunoscut că Primăria Municipiului București este implicată în 5.000  de litigii noi pe an și că beneficiază de asistența juridică a nu mai puțin de 6 case de avocatură. (detalii AICI)

Primarul general al Capitalei nutrește, însă, speranța că judecătorii Curții de Apel București îi vor da dreptate și vor „întoarce” deciziile magistraților de la Tribunal, numai că o astfel de ipoteză nu numai că nu este plauzibilă, spune avocatul Dinulescu, dar ridică și semne mari de întrebare în legătură cu „fundația” pe care sunt așezate speranțele primarului general al Capitalei.

Avocat Radu Dinulescu: „Sunt 39 de litigii deschise împotriva autorizațiilor de construire emise de primarul Sectorului 2”

În exclusivitate pentru Gândul, avocatul Radu Dinulescu a declarat că Nicușor Dan se poziționează în vârful topului, dar este vorba despre acela al „procesomanilor”, fiind etichetat drept „cel mai procesoman primar din țară”.

Totuși, acest asediu juridic declanșat de Nicușor Dan înseamnă și o cheltuire nejustificată a banului public, iar avocatul Radu Dinulescu a punctat că – pe lângă cele 18 procese analizate pentru Gândul, primarul general al Capitalei a mai pierdut alte 6, ceea ce ridică numărul înfrângerilor la 24.

Nicușor Dan este cel mai procesoman primar din țară, categoric! Și dintre toți cei pe care i-a avut Bucureștiul de-a lungul timpului. Este pe primul loc, fără discuție, deschide sute de litigii pe an, în care el este reclamant sau sunt reclamanți rudele sale ori ONG-urile prietene, asta o știm… Ne uităm pe portalul de justiție și vedem asta.

Noi am comentat, punctual, 16 procese, plus acestea două de acum. Dar Nicușor Dan, după ce a declanșat acest atac juridic, a mai pierdut 6 procese. Am ajuns, astfel, la 24 de procese pierdute de Nicușor Dan! Sunt 39 de litigii deschise împotriva autorizațiilor de construire emise de primarul Sectorului 2.

Acum două zile, întrebat fiind la Antena 3 ce spune despre faptul că pierde pe bandă rulantă procesele deschise împotriva unui alt primar – și invocate fiind articolele din Gândul -, Nicușor Dan a recunoscut că a pierdut, dar a spus că a pierdut 20 de procese și a câștigat unul.

Este o minciună evidentă, nu a câștigat niciun proces. S-au respins toate cererile sale, în lipsa calității procesuale active. Dar Nicușor Dan a mai spus ceva, anume că așteaptă răspunsul de la Curtea de Apel în cazul recursurilor depuse în aceste litigii pierdute într-o primă instanță”, a mai spus avocatul Radu Dinulescu.

„De ce se adresează așa de des și de ce are atâtea speranțe Nicușor Dan cu privire la ce o să decidă judecătorii Curții de Apel?”

Faptul că Nicușor Dan invocă extrem de des Curtea de Apel și speră că deciziile pe fond de la Tribunalul București ar putea fi „întoarse” îl determină pe avocatul Radu Dinulescu să pună o întrebare-cheie, la care viitorul apropiat va răspunde, atunci când judecătorii vor analiza recursurile lui Nicușor Dan în această speță.

Pe de altă parte, însă, avocatul Dinulescu este convins că Nicușor Dan va fi obligat de Curtea de Conturi să scoată din buzunar toți banii din bugetul public care au fost cheltuiți cu aceste procese pierdute.

Această vorbă legată de Curtea de Apel a lui Nicușor Dan îmi aduce aminte de vestita scrisoare/adresă trimisă de el în anul 2021, imediat după ce a suspendat PUZ-urile coordonatoare, președintelui Curții de Apel, în care – nici mai mult, nici mai puțin – cerea consultanță juridică! Spunea în scris că nu știe care sunt efectele juridice ale suspendării pe care chiar el o propusese Consiliului General.

Ne punem întrebarea de ce se adresează așa de des și de ce are atâtea speranțe Nicușor Dan cu privire la ce o să decidă judecătorii Curții de Apel?

Pe fond, la Tribunalul București, 24 de complete de judecată au spus același lucru, că nu are calitate procesuală, cum ar putea să spună Curtea de Apel altceva?

Rămâne să ne convingem, dar singurul lucru cert pe care îl știm acum este că Nicușor Dan va fi forțat de Curtea de Conturi, în mai puțin de un an, să dea înapoi din buzunar toți banii cheltuiți pentru taxele de timbru judiciar, pentru plata avocaților și pentru absolut toate costurile acestor litigii pe care le deschide împotriva proprietății private și a dreptului constituțional la libertatea comerțului”, a mai spus avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.

Obligă reclamanții la plata către pârâta Primes Verdi Park SRL a sumei de 10.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată”

În zilele de 9 și 10 mai 2024, magistrații de la Tribunalul București au analizat încă două dosare din speța „Autorizații de construire Sector 2”, primarul general Nicușor Dan și Municipiul București având calitatea de reclamanți.

Ca și până acum, Nicușor Dan nu i-a putut convinge pe judecători că are dreptate atacând autorizațiile de construire emise de Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 al Capitalei, iar decizia completelor de judecată – care nu este definitivă – a fost aceeași, punctând încă o dată că Nicușor Dan nu are calitate procesuală activă și nu poate cere anularea și suspendarea autorizațiilor de construire emise de un primar de sector.

Mai mult, în procesul împotriva Primes Verdi Park SRL, Nicușor Dan și Municipiul București sunt obligați la plata unor cheltuieli de judecată de 10.ooo lei, iar în procesul împotriva a două persoane fizice, de data aceasta, edilul este obligat să plătească 4.975,40 lei cheltuieli de judecată.

„Tip soluție: Respinge cererea. Soluția pe scurt: Admite excepția lipsei calității procesuale active. Respinge cererea inițială și cererea conexată, pentru lipsa calității procesuale active. Obligă reclamanții la plata către pârâta Primes Verdi Park SRL a sumei de 10.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu recurs în 5 zile de la comunicare pe capătul de cerere privind suspendarea executării autorizației de construire și în 15 zile de la comunicare în rest. Recursul se depune la Tribunalul București, Secția a II-a contencios administrativ și fiscal. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței azi, 09.05.2024. Document: Hotarâre – 2897/2024  09.05.2024”, au hotărât magistrații de la Tribunalul București.

„Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active. Respinge cererea, ca fiind formulată de persoane lipsite de calitate procesuală activă. Obligă reclamanţii, în solidar, să plătească pârâtului Antofie Nicolae suma de 4.975,40 lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, cererea urmând să fie depusă la sediul Tribunalului Bucureşti”, au decis judecătorii, în 10 mai.

Nicușor Dan, învins fără drept de apel în speța „Autorizații de construire Sector 2”: „O scurgere de bani publici”

Gândul prezintă, cronologic, lista proceselor pierdute, până acum, de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, în speța „Autorizații de construire Sector 2”.

Edilul nu a reușit să bifeze nicio victorie din momentul în care a atacat în instanță aceste autorizații de construire emise de Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 al Capitalei.

  • Nicușor Dan a „bifat” deja prima înfrângere în această serie de procese la începutul lunii decembrie a anului 2023. (mai multe informații AICI)
  • Apoi, la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, primarul general al Capitalei a pierdut al doilea proces în care cerea – fără a avea această atribuție în fișa de post – anularea unei autorizații de construire care a fost emisă de primarul Sectorului 2 al Capitalei. (detalii exclusive AICI)
  • În 2024, la jumătatea lunii ianuarie, „scorul” devine 3:0, iar Nicușor Dan pierde cel de-al treilea proces. (informații detaliate AICI)
  • În data de 25 ianuarie 2024, seria înfrângerilor pe care Tribunalul București le administrează lui Nicușor Dan a continuat, acesta pierzând și cel de-al patrulea proces. (alte informații punctuale AICI)
  • Înfrângerea cu nr. 5 a primarului general al Capitalei a survenit în data de 26 ianuarie 2024. (detalii în exclusivitate AICI)
  • Nu a trecut mult timp și Nicușor Dan a pierdut și al șaselea proces, în data de 31 ianuarie 2024, după ce magistrații de la Tribunalul București i-au „reamintit” că demersul său în instanță este unul absurd. (toate informațiile AICI)
  • În data de 7 februarie, seria înfrângerilor pe care Tribunalul București i le administrează primarului general al Capitalei a continuat, iar Nicușor Dan a pierdut și procesul numărul 7. (detalii AICI)
  • În data de 19 februarie 2024, Nicușor Dan a pierdut două procese într-o singură zi, numărul înfrângerilor ajungând la 9. (informații punctuale AICI)
  • 27 februarie 2024 – magistrații de la Tribunalul București îi mai administrează încă două înfrângeri lui Nicușor Dan, astfel că edilul pierde și procesele numerele 10 și 11. (detalii AICI)
  • 3 martie 2024 – Nicușor Dan pierde și procesul nr. 12 (toate informațiile AICI)
  • În data de 14 martie 2024, Nicușor Dan bifează încă două înfrângeri – procesele cu nr. 13 și 14. (detalii AICI)
  • În data de 8 aprilie 2024, magistrații de la Tribunalul București i-au administrat primarului general cea de-a 15-a înfrângere (alte informații punctuale AICI)
  • 9 mai 2025 – Nicușor Dan pierde și al 16-lea proces din această adevărată saga juridică (toate detaliile AICI)

Aceste procese au fost analizate punctual de Gândul și de avocatul Radu Dinulescu. În momentul de față, Nicușor Dan a mai pierdut 2 procese – prezentate mai sus -, la care se adaugă alte 6 în care a fost înfrânt, iar cifra totală a litigiilor pierdute de primarul general al Capitalei este de 24.

Primarul general, care a declanșat în mod ilegal aceste acțiuni, nu ia absolut nicio măsură pentru a stopa această hemoragie a banului public. Sub nicio formă…

Dimpotrivă, sunt convins că – așa cum a acționat până acum – se va lansa și în căile de atac, va depune recurs, pe care îl va pierde pentru fiecare din aceste hotărâri.

Este rolul Curții de Conturi acum, dar și al altor autorități publice de control, să verifice, urgent, această scurgere de bani publici și să o oprească. Să oprească această hemoragie”, a mai spus avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.


CITEȘTE ȘI:

Nicușor Dan a „rezolvat” și ecuația ȘOBOLANILOR din București: „O scădere cam de 20%”. Avocat: „Are un talent cu totul special de a număra rozătoare”

DISPERAT din cauza amenzilor ISC, Nicușor Dan cere revizuirea unei decizii definitive a Tribunalului București. Avocat: „De frica unui DOSAR PENAL”

Adversar al PUZ-urilor, Nicușor Dan a blocat Capitala, dar dă vina pe fosta administrație. Avocat: „Să-i fie RUȘINE, și-a bătut joc de patrimoniu!”

Clotilde Armand, trimisă în JUDECATĂ! „Inculpata a emis patru dispoziții care au produs foloase materiale pentru sine”

Viceprimarul PNL al Brașovului îl acuză pe primarul COLIBAN (USR) că plagiază proiecte liberale: „În 4 ani, a făcut… NIMIC, zero realizări”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat care a jucat toată noaptea la cazinou a făcut infarct când a auzit...
Gabi Bădălău a spus tot! Cum a prins-o pe Bianca Drăguşanu cu altul: 'Mi-a recunoscut'
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a...
O dronă a surprins momentul în care un soldat rus își omoară camaradul rănit pe...
La asta nu se aștepta nimeni! Alex Bodi și Bianca Drăgușanu, din nou, împreună! Ce...
Dieta drastică a Annei Lesko | Așa se menține în formă la 45 de ani....
O farsă la 112 putea duce la moartea unei femei din Suceava. Sindicaliştii cer pedepse...
Schimbări drastice pentru proprietarii de apartamente! Oricine se opune riscă să intre la închisoare
Vecinii Anei Maria Gherman fac dezvăluiri uluitoare, după ce și-a pus capăt zilelor într-o pădure...
Anamaria Prodan arată la 51 de ani ca la 20! Impresara şi-a pus fanii pe...
În sensul giratoriu se acordă prioritate de stânga sau de dreapta? Mulți șoferi fac această...
Elena Lasconi este noul preşedinte al USR şi vrea să candideze la alegerile prezidenţiale
Structură monumentală URIAȘĂ, găsită aproape de România
Decizie azi, 26 iunie, pentru românii cu telefoane mobile. Nu mai scapă nimeni
S-a dat lege! Ce se întâmplă cu românii decedați în străinătate
Din 15 iulie, 10 ispite feminine aşteaptă să demaşte cele mai ascunse trăiri ale concurenţilor...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Alexandra din Casa Iubirii, deschisă spre Gagea și Patrick. Pentru cine are bruneta mai multă...
Mario Iorgulescu ar putea scăpa și de dosarul în care este cercetat pentru sechestrarea de...
BANCUL ZILEI. Făt-Frumos îi zice calului său: - Măi, calule, tu stai aici, chiar pe...
(P) Care este cel mai potrivit mobilier pentru o locuință de mici dimensiuni?
×