Stradă de EV MEDIU în Bucureștiul administrat de Nicușor Dan. „Edilul stă până la 8 ore în instanță, 3 zile pe săptămână, nu dezvoltă infrastructura”

Bucureștiul anului 2024, capitală europeană administrată de primarul general Nicușor Dan, suferă la mai multe capitole, iar specialiștii în urbanism, arhitecții și oamenii cu expertiză bogată în ceea ce privește transportul rutier, infrastructura sau termoficarea au atras atenția, în repetate rânduri, că acești aproape patru ani de mandat ai edilului au plasat întreg orașul într-un impas îngrijorător. Potrivit acestora, Bucureștiul pare condamnat să se întoarcă în timp și să nu țină pasul cu modernizarea absolut necesară, iar principalul vinovat pentru o astfel de situație ar fi chiar Nicușor Dan.

Primarul general al Capitalei, care se află în campanie electorală, pentru un al doilea mandat la Primăria Muncipiulu București, insistă că luptă împotriva „mafiei imobiliare” și a „rechinilor imobiliari”, susține că blocarea urbanismului în București reprezită, de fapt, salvarea spațiilor verzi, a reușit să suspende mai multe PUZ-uri coordonatoare de sector și a deschis mii de acțiuni în justiție, beneficiind de asistența juridică a șase case de avocatură.

  • Nicușor Dan duce un război de uzură, în instanță, cu primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, cerând anularea autorizațiilor de construire emise de acesta. A pierdut, până acum, 24 de procese din cele 39 deschise. (cronologie uluitoare AICI)
  • Primarul general al Capitalei declară public că nu se luptă decât cu „mafia imobiliară”, însă în realitate s-a înverșunat și asupra unor oameni obișnuiți care au cerut autorizații de construire. (unul dintre cazuri AICI)
  • Salvarea spațiilor verzi – care ar fi, cel puțin declarativ, principala direcție de acțiune a lui Nicușor Dan – se dovedește a fi (mai multe detalii AICI) o acțiune care ridică foarte multe semne de întrebare.
  • Nicușor Dan este acuzat că, prin toate acțiunile pe care le întreprinde de când a preluat mandatul de primar general al Capitalei, nu a făcut altceva decât să blocheze Capitala și să o ducă în anii `50. (informații AICI)

Gândul prezintă, în exclusivitate, o altă situație în care contrastul surprinzător devine punctul principal de reper.

O stradă din Capitala administrată de Nicușor Dan, aflată în zona de nord a Capitalei, în Sectorul 1, seamănă cu o uliță din Evul Mediu. Pare că nimeni nu este interesat să rezolve această problemă, cu toate că locuitorii din zonă au transmis petiții atât către Primăria Municipiului București, cât și către Administrația Străzilor, aflată în subordinea lui Nicușor Dan.

Pare incredibil, dar Strada Avionului din Sectorul 1 al Capitalei arată și acum deplorabil, așa cum se prezenta în anul… 1988. O bucată de la capătul străzii a rămas încă neasfaltată, ca și cum, pur și simplu, timpul s-ar fi oprit în loc.

Sursa – Google Maps / Andronic Cristian

„Nicușor Dan se păcălește grav, trebuie să plece acasă”

Cel care a explicat această situație uluitoare într-o capitală europeană a secolului XXI – și, din păcate, nu este vorba despre un caz singular – este avocatul Radu Dinulescu.

Acesta atrage atenție că deși este vorba de un drum important, care face legătură cu alte zone la fel de importante, strada Avionului din Sectorul 1 arată ca și cum ar fi desprinsă dintr-o altă realitate temporală.

Locuitorii de pe această stradă sunt disperați, au făcut zeci de petiții, fără să obțină vreun rezultat. Strada Avionului este în administrarea Municipiului București. Clotilde Armand nu are treabă cu strada asta din Sectorul 1, dar și dacă ar fi avut, probabil că ar fi rămas la fel. Are și Clotilde Armand străzile ei de pământ, nu numai Nicușor Dan.

Cu privire la strada Avionului, trebuie punctat că cele trei zile pe săptămână în care primarul genera Nicușor Dan stă câte 6 până la 8 ore în instanță, judecându-se cu persoane fizice și juridice, nu ajută foarte mult la dezvoltarea infrastructurii Bucureștiului. Asta este evident…

Dacă Nicușor Dan crede în continuare că Bucureștiul poate fi condus în instanță, anulând sau cerând anularea documentelor de urbanism, se păcălește grav.

Dacă nu a priceput, în 4 ani de când e primar general, atunci trebuie să plece acasă.

Strada Avionului este o stradă din zona Barbu Văcărescu – Pipera, o stradă extrem de importantă, care are un Plan Urbanistic Zonal numit «PUZ Strada Avionului». Trebuia extinsă strada, reparată și făcută o treflă la intrarea spre Barbu Văcărescu, spre Podul Elvira.

Este o stradă foarte importantă pentru toți cetățenii care locuiesc în Henri Coandă și pentru cei care locuiesc stânga-dreapta, în zona Pipera”, a explicat avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.

„Cei care l-au votat pe Nicușor Dan în anul 2020 au crezut în promisiunile din campania electorală”

După 4 ani de mandat al lui Nicușor Dan la conducerea Primăriei Municipiului București, lucrurile au rămas neschimbate, avertizează avocatul Radu Dinulescu, iar strada Aviatorului din Sectorul 1 al Capitalei arată „mai rău decât în Evul Mediu”.

Promisiunile din campania electorală nu au fost onorate de actualul primar general al Bucureștiului, concluzionează acesta, iar cei care i-au acordat votul în anul 2020 se regăsesc într-o realitate pe care nu și-ar fi imaginat-o.

Deși cei care l-au votat în anul 2020 au crezut în promisiunile din campania electorală, iată după aproape 4 ani de administrație condusă de către Nicușor Dan – lucrurile sunt neschimbate.

Astfel, strada Avionului, situată în București, Sectorul 1, într-o capitală a Uniunii Europene, în anul 2024 arata mai rău decât în Evul Mediu”, consideră avocatul Radfu Dinulescu.

Strada Avionului din Sectorulul 1 al Capitalei, în anul 2024.

„Strada Avionului se află la doar câteva sute de metri de zona de nord a Capitalei, acolo unde lucrează zeci de mii de corporatiști, și poate fi «admirată» din birourile acestora. Aceasta este adevărata față a Bucureștiului administrat de Nicușor Dan”, mai spune avocatul Dinulescu.

Contrastul, după cum se poate observa în fotografia de mai jos, este unul sugestiv, în sensul negativ al termenului.

Strada Avionului, din Sectorul 1 al Capitalei, prezintă o imagine deplorabilă

„Petițiile au rămas fară răspuns, fiind ignorate de către primarul general și oamenii acestuia”

În conformitate cu prevederile HCGMB nr. 254/29.05.2008 – „administrarea drumurilor publice, inclusiv a piețelor publice, are ca obiect proiectarea, construirea, modernizarea, reabilitarea, repararea, întreținerea și exploatarea rețelei stradale…” -, strada Avionului se află în gestionarea Administrației Străzilor, conform Anexei 1 din Hotărâre.

Anexa 1 – HCGMB nr. 254/29.05.2008

Avocatul Radu Dinulescu atrage atenția că locuitorii din zonă au încercat să-i „mobilizeze” pe cei de la Administrația Străzilor și de la Primăria Municipiului București, numai că toate petițiile au fost „ignorate” de Nicușor Dan și de „oamenii acestuia”.

În același timp, avocatul Dinulescu a amintit și că Nicușor Dan se află în conflict cu Agenția Națională de Integritate (ANI), după ce a fost acuzat că, în perioada exercitării mandatului de primar general, a exercitat și alte funcții de conducere în cadrul a patru instituții sau servicii publice, fără mandat de reprezentare.

Deși locuitorii din zona adiacentă au adresat numeroase petiții Primăriei Municipiului București și Administrației Străzilor, acestea au rămas fără răspuns, fiind ignorate de către primarul general și de oamenii acestuia din conducerea Primăriei.

Trebuie reamintit și că Nicușor Dan și-a însușit în mod nelegal, așa cum îl acuză Agenția Națională de Intergritate (acesta făcând obiectul unui proces în curs, aflat pe rolul ICCJ), conducerea Administrației Străzilor, instituție care se află în subordinea sa directă, deci și în această calitate putea face ceva pentru locuitorii din zona respectivă”, mai spune avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.

ANI a sesizat Prefectura Capitalei, Parchetul și Curtea de Conturi în cazul lui Nicușor Dan 

Potrivit ANI, Nicușor Dan s-a aflat în incompatibilitate pentru că – în perioada exercitării mandatului de primar general – a exercitat și alte funcții de conducere în cadrul a patru instituții sau servicii publice, fără mandat de reprezentare, nerespectând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

  • Primarul general s-ar fi aflat în conflict de interese administrativ în perioada 7 august – 7 septembrie 2021, prin exercitarea simultană a funcției de primar general și a funcției de director general al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB).
  • Nicușor Daniel Dan a solicitat în calitate de director general suplimentarea bugetului ALPAB cu suma de 3.000.000 de lei și ulterior a retransmis ALPAB, în calitate de primar general, bugetul solicitat. Prin acest demers, bugetul ALPAB a fost suplimentat de la 11.517.000 de lei la 14.517.000 de lei. ”Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003”, potrivit ANI.
  • Totodată, ANI a sesizat Parchetul General în cazul lui Nicușor Dan, solicitând să verifice dacă primarul general a comis fapte de abuz în serviciu și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Dan Nicușor Daniel a infracțiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 din Codul Penal și a infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât:

  • amenda contravențională aplicată de către o instituție publică persoanei fizice Dan Nicușor Daniel a fost achitată de Primăria Municipiului București, iar demersurile de contestare la instanța abilitată au fost efectuate de către Direcția Juridic din cadrul Primăriei Municipiului București pentru Dan Nicușor Daniel atât în calitate de persoana fizică, cât și în calitate de primar general, documentul purtând semnătura olografă a acestuia, distinct pentru ambele calități;
  • în perioada 7 august – 7 septembrie 2021, prin exercitarea simultană a funcției de primar general și a funcției de director general al ALPAB, a solicitat în calitate de director general suplimentarea bugetului ALPAB cu suma de 3.000.000 de lei și ulterior a retransmis ALPAB, în calitate de primar general, bugetul solicitat”, a arătat ANI.

De asemenea, a fost sesizată și Prefectura Capitalei cu privire la legalitatea exercitării de către primarul general Nicușor Dan a altor patru funcții de conducere, în cadrul Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, Administrației Străzilor București, ALPAB, Centrului Cultural Expo Arte, fără a avea un mandat de reprezentare.

ANI a sesizat și Curtea de Conturi a României cu privire la legalitatea achitării amenzii contravenționale aplicate lui Nicușor Dan în calitate de persoană fizică, din bugetul Primăriei Municipiului București. (mai multe detalii AICI)

CAB a anulat în parte raportul de evaluare formulat de ANI

În data de 21 septembrie 2023, Nicușor Dan și Agenția Națională de Integritate s-au aflat față în față, la Curtea de Apel București.

Nicușor Dan a contestat, în instanță, raportul ANI, precizând că ar fi vorba despre o interpetare ”eronată” a legii și că – în condițiile în care funcțiile de conducere ale acestor instituții erau vacante – nu ar fi făcut altceva decât să exercite față de acestea atribuțiile legale ale primarului, în baza articolului 154 alin. 4 din Codul Administrativ, respectiv “primarul conduce instituțiile publice de interes local, precum și serviciile publice de interes local”.

CAB a anulat în parte raportul de evaluare formulat de ANI,  „sub aspectul constatării existentei stării de incompatibilitate și conflictului de interese”. Dar CAB a respins cererea primarului general de anulare a raportului trimis la Parchetul General referitoare la abuz în serviciu și folosirea funcției pentru favorizarea altor persoane, iar procesul continuă la Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Soluția in dosarul nr. 1409/2/2023: admite excepția tardivității formulării cererii adiționale și constată decăzut reclamatul din dreptul de a invoca noi motive de nelegalitate. Admite excepția inadmisibilității exercitării controlului de legalitate asupra dispoziției din raportul de evaluare prin care a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înaltă Curte de Casație și Justiție. Respinge cererea de anulare cu privire la acest aspect ca inadmisibilă. Admite în parte cererea formulată de reclamantul Nicușor Daniel Dan în contradictorii cu pârâta Agenția Națională de Integritate. Anulează în parte raportul de evaluare nr. 58231/G/II/ 23.12.2022 sub aspectul constatării existenței stării de incompatibilitate și conflictului de interese. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, s-a precizat în minuta ședinței de la Curtea de Apel București. (alte informații AICI)


CITEȘTE ȘI:

Nicușor Dan a „rezolvat” și ecuația ȘOBOLANILOR din București: „O scădere cam de 20%”. Avocat: „Are un talent cu totul special de a număra rozătoare”

DISPERAT din cauza amenzilor ISC, Nicușor Dan cere revizuirea unei decizii definitive a Tribunalului București. Avocat: „De frica unui DOSAR PENAL”

Cum a „salvat” Nicușor Dan 600 ha de spații verzi care nu există! Avocat: „Interpretare eronată, de-a dreptul SCANDALOASĂ a legii!”

Clotilde Armand a declanșat operațiunea „PUZ-uri Sector 1”. Ce s-ar ascunde în culisele scenariului. Avocat: „Legislația europeană INTERZICE asta”

MOTIVARE | Cum a desființat CAB „argumentele” lui Clotilde Armand în procesul cu ANI. Cererile primăriței de la 1, respinse ca inadmisibile

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat care a jucat toată noaptea la cazinou a făcut infarct când a auzit...
Gabi Bădălău a spus tot! Cum a prins-o pe Bianca Drăguşanu cu altul: 'Mi-a recunoscut'
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a...
O dronă a surprins momentul în care un soldat rus își omoară camaradul rănit pe...
La asta nu se aștepta nimeni! Alex Bodi și Bianca Drăgușanu, din nou, împreună! Ce...
Dieta drastică a Annei Lesko | Așa se menține în formă la 45 de ani....
O farsă la 112 putea duce la moartea unei femei din Suceava. Sindicaliştii cer pedepse...
Schimbări drastice pentru proprietarii de apartamente! Oricine se opune riscă să intre la închisoare
România, calificare istorică în optimi la EURO 2024, după scorul de 1-1 cu Slovacia! Meciul...
Anamaria Prodan arată la 51 de ani ca la 20! Impresara şi-a pus fanii pe...
În sensul giratoriu se acordă prioritate de stânga sau de dreapta? Mulți șoferi fac această...
Elena Lasconi este noul preşedinte al USR şi vrea să candideze la alegerile prezidenţiale
Structură monumentală URIAȘĂ, găsită aproape de România
Decizie azi, 26 iunie, pentru românii cu telefoane mobile. Nu mai scapă nimeni
S-a dat lege! Ce se întâmplă cu românii decedați în străinătate
Din 15 iulie, 10 ispite feminine aşteaptă să demaşte cele mai ascunse trăiri ale concurenţilor...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Alexandra din Casa Iubirii, deschisă spre Gagea și Patrick. Pentru cine are bruneta mai multă...
Mario Iorgulescu ar putea scăpa și de dosarul în care este cercetat pentru sechestrarea de...
BANCUL ZILEI. Făt-Frumos îi zice calului său: - Măi, calule, tu stai aici, chiar pe...
(P) Care este cel mai potrivit mobilier pentru o locuință de mici dimensiuni?
×