Luni a avut loc cea de-a patra ediție a NATO Youth Summit, organizată la Miami. Evenimentul a adunat tineri din toate colțurile lumii pentru a dezbate problemele cu care se confruntă omenirea. Aceștia au avut ocazia să pună o serie de întrebări oficialilor și să fie martorii unei inițiative prin care organizația Nord-Atlantică dorește să transmită valorile sale tinerilor.
Printre participanți s-a numărat și Secretarul General al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, care a oferit sfaturi tinerilor și le-a împărtășit o parte din experiența lui. Stoltenberg a vorbit despre provocările carierei sale, evidențiind situația din Ucraina și încurajând tinerii să fie devotați în ceea ce fac, să se concentreze pe actualul loc de muncă și să nu se teamă de autorități sau șefi.
„În primul rând, este important să fii devotat, indiferent de ce faci şi să nu te gândeşti prea mult la următorul loc de muncă, ci la cel pe care îl ai deja şi să nu-ţi fie foarte frică de autorităţi şi şefi”, a spus Jens Stoltenberg.
Secretarul general al NATO a dezvăluit în fața publicului că în adolescență a fost politician, iar în viitor își dorea să devină economist.
„Am fost politician când eram adolescent, pe la vârsta de 20 de ani, apoi am făcut parte din Partidul Social Democrat al Norvegiei şi apoi m-am decis să ies din politică şi să devin economist”, a mai adăugat el.
La eveniment și-a făcut apariția și Selly, care a avut un discurs amplu și puternic. Cunoscutul influencer a subliniat puterea rețelelor de socializare, descriindu-le ca fiind o „armată informațională” cu peste 5 miliarde de „soldați” la nivel global.
Totodată, a evidențiat și aspectele negative ale utilizării internetului, atrăgând atenția asupra războiului informațional și a impactului său în conflictele militare contemporane.
„Eu fac parte dintr-o armată care este mai mare și mai influentă decât NATO. Vorbesc despre armata informaţiilor din epoca informației. Nu este vorba de un serviciu militar obligatoriu și cu toții am început să facem asta voluntar. Astăzi, această armată are mai mult de 5 miliarde de soldați în întreaga lume, adică toți cei cu acces la internet. Conflictele militare din întreaga lume care se întâmplă în aceste zile sunt și mai periculoase datorită războiului informațional în care noi toţi putem fi folosiţi ca soldaţi”, a declarat acesta.
SURSA: Observator