Prima pagină » Economic » Data de EXPIRARE a cardurilor de energie. Ce se întâmplă cu banii nefolosiți

Data de EXPIRARE a cardurilor de energie. Ce se întâmplă cu banii nefolosiți

Data de EXPIRARE a cardurilor de energie. Ce se întâmplă cu banii nefolosiți

Cardurile de energie urmează să expire în luna mai și, în acest context, mulți români se întreabă ce se întâmplă cu banii nefolosiți.

Mai sunt doar două săptămâni până când cardurile de energie vor expira. Românii care nu au folosit banii și nici nu i-au retras cash nu vor mai putea să aibă acces la ei

Teoretic, aceste carduri ar fi trebui să expire la finele lunii aprilie, dar Guvernul a anunțat prelungirea valabilității cardurilor de energie până la data de 31 mai.

Ce se întâmplă cu banii nefolosiți

Prin intermediul unui singur card, este posibil să se facă mai multe plăți către diferiți furnizori, până când suma disponibilă este epuizată.

Pentru achitarea facturilor cu cardurile de energie, românii pot alege una dintre cele trei metode disponibile.

  • la orice subunitate a Poștei Române;
  • la poștașul care a sosit la domiciliul beneficiarului;
  • online, pe site-ul Poștei Române.

Banii necheltuiți de pe cardurile de energie vor fi pierduți. În consecință, cei care doresc să evite această pierdere trebuie să utilizeze sumele rămase pentru a plăti facturile la gaze naturale și energie electrică înainte de termenul limită.

Cum se pot scoate banii de pe aceste carduri

Potrivit unui proiect de ordonanță, destinat reglementării modului în care românii care au primit carduri de energie și au achiziționat lemne de foc pot încasa banii rămași în numerar, beneficiarii menționați la art. 3 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 166/2022, cu modificările și completările ulterioare, pot ridica aceste sume la oficiile poștale.

Măsurile prevăzute în proiectul de act normativ permit beneficiarilor care până în prezent nu au utilizat integral sumele de pe cardul de energie, destinat achiziției de lemn de foc, să le retragă în numerar, integral, până la data de 31 martie 2024, la oficiile poștale. Această măsură este posibilă datorită prelungirii termenului de valabilitate a cardurilor, conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 101/2023, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 425/2023, scrie dcbusiness.ro.

Aproximativ 2,8 milioane de gospodării au primit carduri de energie în valoare de 1.500 de lei, în două tranșe, cu care se pot achita facturile la energie electrică, gaze sau achiziția de lemne de foc.
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie ... vezi toate articolele

Citește și