Prima pagină » Diverse » Cine nu ar trebui să mănânce căpșune! Motivul pentru care ar trebui să stea departe de aceste fructe delicioase

Cine nu ar trebui să mănânce căpșune! Motivul pentru care ar trebui să stea departe de aceste fructe delicioase

Cine nu ar trebui să mănânce căpșune! Motivul pentru care ar trebui să stea departe de aceste fructe delicioase

Căpșunele sunt delicioase și pline de nutrienți, iar în luna mai sezonul lor este în toi. Însă, deși aceste fructe sunt senzaționale, există anumite categorii de persoane care ar trebui să fie atente sau să evite consumul acestora din motive de sănătate.

Nutriționistul rus dr. Mariat Mukhina avertizează asupra pericolelor consumului de căpșune și dezvăluie cine nu ar trebuie să exagereze atunci când vine vorba de aceste fructe. Potrivit specialistului, consumul de căpșune provoacă cu ușurință alergii, mâncărimi, urticarie și chiar angioedem. Totodată, semințele lor pot fi periculoase pentru persoanele care au probleme cu tractul gastrointestinal.

”Aceste semințe irită membrana mucoasă și duc la exacerbarea ulcerelor gastrice și duodenale”, explică Dr. Mukhina.

Ce persoane nu trebuie să mănânce căpșune

Exista mai multe categorii de persoane care nu ar trebui să consume căpșune:

  • Persoane cu probleme digestive. Unele persoane cu sindromul de colon iritabil (SCI) sau alte afecțiuni digestive pot constata că consumul de căpșune agravează simptomele lor, cum ar fi balonarea, gazele și durerile abdominale, din cauza conținutului lor de fibre.
  • Cei cu probleme renale. Căpșunele au un conținut relativ ridicat de potasiu. Persoanele cu boli renale avansate trebuie să monitorizeze atent aportul de potasiu, iar consumul excesiv de căpșune poate să fie problematic pentru acestea.
  • Persoane care iau medicamente anticoagulante. Căpșunele sunt bogate în vitamina K, care poate interfera cu medicamentele anticoagulante, cum ar fi warfarina. Aceasta poate afecta coagularea sângelui, de aceea este important să discutați cu un medic înainte de a consuma cantități mari de căpșune.
  • Diabetici. Deși căpșunele au un indice glicemic scăzut, consumul în cantități mari poate crește nivelul de zahăr din sânge. Diabeticii trebuie să monitorizeze aportul total de carbohidrați și să includă căpșunele în acest calcul.
  • Persoanele alergice la căpșune.

Sursa foto: Pexels.com

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele