Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, la Antena 3, despre o plantă care are extrem de multe beneficii pentru sănătatea noastră.
„Aici știu că nu e moda cu hrișca, dar e vă rog să o faceți, pentru că este foarte bună sub formă de piure, cu un sos. Hrișca se face foarte ușor, se fierbe ca orezul. La un pahar de hrișcă se pune un pahar cu apă, chiar trei pahare și jumătate. Se fierbe după ceas, când a început să fiarbă, 5 minute, se oprește, se acoperă, îi punem sare și o bucată de unt, untură sau ulei și o lăsăm acoperită o jumătate de oră și ea se și umflă”, a precizat ea.
Lidia Fecioru a precizat, totodată, că este foarte bună pentru că ea îmbunătățește circulația periferică, nu conține gluten, pentru cei care sunt alergici la gluten, este foarte bună și pentru copii.
„Înainte era alimentul yoghinilor, dă foarte multă energie. Ajută la îmbunătățirea schimbărilor de oxidanți, ajută la îmbunătățirea tractului digestiv, la refacerea microflorei intestinale și inclusiv a intestinului subțire. Este foarte bună în regimurile de slăbire, ajută la scăderea tensiunii arteriale și la scăderea colesterolului rău, mai ales că 100 de grame de hrișcă au 120 de kilocalorii. Să nu uităm de rețeta pentru glanda tiroidă, unde se pune un pahar de hrișcă, unul de nucă date prin râșniță și un pahar de miere. Mâncat o dată pe săptămână, ne alegem o zi, mâncăm doar această cantitate, nimic altceva, și apă și scăpăm de nodulii foarte mari la tiroidă. Este nemaipomenită!”, a explicat Lidia Fecioru, la Antena 3.