Jocuri pentru SPĂLAREA imaginii lui Nicușor Dan? Cine se află în spatele anunțatei dezbateri unde sunt invitați cei 4 favoriți ai cursei pentru PMB

Jocuri pentru SPĂLAREA imaginii lui Nicușor Dan? Cine se află în spatele anunțatei dezbateri unde sunt invitați cei 4 favoriți ai cursei pentru PMB

Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde și Platforma de Mediu pentru București i-au invitat pe principalii candidați la funcția de primar general – Gabriela Firea, Nicușor Dan, Sebastian Burduja și Cristian Popescu Piedone – la o dezbatere având ca teme mediul și calitatea vieții în Capitală.

Până la acest punct, totul pare a fi un demers lăudabil, menit să-i pună față în față pe candidații la funcția de primar general al Bucureștiului, o modalitate prin care aceștia să-și prezinte argumentele și proiectele referitoare la îmbunătățirea calității vieții în Capitală și protejarea mediului.

În realitate, însă, lucrurile se prezintă într-o cu totul altă lumină. Gândul prezintă informații exclusive din care reiese că toată această poveste croită în jurul invitației la o dezbatere în patru – Gabriela Firea, Nicușor Dan, Sebastian Burduja și Cristian Popescu Piedone – se transformă într-un scenariu care ar avea ca scop doar promovarea fățișă a ideilor transmise de actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, care își dorește să obțină un al doilea mandat la Primăria Municipiului București.

  • ”Dezbaterile între candidaţi sunt o chestiune ce ţine de firesc, de normalitate şi de respect faţă de oamenii cărora le cer votul”, au transmis reprezentanţii celor două platforme civice.
  • Cele două platforme îşi asumă crearea cadrului neutru al dezbaterii. Data şi locul vor fi stabilite de comun acord.
  • Alex Găvan este fondatorul Platformei Civice Împreună pentru Centura Verde.
  • Oana Neneciu reprezintă Platforma de Mediu pentru Bucureşti.

”Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde şi Platforma de Mediu pentru Bucureşti organizează şi invită la o dezbatere pe teme de mediu şi calitatea vieţii în oraş şi zona metropolitană pe cei patru cei mai bine plasaţi candidaţi la Primăria Municipiului Bucureşti, conform sondajelor, domnul Nicuşor Dan, primar în funcţie, independent susţinut de ADU şi REPER, doamna Gabriela Firea (PSD), domnul Cristian Popescu Piedone (PUSL) şi domnul Sebastian Burduja (PNL).

Lipsa dezbaterilor în spaţiul public din România tinde să devină o cutumă alarmantă atunci când este vorba despre alegeri de orice natură. Acest fenomen şubrezeşte democraţia şi încalcă dreptul alegătorilor la o decizie informată atunci când pun ştampila pe buletinul de vot”, s-a transmis prin intermediul unui comunicat de presă.

„Demers organizat de două platforme care pretind că sunt apolitice, intenția lor e alta”

Avocatul Radu Dinulescu susține însă că, în spatele acestei invitații-surpriză, foarte bine cosmetizată media, se ascunde cu totul altceva, iar Nicușor Dan ar fi cel pentru care s-ar pregăti, asiduu, terenul. Asta în pofida faptului că Nicușor Dan, cel puțin deocamdată, se dovedește a fi un adversar al unor astfel de dezbateri de campanie electorală.

Înpofida faptului acest demers este organizat de două platforme care pretind că sunt apolitice, constatăm intenția lor nu poate fi alta decât promovarea candidatului Nicușor DanDezbaterea este organizată chiar de aliații lui Nicușor Dan, iar prețul pentru a asigura un astfel de sprijin este plătit tot de bucureșteni. Cine are de câștigat? Bineînțeles, Nicușor Dan.

Organizarea acestei dezbateri a fost promovată de Oana Neneciu, reprezentant al Platformei de Mediu pentru București, sub pretextul asigurării unui cadru neutru în care vor fi abordate teme de mediu și calitatea vieții în Capitală. Surprinzător, pe Oana Neneciu – pretinsa susținătoare a unei dezbateri organizate pe un teren neutru – o regăsim în funcția de consilier pe probleme de mediu în cadrul Senatului României, în strânsă colaborare cu grupul parlamentar al Uniunii Salvați România (USR).

De asemenea, Oana Neneciu ocupă funcția de director executiv al Centrului pentru Politici Durabile Ecopolis, asociație care a beneficiat de finanțări acordate din bani publici pe durata mandatului de primar al lui Nicușor Dan”, a dezvăluit avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.

Sursa – ecopolis.org.ro

ECOPOLIS a beneficiat, din partea Municipiului București, de o finanțare nerambursabilă de 96.000 de lei” 

Avocatul Radu Dinulescu atrage atenția că ONG-ul ECOPOLIS a fost folosit de Nicușor Dan în în scopul suspendării hotărârilor Consiliului General al Municipiului București (CGMB) referitoare la Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) pentru sectoarele 2, 4 și 5 ale Capitalei.

ECOPOLIS ar fi primit 96.000 de lei – finanțare nerambursabilă – din partea Municipiului București, pentru un proiect de mediu numit „Stop arderii de deșeuri”. Paradoxal, la patru zile după ce a primit această sumă, ECOPOLIS, asociație condusă de Oana Neneciu, a declanșat, la Tribunalul București, acțiunea privind suspendarea hotărârilor CGMB referitoare la respectivele PUZ-uri.

Centrul Pentru Politici Durabile ECOPOLIS – ONG finanțat din fonduri publice, provenind din bugetul local al municipului București – a fost folosit de actualul primar general Nicușor Dan în scopul suspendării hotărârilor Consiliului General nr. 339/13.08.2020, nr. 443/26.07.2018 și nr. 242/18.06.2020, având obiect aprobarea Planurilor Urbanistice Zonale (PUZ) ale sectoarelor 2, 4 și 5.

În data de 28 decembrie 2021, respectiv în termen de patru zile după ce Asociația Centrul Pentru Politici Durabile ECOPOLIS – ONG condus de Oana Neneciu – a beneficiat, din partea Municipiului București, de o finanțare nerambursabilă în valoare de 96.000 lei, acordată din fonduri publice, în scopul implementării proiectului denumit «Stop arderii de deșeuri», această asociație a promovat, pe rolul Tribunalului București, acțiunea privind suspendarea hotărârilor aprobate de Consiliul General pe care le-am menționat, formându-se dosarul 37533/3/2021.

Au avut calitatea de pârâți Consiliul General al Municipiului București și Municipiul București, ambele părti fiind reprezentate în instanță de Nicusor Dan”, a precizat avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.

Nicușor Dan apelează la aliații săi din mediul ONG, cu scopul de a evita dezbaterile convenționale”

În același timp, mai spune avocatul Radu Dinulescu, implicarea lui Nicușor Dan în litigiul legat de PUZ-urile de la sectoarele 2, 4 și 5 este deja o certitudine.

Realitatea a demonstrat, mai precizează avocatul, că primarul general al Capitalei a avut o atitudine absolut paradoxală în instanță, împotriva interesului Municipiului București și al CGMB, al căror reprezentant era în fața magistraților. În astfel de condiții, evident că este pusă sub semnul întrebării o astfel de dezbatere între cei patru candidați favoriți la Primăria Municipului București, atâta vreme cât cel puțin unul dintre organizatori este „aliatul” lui Nicușor Dan de mai multă vreme.

În ceea ce privește gradul de implicare al primarului general în litigiul mai sus amintit, nu putem decât constatăm, cu uimire, faptul acesta s-a pronunțat ca fiind de acord – în calitate de reprezentant al Municipiului București și al Consiliului General – cu suspendarea hotărârilor aprobate de Consiliului General, deși obligația primarului general era, în mod evident, de a apăra actele administrative emise de autoritățile publice locale.

În concluzie, constatăm unul dintre organizatorii acestei dezbateri așa-zis apolitice este nu numai susținător al actualului primar general Nicușor Dan, dar și beneficiar al finanțărilor generoase acordate de acesta, chiar din bugetul local al municipiului București.

Așadar, inclusiv pe durata campaniei electorale, Nicușor Dan apelează la aliații săi – bine plătiți din fonduri publice – din mediul ONG, în scopul de a evita dezbaterile convenționale, organizate de trusturile media, cu participarea principalilor candidați la funcția de primar general”, a mai spus avocatul Radu Dinulescu.

”Este deja notorie prezența lui Nicușor Dan, în calitate de primar general, la judecarea litigiilor inițiate de asociațiile-prietene”

Avocatul Radu Dinulescu a precizat că prezența lui Nicușor Dan, în calitate de primar general, la termenele stabilite pentru ”judecarea litigiilor inițiate de asociațiile-prietene” – respectiv Salvați Bucureștiul (fondatori Nicușor Dan și partenera sa de viață), SOS Orașul și Asociația pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului Natural și Cultural (ambele înființate de partenera de viață a lui Nicușor Dan) sau Centrul Pentru Politici Durabile ECOPOLIS (unde Oana Neneciu este director executiv) – ”este deja notorie”.

În pofida numeroaselor atribuții stabilite în sarcina lui Nicușor Dan, în calitate de primar general, și în ciuda problemelor semnificative cu care se confruntă administrația publică locală a Municipiului București, acesta se prezintă în instanță inclusiv în calitate de reprezentant al Consiliului General al Municipiului București.

Indicațiile transmise salariaților Direcției Juridic a Primăriei Municipiului București, precum și avocaților contractați de municipiul București contravin, în mod evident, dispozițiilor art. 154, alin. (1) din Codul Administrativ”, a dezvăluit avocatul Radu Dinulescu, încă din luna septembrie 2023. (informații detaliate AICI)


CITEȘTE ȘI:

Nicușor Dan, un FALS apărător al spațiilor verzi? „A promovat o reală confuzie! Încearcă, disperat, să mascheze neputința administrației sale”

Filă neprețuită de istorie românească! A fost DESCOPERIT un Tetraevangheliar scris în perioada domniei lui Ștefan cel Mare

Adevărul despre BOMBA CU CEAS din centrul României! Filiera prin care Feldioara se poate transforma într-o Crevedia la scară mult mai mare! REACȚII INCONȘTIENTE: ”Simple speculații” + ”Nu cred că există un pericol”

Stradă de EV MEDIU în Bucureștiul administrat de Nicușor Dan. „Edilul stă până la 8 ore în instanță, 3 zile pe săptămână, nu dezvoltă infrastructura”

Se PRĂBUȘEȘTE castelul de nisip al lui Nicușor Dan! „Primarul procesoman” pierde încă două litigii din seria „Autorizații de construire Sector 2”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat care a jucat toată noaptea la cazinou a făcut infarct când a auzit...
Gabi Bădălău a spus tot! Cum a prins-o pe Bianca Drăguşanu cu altul: 'Mi-a recunoscut'
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a...
O dronă a surprins momentul în care un soldat rus își omoară camaradul rănit pe...
La asta nu se aștepta nimeni! Alex Bodi și Bianca Drăgușanu, din nou, împreună! Ce...
Dieta drastică a Annei Lesko | Așa se menține în formă la 45 de ani....
O farsă la 112 putea duce la moartea unei femei din Suceava. Sindicaliştii cer pedepse...
Schimbări drastice pentru proprietarii de apartamente! Oricine se opune riscă să intre la închisoare
România, calificare istorică în optimi la EURO 2024, după scorul de 1-1 cu Slovacia! Meciul...
Anamaria Prodan arată la 51 de ani ca la 20! Impresara şi-a pus fanii pe...
În sensul giratoriu se acordă prioritate de stânga sau de dreapta? Mulți șoferi fac această...
Elena Lasconi este noul preşedinte al USR şi vrea să candideze la alegerile prezidenţiale
Structură monumentală URIAȘĂ, găsită aproape de România
Decizie azi, 26 iunie, pentru românii cu telefoane mobile. Nu mai scapă nimeni
S-a dat lege! Ce se întâmplă cu românii decedați în străinătate
Din 15 iulie, 10 ispite feminine aşteaptă să demaşte cele mai ascunse trăiri ale concurenţilor...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Alexandra din Casa Iubirii, deschisă spre Gagea și Patrick. Pentru cine are bruneta mai multă...
Mario Iorgulescu ar putea scăpa și de dosarul în care este cercetat pentru sechestrarea de...
BANCUL ZILEI. Făt-Frumos îi zice calului său: - Măi, calule, tu stai aici, chiar pe...
(P) Care este cel mai potrivit mobilier pentru o locuință de mici dimensiuni?
×