Marius Văduva, un onco-nutriționist, a fost invitat la Antena 3 CNN, pentru a discuta despre alimentele care ar trebui să fie incluse în dieta noastră zilnică.
Marius Văduva afirmă că doar unul din 100 de români îl posedă într-un grad rezonabil.
Toată lumea știe că organismul are nevoie de vitamina C sau vitamina D. Cu toate acestea, mulți oameni nu sunt conștienți de alte alimente pe care ar trebui să le includem în mesele noastre zilnice. S-a vorbit mult despre suplimentele alimentare de-a lungul timpului. Acestea sunt mai recomandate decât altele. În plus, luarea excesivă a anumitor dintre acestea poate fi mai dăunătoare decât benefică, dacă nu sunt recomandate de un specialist.
Cu toate acestea, majoritatea românilor nu consumă suficient supliment alimentar. În plus, acest deficit duce la o imunitate scăzută, printre alte probleme.
”Cel mai important lucru din corp, și cred că doar unul din 100 de oameni, în cel mai bun caz, ar avea cât de cât, este zincul.
Pentru imunitate aș recomanda binecunoscuta vitamina D, și aș spune oricărei persoane de peste 16-18 ani să ia 5000 UI pe zi de vitamina D. Dar pe lângă asta, aceste persoane adulte ar trebui să ia 50 mg de zinc permanent. Vitamina D, zincul și măcar 1 gram, 1.5 grame zilnic de vitamina C”, a explicat Marius Văduva.
”Acestea trei îți asigură o reparare, pentru că nu este o supraimunitate, doar un deficit pe care începi să îl completezi”, a mai explicat Marius Văduva.
Din păcate, și vitamina C lipsește cu desăvârșire în cazul celor mai mulți dintre noi.
”Eu nu am găsit până acum mai mult de un român la 1000 de persoane care are vitamina C în organism suficientă. Este cel mai important antioxidant, pe lângă glutation, pentru corpul uman.
Vitamina C dispare prima când avem nitrați în legume și fructe. Și cum antioxidanții sunt mâncați de acești nitrați, noi nu mai avem vitamina C în corp. Este mai rău decât la vitamina D, pentru că acolo lumea se mai îngrijește, dar aceasta chiar lipsește”, a mai spus onco-nutriționistul la Antena 3 CNN.