PSD și PNL au făcut alianță pentru candidați comuni la alegerile europarlamentare, la primăriile de sector, dar și în țară, în anumite județe, pentru a învinge celelalte partide, în special USR, și speră ca la nivel de țară, la alegerile locale, cele două partide să obțină un scor de 80 la sută, potrivit unor surse politice, consultate de GÂNDUL.
De asemenea, aceleași surse vorbesc despre o prezență scăzută la vot, chiar dacă alegerile locale și europarlamentare au fost comasate și vor fi în aceeași zi, pe 9 iunie.
Suntem la jumătatea campaniei electorale, iar partidele își prezintă programele și candidații pentru a convinge electoratul să îi aleagă.
Pe 9 iunie, alegătorii vor primi mai multe buletine de vot, cum ar fi: buletinul pentru alegerea primarului localității sau sectorului, iar bucureștenii vor avea de pus ștampila și pe primarul general; buletinul pentru alegerea consilierilor; buletinul pentru candidații de la europarlamentare.
Comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare a avut ca scop prezența mare a numărului de votanți, însă potrivit unor surse politice consultate de GÂNDUL, nu va fi o prezență mai mare de 40%, deși potrivit unui sondaj realizat la nivelul statelor Uniunii Europene, prezența la europarlamentare era una dintre cele mai mari din UE. (Detalii AICI)
Cât despre listele comune la primăriile de sector, PSD-PNL au desemnat candidați comuni pentru a reuși să câștige sectoarele 1, 2 și 5, dar și în județe ca Timiș, Brașov și Bacău, unde în municipiile-reședință de județ sunt primari din partea USR.
În această variantă, PSD și PNL speră ca la nivel de țară să obțină 80 de procente, potrivit unor surse ale Coaliției.
CITEȘTE ȘI:
Ion Cristoiu dezbate STRATEGIILE politice pentru alegerile locale: „Strategia PSD nu e rea”