Încălzirea globală a avut un impact semnificativ asupra producției de înghețată.
Temperaturile crescute au afectat producția de ingrediente esențiale pentru prepararea înghețatei, cum ar fi fructele și laptele. Creșterea temperaturilor poate face, de asemenea, topirea mai rapidă a înghețatei. Logistica de distribuție a ajuns să fie o provocare.
Valul de căldură din vara 2023 a afectat vânzările la înghețată. Majoritatea oamenilor au preferat să cumpere băuturi răcoritoare. Datele climatologilor arată că vara anului 2024 va fi și mai călduroasă.
În plus, încălzirea globală afectează și accesul la apa potabilă, un alt ingredient important în producția de înghețată. Cu deficitul de apă în creștere, companiile de înghețată trebuie să caute alternative durabile, scrie Finamac.
Potrivit WorldWideLife, înghețata din congelatoarele noastre afectează fauna sălbatică de pe planeta noastră. Totul începe cu laptele muls de la vaci. Vacile în număr mare provoacă emisii crescute de carbon. Zahărul, vanilia, ciocolata și alte ingrediente provin din locuri sălbatice care sunt căminul a mii de specii pe cale de dispariție.
Un ingredient relativ necunoscut pe bază de uleiul de palmier, folosit la prepararea înghețatei, amenință pădurile tropicale și bogata biodiversitate a plantelor și animalelor.