Un fost consilier al președintelui TRUMP spune că cel de-al Treilea Război Mondial se apropie: „Suntem pe muchie de cuțit”

Un fost consilier al președintelui TRUMP spune că cel de-al Treilea Război Mondial se apropie: „Suntem pe muchie de cuțit”
Steve Bannon: Un fost consilier al președintelui TRUMP spune că cel de-al Treilea Război Mondial se apropie: „Suntem pe muchie de cuțit”. Sursa Foto- Profimedia
Publicat: 28/05/2024, 17:08
Actualizat: 28/05/2024, 18:17

Steve Bannon a avertizat că planeta este pe „muchie de cuțit”. 

„Omenirea s-ar putea confrunta cu  al treilea război mondial”, a declarat el într-un interviu exclusiv pentru GB News.

Steve Bannon compară situația geopolitică a anului 2024 cu „criza din iulie a anului 1914”

Gazda unei emisiuni de radio și fostul consilier al președintelui Donald Trump a declarat pentru GB News că situația globală a devenit „periculoasă”. El susține că armatele de azi recurg la tactici învechite ce sunt depășite de ultimele tehnologii militare, așa cum s-a întâmplat în cele două războaie mondiale sau războaiele din Coreea și Vietnam:

„Situația devine atât de periculoasă încât nici măcar nu o pot descrie.  Warren Buffett a vorbit zilele trecute despre inteligența artificială. Primul Război Mondial a fost atât de sângeros și distrugător deoarece tehnologia a depășit tacticile. Francezii recurgeau la tactici victoriene de ofensivă, dar oamenii nu erau pregătiți pentru asta. Același lucru se întâmplă și astăzi”.

Când vine vorba de războiul din Ucraina, Bannon a spus:

„Trebuie să rezolvăm asta imediat. Trebuie să ajungi la masa negocierilor. Trebuie să negociezi ceva pentru că acum ne jucăm cu focul. Nu știu cum se va opri”. 

Steve Bannon a comparat peisajul geopolitic contemporan cu cel din vara lui 1914, chiar înainte de izbucnirea primului război mondial. În războaiele din Ucraina și Gaza, dronele sunt tot mai des utilizate pentru atac.

Al Treilea Război Mondial s-ar putea duce cu arme nucleare. Sursa Foto: Shutterstock
Al Treilea Război Mondial s-ar putea duce cu arme nucleare. Sursa Foto: Shutterstock

Steve Bannon se teme de noile tehnologii militare

Steve Bannon spune că „este speriat” de amenințarea izbucnirii unei conflagrații globale care să fie cauzată de un asasinat.

„Cred că s-ar putea să avem momente tensionate în august la ce se întâmplă în Iran după prăbușirea elicopterului în care se afla președintele iranian sau tentativa de asasinat din Slovacia asupra premierului. De aceea sunt atât de speriat astăzi. Dacă te întorci în 1914, ai  observa că asasinarea arhiducelui și a soției sale la Sarajevo de către naționalistul sârb nu a ajuns pe prima pagină a ziarului Times of London până o lună mai târziu. Dacă studiezi istoria Primului Război Mondial, vezi că în acele tranșee au fost irosite vieți. Și tot Occidentul a distrus epoca victoriană. Toate aceste valori s-au prăbușit pentru că tehnologia devenise avansată”.

Conservator înrăit, el spune că tehnologiile militare din următorul război mondial vor fi mai devastatoare decât cele folosite în războaiele secolului 20.  El a comparat tehnologiile militare ale Primului Război Mondial cu „mașinăriile de tocat carne”.

„Așadar, mitraliera, artileria, submarinul și avionul au fost mașinării de tocat carne care au întrecut așteptările. Și să mă gândesc la modul în care oamenii pur și simplu au ținut pasul cu asta. În cele din urmă, s-au sacrificat pentru aceste vechi imperii. Vă uitați la ce se întâmplă astăzi în Ucraina… ”. 

Rusia și NATO se acuză reciproc de escaladarea conflictului din Ucraina

Secretarul general al NATO,  Jens Stoltenberg, a militat ca membrii alianței să permită Ucrainei să atace ținte din Rusia cu arme occidentale. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a criticat afirmațiile făcute de secretarul general.  El a spus că „devine din ce în ce mai clar că NATO se află într-o confruntare directă cu Rusia”.

„NATO cochetează cu retorica militară și cade în extaz militar. Nu se apropie; este deja într-o confruntare” 
Dictatorul rus Vladimir Putin a avertizat în mod repetat Occidentul că riscă un război global asupra Ucrainei și că un conflict direct între Rusia și NATO ar însemna că planeta se află la un pas de al treilea război mondial, scrie Reuters.  Liderii occidentali au adus în discuție reintroducerea serviciului militar obligatoriu, acuzând Kremlinul pentru ambițiile sale expansioniste în Europa de Est.
Tot mai mulți oficiali au declarat că Rusia „nu se va opri la Ucraina” dacă va reuși să obțină victoria împotriva guvernului democratic de la Kiev. Kremlinul este acuzat pentru distrugerea conductelor de gaz Nord Stream și de atacuri cibernetice împotriva mai multor state membre NATO.  Putin a amenințat de mai multe ori că va bombarda Occidentul cu arme nucleare strategice dacă intervenția NATO în Ucraina pune în pericol securitatea Federației Ruse.
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Se complică ancheta în cazul familiei din Suceava care a murit când se întorcea din...
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Tragedie în Dolj! Un băiat de doar 11 ani a murit, iar sora și mama...
Cât costă, de fapt, o poșetă de lux care se vinde cu 2.600 de euro
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
Dieta cu 3 mese pe zi a Loredanei Groza. Alimentul POPULAR la care a renunțat...
Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro a publicat notele
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
1 din 2 teste antidrog este FALS pozitiv! Peste 10.000 de oameni au semnat o...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Citroen ar putea lansa un SUV coupe accesibil. Cum arată acesta?
Tabloul complet şi programul sferturilor de finală de la UEFA Euro 2024
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
S-a impus prin lege începând cu 1 iulie. Este obligatoriu în România să declari la...
Norii Shelf-Cloud, deasupra României. Când apare acest fenomen meteo rar
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Cine este românul arestat în Grecia pentru incendierea unui teren de vegetație
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Putem să moștenim cu adevărat traumele strămoșilor?
×