Autoritățile au depistat, în a treia zi a operațiunii Jupiter, o fraudă în valoare de 750.000 de lei, la o agenție de pariuri sportive. Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Capitalei a deschis un dosar penal în care sunt incriminate două persoane.
UPDATE ora 17:30
În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a Inspectoratului General al Poliției Române, astăzi, 29 mai 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 6 au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.
Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că două persoane, care ar fi coordonat în fapt și în drept trei societăți comerciale, ar fi comercializat, prin intermediul unor site-uri online, articole de îmbrăcăminte și de încălțăminte, fără a declara organelor fiscale veniturile obținute.
În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 640.000 de lei.
În vederea administrării materialului probator, astăzi, 29 mai 2024, au fost puse în executare două mandate de percheziție domiciliară, persoanele vizate fiind depistate și conduse la audieri.
Față de cei în cauză urmează a fi dispuse măsurilor legale ce se impun.
Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 6, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Față de cei 5 bărbați, a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.
UPDATE ora 16:00
În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a Inspectoratului General al Poliției Române, astăzi, 29 mai 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice- Sector 4 au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, abuz de încredere prin fraudarea creditorilor, fals material în înscrisuri oficiale, folosirea de instrumente false, fals în înscrisuri sub semnatură privată și uz de fals, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 100.000 de lei.
Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că patru persoane ar fi folosit mai multe documente falsificate, cu scopul de a induce în eroare reprezentanții unei societăți de leasing, în vederea obținerii unei finanțări pentru achiziționarea unui autoturism.
Ulterior, tot prin folosirea unor documente false și cu sprijinul unor complici, ar fi înstrăinat mașina unei persoane fizice de bună credință.
În vederea administrării materialului probator, astăzi, 29 mai 2024, au fost puse în executare cinci mandate de percheziție domiciliară, persoanele vizate fiind depistate și conduse la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale.
Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, abuz de încredere prin fraudarea creditorilor, fals material în înscrisuri oficiale, folosirea de instrumente false, fals în înscrisuri sub semnatură privată și uz de fals.
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este un procedeu în cadrul procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Știre inițială:
În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a Inspectoratului General al Poliției Române, astăzi, 29 mai 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice- Sector 2 au pus în executare două mandate de aducere, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de fraudă informatică în formă continuată.
Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2018 – 2019 doi angajați, în funcția de referenți statisticieni de specialitate în cadrul unei societăți având ca obiect de activitate pariurile sportive, în contextul unor meciuri de fotbal, ar fi modificat manual, fără drept, cu intenție, cotele unor pariuri sportive și ar fi declarat câștigătoare biletele depuse folosind procedura ,,cash out”.
Din cercetări, s-a stabilit că prejudiciul creat persoanei vătămate este în valoare de 750.000 de lei.
În vederea administrării materialului probator, astăzi, 29 mai 2024, au fost puse în executare două mandate de aducere și a fost îndeplinită procedura de citare pentru 26 de persoane, martori în cauză.
Cei în cauză au fost conduși la audieri, față de aceștia urmând a fi dispuse măsurile legale.
Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă informatică în formă continuată.
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este un procedeu în cadrul procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.