Marcel CIOLACU se bucură că DICTATORUL Putin a remarcat 3000 de OAMENI care muncesc la autostrada MOLDOVEI: Mă mir că a observat….

Publicat: 29/05/2024, 22:35

Nu este prima oară când președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, transmite amenințări voalate la adresa României, în contextul ajutorului dat Ucrainei în războiul contra invaziei ruse. În acest context, prim-ministrul Marcel Ciolacu spune că Rusia nu va ataca niciodată România și că toate vorbele aruncate peste graniță în direcția țării noastre nu fac decât să-l bucure pe premier. Subiectul a fost dezbătut pe larg de Marcel Ciolacu în cadrul emisiunii „Vocile care contează” de la Euronews. 

Premierul Marcel Ciolacu îi liniștește pe românii care se tem că țara noastră ar putea să fie atrasă în conflictul armat care se desfășoară nu departe de granițele noastre. Amenințările voalate primite din partea Federației Ruse nu fac altceva decât să-l bucure pe Marcel Ciolacu, spune acesta, prin prisma faptului că dicatorul Vladimir Putin i-a „observat” pe muncitorii care lucrează la autostrada Moldovei.

Un război armat e completat și de un război hibrid și un război al declarațiilor. Rusia nu va ataca niciodată România. Nu că nu și-ar dori, nu-și permite să atace România. România este membră NATO, am aderat și cred că una dintre se și vede acest efect. Mai mult, suntem membri ai Uniunii Europene,. Deci fac parte dintr-o intimidare, dar pe mine mă bucur, mă bucură faptul că dictatorul Putin observă că România se dezvoltă. Și nu numai. Mă mir ca a observat numai faptul că 3000 de muncitori muncesc la autostrada Moldovei și aproape jumătate din ea o să o dăm în circulație anul acesta. În continuare, investim și în portul Constanța și în porturile dunărene. Deci, investițiile în infrastructură sunt mult mai de amploare decât își închipuie dictatorul Putin.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a mai adăugat și faptul că alegerile care se apropie, din Republica Moldova, care o dau ca favorită pentru un nou mandat pe Maia Sandu, sunt încă un subiect care-l fac pe Putin să fie și mai virulent în declarații și amenințări.

După cum vedem România este o țară cât se poate, desigur, cu adevărat. Există un război armat în Ucraina și un război hibrid, ținând cont că se apropie și alegerile pentru funcția de președinte în Republica Moldova. Război hibrid, repet, amplificat de  dezinformare, de fake news. Tot arsenalul din dotare îl folosește Federația Rusă împotriva Republicii Moldova și împotriva președintei Maia Sandu. Din punctul meu de vedere, nu-i prima oară când o spun și am să o spun mereu, singura garanție pentru un drum european al Republicii Moldova este președinta Maia Sandu. Și atunci este această și un război politic teritorial. Dar eu sunt ferm convins că cetățenii din Republica Moldova vor vota pentru drumul european și nu pentru a se întoarce în trecut.

Citește și:

Marcel CIOLACU despre sistemul PATRIOT pentru UCRAINA: Am văzut reacția MOSCOVEI. A transmis voalat o AMENINȚARE către România

Cine va apăra România în cazul unui război? Fost diplomat militar, despre „ARTILERIA GREA” a țării noastre: „Cel mai ridicat nivel de securitate”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite...
S-a dus mult prea devreme. O cunoscută actriță a murit la 51 de ani
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Apetitul Braziliei pentru carnea de rechin pune în pericol speciile