Companiile Rețele Electrice și-au desemnat câștigătorii la Trofeul Electricianului, ediția 2024

Companiile Rețele Electrice și-au desemnat câștigătorii la Trofeul Electricianului, ediția 2024
Publicat: 30/05/2024, 11:44

În perioada 22-24 mai, 64 electricieni din cadrul companiilor Rețele Electrice au participat la faza locală a celei mai importante competiții din domeniul energiei electrice din România, Trofeul Electricianului. 24 electricieni din cadrul celor trei companii Rețele Electrice, precum și patru tineri liceeni, vor participa la ediția națională a Trofeului Electricianului, respectiv Trofeul Electricianului Junior.

„Participarea electricienilor noștri la Trofeul Electricianului reprezintă o dovadă a angajamentului și profesionalismului de care dăm dovadă în fiecare zi. Suntem mândri de rezultatele obținute și de dedicarea colegilor noștri, care își demonstrează constant abilitățile tehnice și spiritul de echipă. Felicităm și tinerii liceeni care ne vor reprezenta la categoria junior, asigurând viitorul acestei profesii. Împreună, continuăm tradiția excelenței în domeniul energiei electrice.” a declarat Mihai Pește, Director General al companiilor Rețele Electrice.

Companiile Rețele Electrice și-au adjudecat anul trecut marele premiu al competiției naționale, Trofeul Electricianului, pentru categoria Distribuție Energie Electrică. Anul acesta ele vor fi reprezentate de un număr de 24 electricieni la probele exploatare statii, exploatare MT-JT, electrician PRAM, măsurarea energiei electrice, dispeceri, electrician defectoscopie linii electrice subterane MT-JT, electrician montare reparații echipamente din stații, precum și electrician montare reparații  echipamente MT și JT.

Astfel, nouă electricieni din București, șase din Timișoara, trei din Tulcea, trei din Arad, trei din Reșita, doi din Constanța, doi din Petroșani și câte unul din județele Giurgiu, Călărași, Ialomița și Hunedoara au urcat pe podium în aplauzele colegilor, la gala de premiere pentru faza pe companie a competiției Trofeul Electricianului.

În ceea ce privește Trofeul Electricianului Junior, din partea companiilor Rețele Electrice, la faza națională va participa o echipă de 4 elevi de la Colegiul Tehnic Energetic București. Pentru a se pregăti pentru marea competiție, cei 4 elevi se pregătesc în cadrul unei stații a Rețele Electrice Muntenia, cu ajutorul specialiștilor companiei.

Trofeul Electricianului este cea mai complexă competiție profesională în domeniul energetic din România, ce precede Ziua Energeticianului, sărbătorită în data de 20 iulie, de Sfântul Ilie, protectorul acestor profesioniști, statuată ca atare prin Decretul nr. 507/1972. Istoria acestei competiții începe în anul 1977 la Iași, unde a avut loc prima ediție. De atunci, competiția a fost organizată în fiecare an, până în pandemie. În 2023 companiile Rețele Electrice și-au adjudecat marele premiu al competiției naționale, Trofeul Electricianului, pentru categoria Distribuție Energie Electrică.  Generații întregi de specialiști s-au confruntat în probele teoretice, practice sau cu public, demonstrându-și profesionalismul.

Companiile Rețele Electrice operează rețele cu o lungime totală de circa 134.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție, și dezvoltă un program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, siguranța și performanța rețelelor și implementarea locală a standardelor de mediu ale grupului PPC. Rețelele electrice operate de către cele trei companii Rețele Electrice numără 289 de stații de transformare și peste 25.000 de posturi de transformare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Dentista Marina Gavril ar fi fost ucisă la comandă. Luni a fost înmormântată în R....
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Detalii terifiante din ancheta crimei de la Brăila! Unde a fost descoperit ADN-ul suspectului care...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în...
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Emmanuel Macron a vizitat Satul Olimpic înainte de Jocurile de la Paris 2024