Cum să-ți recuperezi iPhone-ul pierdut sau furat? Iată ghidul complet de la APPLE

Cum să-ți recuperezi iPhone-ul pierdut sau furat? Iată ghidul complet de la APPLE
Publicat: 30/05/2024, 19:45
Actualizat: 30/05/2024, 22:55

Pierderea unui iPhone poate să fie o tragedie în zilele noastre. Până la urmă, prețul unui singur exemplar variază între 3.000 și 6.000 lei.  Dar nu dispera.  Telefonul ar putea să nu fie în totalitate pierdut. 

De obicei, oamenii moderni tind să stea cu ochii pe telefon în permanență, mai ales când se deplasează pe stradă sau cu metroul.  Dar într-un autobuz aglomerat,  este suficientă o clipă de neatenție….. și sesizezi că telefonul a dispărut din buzunarul tău.  Este puțin probabil să fie furat.  Este mai probabil să fie pierdut, să fie căzut din buzunar.

Telefoanele Apple sunt atât de bine criptate încât că sunt imposibil de spart chiar și de FBI. Cazurile de furt sunt rare pentru că și hoții de telefoane știu că iPhone-ul dispune de cel mai securizat sistem de protecție din lume. Telefonul furat, odată dezactivat de la distanță de către posesorul său, este un dispozitiv ce nu mai poate fi activat și utilizat.

O clipă de neatenție....și iPhone-ul dispare din buzunarul tău. Sursa Foto - Shutterstock
O clipă de neatenție….și iPhone-ul dispare din buzunarul tău. Sursa Foto – Shutterstock

Ai pierdut iPhone-ul. Cum îl recuperezi?

Dacă ți-ai pierdut iPhone-ul, funcția „Find My” poate ajuta la securizarea dispozitivului de încredere, a conturilor și a informațiilor tale personale.  Pentru a te autentifica pe iCloud.com/find, nu trebuie să introduci un cod de verificare. Poți folosi „Find My Devices”, chiar dacă dispozitivul tău de încredere este pierdut.

Când marchezi iPhone-ul ca „pierdut”, dispozitivul tău este pus în modul „Pierdut”. Este blocat cu un cod de acces. Cardurile de plată și abonamentele pe care le folosești cu Apple Pay sunt suspendate. Poți afișa un număr de telefon și un mesaj pentru cineva care îți găsește dispozitivul tău. Pe hartă vei vedea dacă iPhone-ul tău este aprins sau stins/descărcat. Dacă este aprins, îți va apărea dispozitivul animat cu ecran colorat. Dacă este stins sau descărcat, va avea ecranul negru.

  1. Autentifică-te pe iCloud.com/find.
  2. Selectează iPhone-ul sau iPad-ul tău. Dacă este disponibil, harta se mărește la adresa dispozitivului tău pierdut. 
  3. Selectează „Marchează ca dispozitiv pierdut”, apoi urmează instrucțiunile de pe ecran pentru a lăsa un număr de telefon și un mesaj.
  4. Selectează funcția de Activare pentru a bloca iPhone-ul sau iPad-ul cu codul de acces existent. Dacă nu ai setat un cod de acces, ți se va cere să creezi unul.

Dacă funcția „Find My” nu era activată pentru dispozitivul tău înainte să fie pierdut sau furat, nu va apărea pe iCloud.com/find sau în aplicația „Find My”. Nu îl poți marca ca „pierdut” sau „șterge datele personale de la distanță”. Pentru a-ți proteja informațiile personale, ar trebui să te autentifici pe appleid.apple.com și să schimbi imediat parola ID-ului Apple.

Un alt dispozitiv Apple te poate ajuta să localizezi iPhone-ul pierdut. Sursa Foto - Shutterstock
Un alt dispozitiv Apple te poate ajuta să localizezi iPhone-ul pierdut. Sursa Foto – Shutterstock

Harta te va ajuta să-l localizezi

Dacă iPhone-ul tău a fost furat sau apare pe hartă la o adresă necunoscută, nu încerca să recuperezi dispozitivul singur. Contactează autoritățile locale.  Dacă tu sau o altă persoană a încercat să schimbe parola ID-ului Apple pe iPhone-ul tău la o adresă necunoscută, telefonul tău ar putea să nu apară pe hartă la iCloud.com/find.

Totuși, poți marca dispozitivul ca fiind „pierdut” pentru a-l bloca de la distanță. Dacă ai un alt dispozitiv Apple, precum un iPad, un Apple Watch sau un alt telefon iPhone, trebuie să fie autentificat cu ID-ul tău Apple. Sau să fie un dispozitiv care aparține unui membru al grupului tău de „Family Sharing”. Poți folosi aplicația „Find My” pentru a bloca iPhone-ul și a te ajuta să-l găsești.

Dacă ai un Apple Watch, deschide „Control Center” și apasă butonul „Ping your iPhone”. Poți apăsa pentru a reda un sunet pe iPhone-ul tău sau ține apăsat butonul pentru a aprinde lanterna telefonului și poți chiar să obții coordonate pentru a-l localiza.  Dacă l-ai găsit, felicitări!

Iphone-ul pierdut poate să fie depistat și cu ajutorul unui telefon Samsung, prin aplicația iCloud. Sursa Foto - Shutterstock
Iphone-ul pierdut poate să fie depistat și cu ajutorul unui telefon Samsung, prin aplicația iCloud. Sursa Foto – Shutterstock

Ce faci dacă iPhone-ul tău este pierdut permanent sau a fost furat

Dacă iPhone-ul tău este pierdut sau furat și nu poți să-l găsești, urmează acești pași suplimentari pentru a-ți proteja conturile și informațiile personale. Raportează la autoritățile locale. Este posibil să solicite numărul de serie al iPhone-ului chiar dacă nu ai dispozitivul.

Contactează-ți operatorul de telefonie mobilă pentru a raporta iPhone-ul lipsă. Cere-le să-ți dezactiveze contul și depune o cerere de despăgubire dacă iPhone-ul tău este sub acoperirea unui contract cu operatorul tău de telefonie mobilă. Schimbă parola ID-ului Apple: Autentifică-te pe appleid.apple.com, apoi alege „Sign-in and Security”.

Selectează „Password” și urmează instrucțiunile de pe ecran. Elimină-ți iPhone-ul  din dispozitivele de încredere ale ID-ului Apple. Autentifică-te pe appleid.apple.com, apoi alege „Devices” din bara laterală. Selectează dispozitivul tău, derulează în jos și selectează „Remove from account”.

Dezactivează-ți iPhone-ul pierdut de la distanță

Înainte de a-ți șterge dispozitivul, asigură-te că ai încercat totul pentru a-l găsi. Ștergerea dispozitivului tău nu poate fi anulată.

Poți să-ți ștergi dispozitivul de la distanță folosind aplicația Find My sau pe iCloud.com/find.

Dacă dispozitivul tău are iOS 15 sau o versiune ulterioară, poți folosi în continuare „Find My” sau iCloud.com/find pentru a-l localiza după ce l-ai șters, potrivit Apple.

Citește și: Model de iPhone, popular și în România, suspendat de la vânzare în Franța din cauza RADIAȚIILOR ridicate

Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce tactică folosesc rușii ca să cucerească pozițiile fortificate ale armatei ucrainene. „Apar pe neașteptate...
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
Anunț de ultimă oră făcut de meteorologi. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele ore
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro a publicat notele
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Alex, tânărul dat dispărut în Italia, a fost găsit mort! După zile întregi de căutări,...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
DOTARE OBLIGATORIE pentru toate mașinile noi vândute în Europa
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
Doliu la Hollywood. A murit unul dintre cei mai celebri scenariști
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Ce presimțire a avut Emily Burghelea înainte de accident: ”Mi-am imaginat un înger alb”
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Frumusețea nu aduce fericire. Ce se întâmplă cu oamenii care arată prea bine?
×