De la „mătușa Tamara” și „mama mea sunt eu” s-a ajuns la „nepotul Ciprian”. DONAȚIE controversată pentru city managerul liberal al orașului Sinaia

De la „mătușa Tamara” și „mama mea sunt eu” s-a ajuns la „nepotul Ciprian”. DONAȚIE controversată pentru city managerul liberal al orașului Sinaia
Publicat: 04/06/2024, 11:04
Actualizat: 04/06/2024, 11:56

După celebrul caz „mătușa Tamara” și după replica uluitoare emisă de „baronul de Vrancea” Marian Oprișan – mama mea sunt eu” -, la Sinaia a apărut, acum, și „nepotul Ciprian”. Stațiunea, de altfel, ține capul de afiș în ultima perioadă, și asta pentru există o indiscutabilă apetență a liberalilor prahoveni pentru lux și case construite în locații cu priveliște deosebită.

Problema gravă rezidă din faptul că acest lux este plătit chiar din banii contribuabililor, iar două exemple sunt deja arhicunoscute – Iulian Dumitrescu, plasat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) sub control judiciar pentru  luare de mită și fals în declarații, dar și Vlad Oprea, edilul din Sinaia, cel care este acuzat că ar fi dat un „tun” în cazul licitației pentru mega-proiectul din platoul Bucegi, acolo unde a participat o singură firmă, Novum.

Gândul prezintă, în exclusivitate, informații surprinzătoare care întregesc acest tablou general controversat, în centrul „acțiunii” apărând un alt liberal, Marian Valerie Panait, administrator public (city manager) al orașului Sinaia încă din anul 2010.

Recent, Marian Valerie Panait a devenit și membru al PNL Sinaia, fiind „mâna dreaptă” a edilului Vlad Oprea. În momentul de față, Marian Valerie Panait este candidat pentru Consiliul Local Sinaia.

Marian Valerie Panait, declarându-și susținerea pentru edilul din Sinaia, Vlad Oprea

Intră în scenă și „nepotul Ciprian”

În anul 2013, Marian Valerie Panait a demarat un proiect pentru construcția unei case, dar dorea o locație cu totul specială, având în vedere specificul zonei.

Astfel, potrivit informațiilor obținute de Gândul în exclusivitate, a concesionat o bucată de teren de la Primăria Sinaia, localizată într-o zonă pitorească, cu „priveliște”, un loc de unde atât munții, cât și orașul pot fi admirate în fiecare zi dintr-o poziție privilegiată.

„După concesionarea respectivului teren, a început construcția casei. Numai că această casă nu este construită de concesionar – Marian Valerie Panait -, ci de nepotul acestuia, Ciprian Jitaru”, au declarat sursele Gândul.

La vremea respectivă, Ciprian Jitaru avea 23 de ani și deținea o firmă – CIP INTELIGENT AGENCY SRL. Dar firma respectivă în nici un caz nu ar fi putut susține construcția acestei case, una impresionantă, valoarea lucrărilor de construcție ridicându-se, potrivit autorizației de construire obținute, la 352.811 lei.

  • Regimul locuinței – D + P + M
  • Suprafața construită la sol – 144 mp
  • Suprafața construită desfășurată – 302 mp
Actul de donație prin care „nepotul Ciprian” i-a donat această casă lui Marian Valerie Panait

În anul 2021, ANAF a intrat pe firul „afacerii” și a tras un semnal de alarmă

În anul 2021, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a transmis o adresă-semnal de alarmă către Ilie Aprodu, în calitatea sa de vicepreședinte al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB).

În aceasta adresă este prezentat cazul acestei construcții și se solicită ONPCSB investigheze speța și ia masurile de cuviință.

ANAF a precizat că Marian Valerie Panait a primit din partea nepotului Ciprian Jitaru o locuință care a fost consturuită pe un teren concesionat în anul 2013. Direcția Generală Antifraudă Fiscală efectuase deja cercetări în această speță, societățile verificate fiind:

  • CIP INTELIGENT AGENCY SRL (care aparținea nepotului lui Marian Valerie Panait);
  • COMSAR TOTAL SRL;
  • MAGISAR CONSTRUCT SRL.

„CIP INTELIGENT AGENCY SRL nu mai desfășoară activitate economică de 5 ani”

În urma verificărilor, s-a constatat că CIP INTELIGENT AGENCY SRL „nu mai desfășoară activitate economică de 5 ani, dar nici în trecut, când societatea a funcționat, nu a înregistrat o activitate economică semnificativă”.

„Deși ințial contractul de execuție lucrări a avut ca părți contractante pe Jitaru Ciprian Andrei în calitate de beneficiar  și societățile Magisar Construct SRL și Comsar Total SRL în calitate de executanți, potrivit documentelor prezentate și explicațiilor oferite, societatea Comsar Total SRL nu a mai executat nicio lucrare”, s-a mai precizat în adresa trimisă de ANAF către ONPCSB.

ANAF a cerut ONPCSB să analizeze „dacă pot fi identificate elemente care intră sub incidența prevederilor Legii nr. 129/11.07.2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, și să dispuneți demersurile specifice activității instituției”.

Totuși, potrivit surselor Gândul, „nu a existat nicio anchetă pe această temă”.

„Între timp, Marian Valerie Panait și-a mai mărit «regatul» în zonă, luând în concesiune și apoi cumpărând încă aproximativ 300 mp, fix lângă casa sa. În luna ianuarie a anului 2024, Marian Valerie Panait a mai făcut încă o achiziție. A cumpărat din piață un alt teren, chiar peste drum de casa impresionantă pe care o deține. Acest teren a fost suprapreciat și dacă până acum Panait cumpără la un preț derizoriu – ultima tranzacție cu Primăria Sinaia fiind anul trecut, iar Panait a reușit scoață 70 euro pe mp -, acum a plătit un preț mult mai mare”, au dezvăluit sursele Gândul, în exclusivitate.

Tranzacția, între Marian Valerie Panait și Florin Gioga,candidatul independent la Primăria Sinaia

Aceleași surse au mai declarat pentru Gândul, în exclusivitate, că au apărut alte semne de întrebare.

„Ceea ce este interesant este faptul Marian Valerie Panait a cumpărat teren exact de la candidatul independent la Primăria Sinaia, Florin Gioga. Acesta începuse își facă campanie încă din luna septembrie a anului 2023, deci era în plin avânt electoral”, au mai declarat sursele Gândul.

„Evenimentele” care au loc în Sinaia, avându-l ca protagonist pe liberalul Marian Valerie Panait, arată că la PNL Prahova sunt probleme cu nemiluita, cu atât mai mult cu cât, au amintit sursele Gândul, „secretarul general al PNL, Lucian Bode, își construiește o cabană tot la Sinaia, gard în gard cu cabana lui Vlad Oprea, edilul stațiunii”.

Marian Valerie Panait, contracte obținute de firma unde este asociat

Potrivit declarației de interese depuse în anul 2022, Marian Valerie Panait este asociat/acționar în 2 firme și membru – vicepreședinte cu atribuții de secretar general –  al Asociației Administratorilor Publici din România – Vâlcea.

În ceea ce privește „ramura” politică, Marian Valerie Panait este, potrivit aceleiași declarații de interese, vicepreședintele Biroului Permanent Local Sinaia al Partidului Național Liberal.

Liberalul Marian Valerie Panait, prin firma unde este asociat – SC Quick Communication SRL – a obținut, de-a lungul timpului, 4 contracte, prin achiziție directă, pentru „servicii de consultanță”.

Potrivit declarației de avere pe care a depus-o în anul 2022, Marian Valerie Panait deține 4 terenuri în Sinaia, unul forestier și 3 intravilane. City managerul din Sinaia are și 3 case – două apartamente, în Sinaia și București, și o casă de locuit în Sinaia.

Marian Valerie Panait este posesorul unui autoturism Skoda Fabia, an de fabricație 2007.


CITEȘTE ȘI:

PNL caută candidat la CJ Prahova / Nicolae Ciucă, despre Iulian Dumitrescu: Nu avem propunerea care să intre în analiza Biroului Politic Național

REVOLTĂ în PNL. Florin Roman, scut în jurul baronului penal Lamborghini. Deputatul „PROSOP” convoacă oastea politică din Prahova

Av. Daniel FENECHIU motivează de ce „BARONUL cu Lamborghini”poate candida: În 2016, i-am retras din competiție….

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Se complică ancheta în cazul familiei din Suceava care a murit când se întorcea din...
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer....
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Tragedie în Dolj! Un băiat de doar 11 ani a murit, iar sora și mama...
Un român a fost arestat în Grecia pentru că ar fi dat foc intenționat unei...
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Vedeta, suspectată că a apelat la medicamente pentru a slăbi RAPID. Face furori cu noua...
Un bărbat de 45 de ani din Bucureşti şi-a infectat intenţionat iubita cu HIV. Individul...
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
Ies la lumină noi detalii în cazul accidentului din Suceava, în care au murit cinci...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
IGPR: care este, de fapt, marja de toleranță a RADARULUI?
Tabloul complet şi programul sferturilor de finală de la UEFA Euro 2024
Au fost descoperite resturi din SCOARȚA PRIMORDIALĂ a PĂMÂNTULUI!
Marea actriță a României s-a stins. Doamna noastră a tras cortina
Schimbări de ultimă oră anunțate de ANM. Fenomene ostile în România
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Utilizatorii de antidepresive ar putea renunța la tratament doar cu ajutorul medicului de familie
×