Judecătorii decid DEFINITIV că Nicușor Dan a greșit când a refuzat autorizația pentru Sanador. Edilul procesoman va plăti despăgubiri din salariul lui

Publicat: 05/06/2024, 13:45
Actualizat: 05/06/2024, 16:18

Magistrații de la Curtea de Apel București (CAB) au judecat, miercuri, recursul formulat de primarul general Nicușor Dan, după ce a fost amendat de Tribunalul București pentru nerespectarea unei decizii definitive în cazul „Sanador”. Edilul Capitalei refuză, de mai multe luni, să emită o autorizație de construire pentru Spitalul Sanador, cu toate că judecătorii au decis, definitiv și executoriu, că solicitarea Spitalului Sanador, în vederea construirii unei clinici de oncologie, respectă toate prevederile legale.

UPDATE – 16:08 – Magistrații de la Curtea de Apel București au respins, ca nefondat, recursul făcut de Nicușor Dan după ce a fost amendat de Tribunalul București pentru că nu a respectat o sentință definitivă privind emiterea autorizației de construire pentru clinica de oncologie a Spitalului Sanador.

„Tip soluție: Nefondat. Soluția pe scurt: Respinge recursul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată azi, 05.06.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei. Document: Hotarâre – 05.06.2024”, au decis magistrații CAB.

Știrea inițială

Nicușor Dan a fost prezent, miercuri 5 iunie 2024, la Curtea de Apel, conform obiceiului care l-a făcut deja „celebru”, în pofida tuturor acuzațiilor că pune administrarea Bucureștiului în plan secund și preferă să stea cu orele în sălile de judecată, câteva zile din fiecare săptămână.

  • Nicușor Dan a pierdut definitiv la CAB procesul cu Spitalul Sanador și a fost acuzat că, prin amânarea emiterii autorizației de construire, „condamnă bolnavii de cancer la moarte” (detalii AICI)
  • Respectiva autorizație de construire aflată în litigiu are ca obiect extinderea clinicii Sanador  – regim de înălțime 2S+P+5E-6E (cu monument istoric încorporat, în regim de înălțime Sp+P+M) – cu un corp nou de construcţie (Centru Oncologic) în regim de înălțime S+P+6E.
  • ”Războiul” dintre Sanador și Nicușor Dan, în calitate de primar general, a început în luna februarie a anului 2022.
  • Nicușor Dan a transmis că ”proiectul propus nu respectă prevederile regulamentului de urbanism al zonei CA2 aferent Planului Urbanistic General, cel puţin în privinţa retragerilor laterale”. Potrivit primarului general, documentația de urbanism este reglementată de Planul Urbanistic General (PUG) și nu de  Planul Urbanistic Zonal (PUZ) str. Sevastopol nr. 3A, Sector 1. (informații punctuale AICI)

Nicușor Dan a fost amendat de magistrații de la Tribunalul București în procesul cu Spitalul Sanador, după ce a sfidat hotărârea definitivă a instanței (alte informații AICI), dar edilul a făcut recurs.

Nicușor Dan, prezent în sala de judecată în procesul cu Spitalul Sanador

Av. Radu Dinulescu: „Războiul declanșat de Nicușor Dan cu bolnavii de cancer”

În exclusivitate pentru Gândul, avocatul Radu Dinulescu a declarat că primarul general Nicușor Dan a declanșat – prin refuzul de a emite autorizația de construire pentru clinica oncologică a Spitalului Sanador – un adevărat „război cu bolnavii de cancer”.

Avocatul Dinulescu atrage atenția că prezența lui Nicușor Dan în sala de judecată poate reprezenta și o „presiune” pusă pe judecători, iar acest „război” împotriva bolnavilor de cancer trebuie câștigat de edilul Capitalei „cu orice preț”.

Pentru orice candidat la importanta funcție de primar general și mai ales pentru Nicușor Dancare deține aceasta funcție și pentru care fiecare minut ce poate fi folosit în scurta campanie electorală trebuie folosit la maximum -, această perioadă este una intensă, de muncă susținută, de întâlniri cu cetățenii și, mai ales, de mesaje electorale transmise prin mass-media.

Dar, evident, nu se întâmplă asta atunci când trebuie câștigat războiul declanșat de Nicușor Dan cu bolnavii de cancer.

Acest război trebuie câștigat de Nicusor Dan, se pare, cu orice preț, chiar cu prețul sacrificării unei jumătăți de zi pentru a fi prezent personal în sala de judecată, în litigiul ce formează obiectul dosarulului nr. 36123/3/2023 și reprezintă recurs al lui Nicușor Dan împotriva amenzii stabilite pe fond de instanță de judecată, pentru neeliberarea autorizației de construire necesară noii secții oncologice a Spitalului Sanador.

Instanța de judecată l-a obligat pe Nicușor Dan, prin hotărâre definitivă și executorie, elibereze în cel mai scurt timp această autorizație de construire.

  • Primarul general a fost prezent în sala de judecată și, privind fotografia, putem observa două lucruri: primul este faptul că, în anumite litigii, relația lui directă cu «Statul Paralel» și, mai ales, cu câmpul tactic din Justiție îi impune ca semnal adresat judecătorilor, probabil, se prezinte personal. Așa cum putem constata, generalul Dumbravă este puțin ocupat în aceste zile și nu poate fi chiar el prezent în sală, după cum afirma denunțătorul Hideg din dosarul ultracunoscut al «Statului Paralel».
  • A doua constatare a noastră este faptul «mafia oncologică», la fel ca și «rechinii» beneficiari ai tratamentelor postoperatorii trebuie combătută, chiar dacă această campanie electorală părea, până acum, foarte importantă.

speram cetățenii Municipiului București or vadă realitatea cu privire la ce înseamnă de fapt numitul Nicușor Daniel Dan și vor vota în consecință”, a spus avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.

Tribunalul București: „Dispune aplicarea unei amenzi de 20% din salariu minim brut pe economie, pe zi de întârziere”

În data de 29 ianuarie 2024, judecătorii de la Tribunalul București au decis că primarul general Nicușor Dan trebuie „pedepsit financiar” pentru că nu a respectat o hotărâre judecătorească definitivă.

  • Nicușor Dan a fost amendat cu 20% din salariul minim brut pe economie, pe zi de întârziere, „care se face venit la bugetul de stat”.
  • Spitalul Sanador va primi penalităţi în cuantum de 100 de lei stabilită pe zi de întârziere, până la executarea obligaţiei stabilite de judecători.

Admite în parte cererea de chemare în judecată. Dispune aplicarea unei amenzi de 20% din salariu minim brut pe economie pe zi de întârziere, care se face venit la bugetul de stat, în sarcina pârâtului Primarul General al Municipiului Bucureşti.

Acordă reclamantei penalităţi în cuantum de 100 lei stabilită pe zi de întârziere, până la executarea obligaţiei prevăzută în sentinţa civilă nr. 5936 din 14.11.2022 pronunţată de Tribunalul Bucureşti în dosar nr. 19018/3/2022, definitivă prin decizia nr. 2154 din 11.10.2023 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, pentru un termen de 3 luni, socotit de la data comunicării hotărârii privind stabilirea amenzii. Ia act că părţile vor solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicarea hotărârii”, au decis magistrații de la Tribunalul București.


CITEȘTE ȘI:

Varșovia vs. Bucureștiul lui Nicușor Dan | DEZASTRU urbanistic după patru ani de mandat „nicușorist”. Avocat: „Se PLÂNGE non-stop și CERȘEȘTE voturi”

Fost viceprimar al Capitalei, despre „revoluția TERMOFICĂRII” à la Nicușor Dan: „100 km în patru ani. Câte mandate îți trebuie ca să schimbi tot?”

Nicușor Dan, încă o GOGOAȘĂ ELECTORALĂ: „Reconstrucția stadionului Dinamo nu are nevoie de PUZ” / Avocat: „Minte! A distrus regulamentele de urbanism”

Nicușor Dan, pus la colț în CGMB pentru că plătește din bani publici AMENZI primite ca persoană fizică. Avocat: „Minte consilierii și opinia publică”

Continuă seria neagră a lui Nicușor Dan. Edilul pierde și PROCESUL 26 din speța „Autorizații de construire Sector 2”. „Se pierd sume imense de bani”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
Pe cine vede Crin Antonescu în turul 2 pentru președinție și cine va fi la...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Cel puțin patru turiști străini au murit după o otrăvire în masă, în Asia. Ultimul...
„Mașa, nu spune nimic despre atacul cu rachetă balistică”. Cum s-au dat de gol rușii...
Poliția, chemată la vila lui Silviu Prigoană! Totul la scurt timp după ce copiii lui...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
S-a vândut celebra banană lipită cu o bandă adezivă. Banalul fruct a fost cumpărat pentru...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Guvernul anunţă prelungirea plafonării preţurilor la energie şi gaze pentru consumatorii vulnerabili
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Șoferii din România NU mai pot face ITP. Anunțul RAR venit azi, 21 noiembrie
CTP, devăluiri incendiare: Să nu cumva să te iei de Elena
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Copiii neandethalieni ar fi colecționat fosile la fel cum cei de azi colecționează abțibilduri