Tranziția de la MAȘINILE pe benzină la cele electrice/Victor NEGRESCU: Înlocuim o dependență față de PETROL, cu o altă dependență față de CHINA

Publicat: 05/06/2024, 22:32
Actualizat: 06/06/2024, 08:50

Mașinile cu combustie internă trebuie să dispară de pe străzi până în anul 2035-2030, spune Comisia Europeană. În același timp, mașinile electrice nu mai sunt chiar atât de căutate în Europa din cauza problemelor pe care le-au cauzat proprietarilor lor. Europarlamentarul social-democrat, Victor Negrescu, a explicat în emisiunea Andreei Crețulescu de la RTV cum vede rezolvată această situație.  

Înlocuirea mașinilor românești, în majoritate acționate de benzină sau motorină, trebuie să aibă loc treptat, în ciuda directivelor U.E care au titlu de imperativ categoric și fără întârziere. Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, a vorbit despre perioada în care se mai poate circula cu aceste autovehicule și ce presupune această trecere de la un combustibil fosil la unul eco.

De circulat se poate circula cu ele. E vorba de achiziționarea de noi mașini. Și noi, la nivelul Partidului Social,  ne-am impus acestui termen, să știți, pentru că noi am discutat cu industria din România, producătoare de mașini și ne-au spus foarte clar când ar fi pregătit să producă aceste mașini electrice. Mai mult decât atât, trebuie să punem și următoarea întrebare: dacă nu înlocuim o dependență față de petrol, cu o altă dependență față de China, în cazul acesta care deține materiile prime necesare pentru producția de mașini electrice. Deci e o dispută importantă și da, în viitorul mandat va trebui să se poarte o discuție, dar din nou fără poziționări sau soluții radicale, cum am văzut, din păcate, inclusiv din partea unor primar, inclusiv primarul de la Brăila.

Victor Negrescu a mai adăugat și faptul că o astfel de tranziție trebuie să aibă loc în urma unui dialo, nu în urma unui dictat, mai ales că avem de-a face cu populații care nu-și permit astfel de schimbări, mai ales că o mașină electrică nu este ieftină nici de cumpărat și nici de întreținut.

Acuma investiția publică în  mașini care poluează mai puțin, fie că vorbim de autobuze, fie că vorbim de tramvaie, fie că vorbim de transport pentru copii, cred că e o investiție bună și  e important să facem și acest pas, e să protejăm mediul și mediul îl reprezintă o prioritate, dar din nou nu cu soluții radicale. Asta mă deranjează pe mine cel mai mult. La multe din aceste propuneri care vin de la nivel european, totul se face ca un dictat, ori eu cred că a depășit perioada aceasta. Să fie un dialog, să găsim soluții și mai ales să avem grijă și de populațiile care nu își permit, pentru că nu e simplu să-și cumpere o mașină electrică sau să întreții o astfel de mașină.

Citește și:

ALEGERI 2024 Europarlamentarul Victor NEGRESCU vs industria de APĂRARE: Suntem DEPENDENȚI de alte țări, inclusiv țări care nu sunt democratice

Victor Negrescu, despre viitorul mandat în Parlamentul European/ ,,Este și în INTERESUL Ungariei ca România să intre în spațiul Schengen”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Se complică ancheta în cazul familiei din Suceava care a murit când se întorcea din...
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Tragedie în Dolj! Un băiat de doar 11 ani a murit, iar sora și mama...
Un român a fost arestat în Grecia pentru că ar fi dat foc intenționat unei...
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
Dieta cu 3 mese pe zi a Loredanei Groza. Alimentul POPULAR la care a renunțat...
Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro a publicat notele
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
1 din 2 teste antidrog este FALS pozitiv! Peste 10.000 de oameni au semnat o...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
IGPR: care este, de fapt, marja de toleranță a RADARULUI?
Tabloul complet şi programul sferturilor de finală de la UEFA Euro 2024
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Maghiarii ne salvează. Moment ISTORIC. Ajutor nesperat din partea Ungariei
Norii Shelf-Cloud, deasupra României. Când apare acest fenomen meteo rar
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Inteligența artificială ar putea să detecteze osteoporoza în stadii incipiente
×