Pieton care traversa printr-un loc nepermis, lovit de o ambulanță, în Capitală! Şoferul avea o alcoolemie de 0,23 mg / SABIF anunță verificări

Pieton care traversa printr-un loc nepermis, lovit de o ambulanță, în Capitală! Şoferul avea o alcoolemie de 0,23 mg / SABIF anunță verificări
Fiul unui primar din Timiș a dat cu mașina peste o fată de 13 ani și apoi a fugit de la locul accidentului! / Sursa foto: Facebook
Publicat: 06/06/2024, 09:53
Actualizat: 06/06/2024, 10:20

Un pieton care traversa neregulamentar pe Calea Dorobanţi a fost accidentat de o ambulanţă care se deplasa fără a avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Șoferul avea o alcoolemie de 0,23 mg/l.

În seara zilei de 5 iunie, în jurul orei 22:00, Brigada Rutieră a fost alertată prin apelul de urgență 112 cu privire la un accident de circulație produs pe Calea Dorobanți din București.

În accident a fost a implicată o ambulanță a Serviciului de Ambulanță București-Ilfov (SABIF), condusă de un șofer în vârstă de 50 de ani. Ambulanța se deplasa dinspre Șoseaua Ștefan cel Mare către Piața Dorobanți fără a avea pornite semnalele acustice și luminoase, informează Brigada Rutieră.

Șoferul avea o alcoolemie de 0,23 mg/l

În aceste condiții, vehiculul a surprins și accidentat un pieton de 47 de ani, care traversa strada printr-un loc nepermis și fără să se asigure.

Pietonul a suferit răni și a fost transportat de urgență la Spitalul Floreasca pentru îngrijiri medicale.

Șoferul ambulanței a fost supus unui test cu aparatul alcooltest, care a indicat un rezultat de 0.23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la sediul Institutului Național de Medicină Legală (INML) pentru prelevarea de mostre biologice.

Autoritățile continuă investigațiile pentru a stabili cu exactitate cauzele și circumstanțele în care s-a produs accidentul.

SABIS: Ambulanțierul a întârziat la programul de lucru cu jumătate de oră

Comisia de disciplină a Serviciului de Ambulanță București –Ilfov (SABIF) a declanșat, joi, cercetarea disciplinară în cazul ambulanțierului care a provocat un accident seara trecută, în timp ce se deplasa, în misiune, cu o ambulanță de transport neasistat, confom unui comunicat de presă al SABIF.

Este vorba despre un ambulanțier care s-a prezentat la serviciu în seara zilei de 05.06.a.c. și, în timpul unei misiuni, a lovit ușor o persoană fără adăpost din București, care traversa neregulamentar strada.

Organele de specialitate ale Poliției au constatat că acest conducător auto consumase băuturi alcoolice, având o alcoolemie de 0,23%.

Comisia de disciplină va analiza acest caz și activitatea revizorului SABIF, din tura respectivă, care nu a respectat procedura existentă în ceea ce privește testarea șoferilor, cu alcooltestul, la înscrierea în programul de lucru.

Precizăm că, la SABIF există procedură operațională privind testarea cu alcooltestul pentru toți conducătorii auto la înscrierea în program.

În seara zilei de 5 iunie a.c. ambulanțierul în cauză a întârziat la programul de lucru cu jumătate de oră, fapt menționat și pe foaia de parcurs.

Din cauza faptului că existau cazuri în așteptare, revizorul a urgentat intrarea în programul de lucru fără a respecta procedura, respectiv fără a efectua testarea cu alcooltestul, în cazul prezentat.

Cei doi colegi vor suporta consecințele legale pentru faptele lor. La SABIF avem toleranță 0 pentru cei care încalcă voit conduita profesională. Este inadmisibil consumul de alcool, dar și neaplicarea procedurilor pe care noi le avem și pentru care organizăm sesiuni de instruire permanente. Este de notorietate nevoia stringentă de personal suplimentar în cadrul serviciului, având în vedere deficitul de personal cu care ne confruntăm de ani de zile, însă avem proceduri clare care nu pot fi încălcate, indiferent de situație”, a spus dr. Alis Grasu, manager SABIF.

Persoana fără adăpost care a fost lovită de ambulanță a fost transportată imediat la Spitalul de Urgență Floreasca și se află în stare bună, externată, în afara oricărui pericol, conform sursei citate.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Rechinii din largul coastei Braziliei au fost testați pozitiv la cocaină. Experții trag un semnal...
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Unul dintre cei mai diabolici criminali în serie din România, căutat de poliţişti. Petrică Ciucă a...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Gafă de proporţii comisă de Adidas: a creat un model de încălţări în amintirea JO...
Un telescop de pe orbita Pământului, LOVIT de un obiect cu viteză foarte mare
Decizie pentru cei care locuiesc în case sau blocuri vechi. Statul va plăti banii
Cum au fost păcăliți pensionarii. Abia acum s-a aflat
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Comoara găsită de roverul Curiosity pe Marte după ce a crăpat o stâncă