Una dintre polițistele locale, acuzată de corupție, a sărit pe geam la percheziții. Discuția uluitoare surprinsă în STENOGRAME: „Vino și ia-mă!”

Una dintre polițistele locale, acuzată de corupție, a sărit pe geam la percheziții. Discuția uluitoare surprinsă în STENOGRAME: Vino și ia-mă!
Caracter ilustrativ/Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 06/06/2024, 13:22
Actualizat: 06/06/2024, 22:10

Una dintre polițistele vizate de ancheta de corupție de la Poliția Locală a Sectorului 1 a reușit să dispară din raza anchetatorilor DGA veniți la percheziții la domiciliul acesteia. Femeia ar fi sărit pe un geam și a stat afară în ploaie, așteptând o prietenă să vină să o ia. Acest episod i-a agravat însă femeii situația din dosarul de corupție, în care este acuzată că pretindea mii de euro șpagă de la afaceriști.

A fost și unul dintre motivele de bază pentru care procurorii DNA au cerut arestarea ei preventivă, iar instanța a admis dispunerea acestei  măsuri pentru 30 de zile.

Marina Avram și Florentina Iordache, cele două polițiste locale, dar şi şeful lor Dragoş Voinea, au fost arestați

Cei trei polițiști locali sunt acuzați de mai multe infracțiuni, printre care luare de mită în formă continuată, trafic de influență și acces ilegal la sistemul de date. Unul dintre polițiștii locali vizați de ancheta DNA, privind posibile fapte de corupție, ar fi vecin chiar cu primarul Clotilde Armand.

Astfel, în ceea ce o privește pe Florentina Iordache, au arătat judecătorii care au analizat cererea anchetatorilor DNA de arestare, este incident și cazul de arestare care prevede că „inculpatul a fugit ori s-a ascuns, în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală.”

Marți anchetatorii DNA și DNA descindeau la locuința Florentinei Iordache în scopul efectuării percheziției domiciliare.

Astfel organele de cercetare penală din cadrul Direcției Generale Anticorupție s-au prezentat la adresa femeii, dar după ce au sunat la ușa apartamentului și după ce și-au declinat calitatea, aceasta a părăsit imobilul pe un geam și a anunțat o prietenă să vină să o ia întrucât este căutată de “DGA”, scrie stiripesurse.ro.

Discuția dintre cele două femei a fost surprinsă de către anchetatori, constituind acum o probă clară a faptului că a încercat  să se sustragă de la cercetări.

„Interlocutoare: Alo! Alo!

IORDACHE FLORENTINA: .(….)!

Interlocutoare: Alo!

IORDACHE FLORENTINA: (….), vino repede în Otopeni! Vino și ia-mă!

Interlocutoare: De ce?

IORDACHE FLORENTINA: Că eu sunt în stradă… că mă ridică! Vino și ia-mă și pe mine că am rămas în stradă! Să mă schimb, să mă duc eu de bunăvoie, să nu mă ia așa. Că sunt în ploaie afară.

Interlocutoare: Cum?

IORDACHE FLORENTINA: Te rog!

Interlocutoare: Cine să te ia?

IORDACHE FLORENTINA: DGA-u’! Vreau să mă duc eu să mă predau. Te rog! Sunt afară, în ploaie! Vino și ia-mă și pe mine să mă duc!

Interlocutoare: Păi de unde știi, mă?

IORDACHE FLORENTINA: Te rog! E af…

Interlocutoare: Cine ți-a zis?

IORDACHE FLORENTINA: E afară! A spart ușa! Haide! Te rog!

Interlocutoare: Bine! Stai că vin. Hai! Pa! Pa! Pa!

IORDACHE FLORENTINA: Fii atent, că n-o să mă mai găsești! Vino la… vino, te rog din suflet!

Interlocutoare: Bine! Hai! Pa! Pa!

IORDACHE FLORENTINA: Vino… vino aici! Vino aici…

Interlocutoare: Hai! Pa! Pa!

IORDACHE FLORENTINA: …în față la restaurantu’ Iancu! Pa!

Interlocutoare: Pa!”

 DNA a transmis un comunicat referitor la acuzațiile din acest dosar:

AVRAM MARINA-ROXANA, polițist local în cadrul Poliției Locale Sector 1 – Direcția Control Urban – Compartimentul Control Activități Comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– luare de mită în formă continuată,
– trafic de influență în formă continuată,
– fals intelectual în formă continuată,
– divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice,
– instigare la infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic,
– instigare la infracțiunea de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice,
– divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice,

IORDACHE FLORENTINA, polițist local în cadrul Poliției Locale Sector 1 – Direcția Control Urban – Compartimentul Control Activități Comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– luare de mită în formă continuată,
– trafic de influență în formă continuată,
– fals intelectual în formă continuată (două acte materiale)

VOINEA DRAGOȘ-GEORGE, polițist local în cadrul Poliției Locale Sector 1, șef al Compartimentului Control Activități Comerciale din Direcția Control Urban, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– luare de mită în formă continuată,
– complicitate la infracțiunea de fals intelectual.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

1. În perioada 2023 – 2024, în contextul efectuării unor controale la mai multe societăți comerciale cu puncte de lucru în Sectorul 1 al Capitalei, cei trei inculpați ar fi pretins de la reprezentanții acestora sume de bani cuprinse între 2.500 euro și 14.000 euro (în total 26.500 euro) și ar fi primit de la aceștia, în total, sumele de 18.000 euro și 2.500 lei.

Banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți de inculpați, printre altele, pentru:

  •  a confisca o sumă de bani inferioară celei realizate ilicit de una dintre societățile controlate (s-ar fi dispus confiscarea doar a sumei de 214.708 lei, nicidecum a încasărilor totale – aproximativ 1.353.000 lei);
  •  a aplica rapid sancțiuni contravenționale astfel încât societatea controlată să nu acumuleze încasări prea mari în perioada suspendării activității, iar sumele obținute ilicit de societate, în perioada suspendării, să fie confiscate doar parțial,
  •  a nu aplica sancțiuni contravenționale pentru lipsă autorizație de funcționare.

2. În perioada 11-20.01.2023, inculpatele Avram Marina-Roxana și Iordache Florentina ar fi pretins și primit de la un om de afaceri (cercetat într-un dosar penal pe linie de disciplină în construcții) suma de 6.000 euro lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unui lucrător de poliție din cadrul Secției 1 Poliție și că, printr-un intermediar, îl va determina pe acesta să dispună în cauza respectivă o soluție favorabilă omului de afaceri.

Inculpaților Avram Marina-Roxana, Iordache Florentina și Voinea Dragoș-George li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 05 iunie 2024, cei trei inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

O simplă coincidență că vila a fost cumpărată de două femei cu cetățenie franceză?

Pe lângă faptul că șeful de la Poliția Locală ar locui chiar vizavi de Clotilde Armand, coincidența extrem de dubioasă face ca vila să fi fost achiziționată chiar de către două femei care au cetățenie franceză, așa cum are și primarul Sectorului 1.

Polițiștii locali, acuzați că luau șpăgi de la patronii de terase

Marți dimineață au avut loc percheziții DNA la Poliția Locală a Sectorului 1. Vizați sunt chiar șefi ai instituției, care ar fi luat șpăgi de mii de euro de la patronii teraselor din Sectorul 1.

Potrivit unor surse juridice, sunt vizați mai mulți polițiști locali din cadrul Compartimentului Control Activități Comerciale care au ca atribuții realizarea de verificări la cluburi, terase, comercianții din piețe etc, cu precădere la teresele situate în Parcul ,,Regele Mihai I” (fost Herăstrău), precum și la cele din zonele Floreasca, Dorobanți și Calea Victoriei.

Toți cei vizați de ancheta ofițerilor anticorupție, printre care și șeful de departament, George Dragoș Voinea, au fost suspendați imediat din funcții.

Ancheta DNA vizează fapte de corupție și fals care ar fi fost comise în ultimul an

Perchezițiile făcute marți sunt, potrivit DNA, urmarea unei ”sesizări din oficiu”, legate de fapte care ar fi fost comise în perioada 2023-2024.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală constituită ca urmare a unei sesizări din oficiu ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2023 – 2024, a unor infracțiuni de corupție, fals etc., de către funcționari publici din cadrul Poliției Locale Sector 1, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu.

În cursul zilei de 04 iunie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 8 (opt) locații situate pe raza municipiului București, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, se arată în comunicatul DNA.

CITIȚI ȘI:

CORUPȚIE la Poliția Locală Sector 1. Vecinul lui Clotilde Armand și alte două polițiste locale, ARESTAȚI. De ce infracțiuni sunt acuzați

Coincidență stranie în cazul de corupție de la Poliția Locală Sector 1. Unul dintre polițiștii șefi ar fi avut vilă chiar pe stradă cu Clotilde Armand

Vlad Gheorghe, despre Clotilde Armand şi Vlad Voiculescu: Dacă ai URMĂRIRE PENALĂ începută, nu poţi fi candidat

Clotilde Armand, prinsă cu „ocaua mică” în scandalul ”Pubele-minune”: „Recepția și plata, conform caietului de sarcini, dar s-a montat ALTCEVA”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum se calculează media finală la Bac în 2024. Ce se întâmplă cu candidații care...
A reapărut în România după ce a fost dată dispărută mai bine de 50 de...
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de...
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
GALERIE FOTO Doi soți britanici și-au vândut casa și au cumpărat un sat întreg în...
Scandal de proporții! Și-a desfigurat iubita lui “E diavol și bolnav psihic!” + “I-am făcut...
IREAL: cum arată Dana Roba la un an de când a fost desfigurată cu ciocanul....
Val de scumpiri de la 1 iulie. Cu cât va creşte factura la gaze la...
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
Mai mulți români au fost implicați în incendiile de vegetație din Turcia. Panică și haos...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nemții au lansat „GARSONIERA” Dacia Duster. Pentru minimaliști – VIDEO
O nouă alianţă în Parlamentul European? Viktor Orban anunţă formarea unui bloc de extrema dreaptă...
EFECTUL MIRACULOS pe care îl are CAFEAUA pentru oamenii SEDENTARI!
Doliu național! Marea actriță a României e acum în ceruri: Toți cei mari au fost...
Doliu în cinematografia românească! Celebra actriță s-a stins din viață pe neașteptate. Despre cine e...
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula...
Anda Adam a îmbrăcat rochia de mireasă! Suma uriașă pe care artista a dat-o pentru...
A murit Ileana Stana Ionescu: "Cu adâncă durere anunţăm stingerea din viaţă celei care a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
„Particulele-fantomă” ar putea fi secretul din spatele celor mai grele elemente din Univers
×