George Simion anunță că i s-a deschis un nou dosar penal. Liderul AUR, acuzat de apartenența la un grup infracțional organizat

 George Simion anunță că i s-a deschis un nou dosar penal. Liderul AUR, acuzat de apartenența la un grup infracțional organizat
Publicat: 06/06/2024, 15:37
Actualizat: 06/06/2024, 15:39

George Simion, președintele AUR, este vizat într-un al doilea dosar penal instrumentat de Parchetul General. Acesta este ulterior dosarului semnăturilor false pentru candidatura lui Silvestru Șoșoacă (în care Simion nu are deocamdată nicio calitate, deși a fost menționat, fără nume, în comunicatul parchetului). Anunțul a fost făcut chiar de însuși președintele AUR.

George Simion, președintele AUR: „Un al doilea dosar penal care se inventează la adresa noastră! Cică grup infracțional organizat! Nu, grupuri infracționale organizate sunt partidele care au distrus România! Salutăm procurorii politici din Țara Lăpușului!”(oarecum între Sălaj. Bistrița Maramureș n.r.), scrie Simion pe Facebook.

Bătălia de la Suceava

Informația fost confirmată de avocata sa, Georgiana Teodorescu, membru și candidat AUR, care a dat mai multe detalii despre noul dosar, într-o declarație susținută de pe scările Parchetului General.

„Am fost azi la IGPR în calitate de avocat pentru a acorda asistență juridică unui coleg, un membru de partid, care a fost chemat în calitate de martor într-o speță nouă, un dosar penal care nu are nicio legătură cu dosarul de ieri, cu excepția faptului că îl vizează din nou pe domnul președinte George Simion.

Dosarul de astăzi are legătură cu un incident care s-a întâmplat la finalul lunii ianuarie, în municipiul Suceava, la un miting autorizat AUR, când un coleg aflat în stare de legitimă apărare s-a îmbrâncit cu un domn care venise la mitingul AUR și era foarte vocal, înjura, făcea tot felul de acuzații la adresa partidului AUR. Colegii noștri de acolo i-au spus să plece, să ne lase să desfășurăm mitingul, domnul respectiv s-a agitat, a existat un schimb de îmbrânceli cu colegul meu, repet, aflat în stare de legitimă apărare.

Un dosar penal ca oricare altele

Georgiana Teodorescu confirmă că acest dosar penal nu are conotații politice.

De la acest incident și până astăzi s-au întâmplat următoarele lucruri fără nicio legătură cu alegerile de duminică: s-a sesizat Parchetul General, singurul care are competență pe parlamentari. Altfel, infracțiunea de loviri și alte violențe e de competența Parchetului Judecătoriei Suceava. Singura explicație este că este vizat domnul președinte George Simion. Alte acuzații sunt următoarele: amenințare și, foarte interesant, constituirea unui grup infracțional organizat”, a declarat Georgiana Teodorescu, avocată şi candidă a AUR la alegerile europarlamentare, joi, în faţa sediului Parchetului Genral.

Dosarul al doilea, la același procuror

Avocata a subliniat că, deşi nu are nicio legătură cu alegerile de duminică, dosarul cu incidentul de la mitingul AUR din Suceava este instrumentat de acelaşi procuror care instrumentează şi dosarul privind semnăturile pentru Silvestru Şoşoacă. Georgiana Teodorescu a mai spus că George Simion nu a fost citat în niciunul dintre aceste dosare penale, până în prezent.

Dosarul semnăturilor false

Preşedintele AUR George Simion este vizat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) după ce ar fi instigat membri ai formaţiunii să falsifice listele de susţinători necesare pentru depunerea candidaturii, ca independent, la alegerile europarlamentare de către Silvestru Şoşoacă, soţul senatorului Diana Şoşoacă. Silvestru Şoşoacă a fost audiat  la Parchet, miercuri, în timp ce George Simion a scris, pe Facebook, că „vor să scoată AUR din listele electorale”.

Ulterior, candidatul independent la alegerile europarlamentare Silvestru Şoşoacă, plasat sub control judiciar de către procurorii Parchetului General pentru uz de fals şi fals în declaraţii, a afirmat, miercuri seară, că nu a ştiut că semnăturile pe care le-a depus pentru susţinerea candidaturii erau false.

Citiți și: George Simion, anchetat pentru instigarea la falsificarea semnăturilor pentru depunerea candidaturii lui Silvestru Șoșoacă.Disperarea e maximă!”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
FOTO O româncă a câștigat al șaptelea titlu de Miss Fitness Universe. Anca are 37...
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro publică notele până în ora 12:00
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nou indicator RUTIER, introdus în România! Ce faci dacă-l întâlnești?
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Nu te vom uita! România a pierdut o stea. A fost cea mai adorată actriță
Pensionarii, în depresie. Bani mai puțini după recalculare
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Posibila revenire a lui Trump la Casa Albă face ca dolarul să crească
×