Cum arată vila în paragină a controversatului afacerist Mihail Vlasov, cumpărată de un milionar din Iași: „Mi-a făcut o ofertă pe care am acceptat-o”

Cum arată vila în paragină a controversatului afacerist Mihail Vlasov, cumpărată de un milionar din Iași: „Mi-a făcut o ofertă pe care am acceptat-o”
Publicat: 08/06/2024, 12:36
Actualizat: 08/06/2024, 12:40

O impresionantă vilă, aflată de mai mult timp în paragină, din cauză că nu fusese găsit un cumpărător, a fost achiziționată de un om de afaceri din Iași, Ion Zapodeanu. Vila i-a aparținut controversatului om de afaceri Mihail Vlasov, fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, condamnat de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), la opt ani de închisoare pentru fapte de corupție.  Iniţial, în luna august 2018, Mihail Vlasov primise o condamnare la Curtea de Apel Bucureşti de 9 ani şi 10 luni închisoare.

Fosta vilă a lui Mihail Vlasov are zece camere, șase băi, cinci terase, patru șemineuri, patru bucătării, cramă la demisol, piscină la interior cu terasă proprie şi saună și garaj subteran.

Impresionanta construcție a fost scoasă la vânzare de mai mulți ani, iar anunțul postat pe site-urile de imobiliare, numai că eventualii cumpărători nu s-au înghesuit. Inițial, fosta vilă a lui Mihail Vlasov era scoasă la vânzare pentru 2,9 milioane de euro, dar în anul 2023 prețul scăzuse simțitor, până la 1.190.000 euro.

Foto – ziaruldeiasi.ro

Totuși, un om de afaceri din Iași, Ion Zapodeanu, s-a decis să o cumpere și, potrivit ziaruldeiasi.ro, să o transfome în clădire de birouri.

“Eu mă cunosc de foarte mult timp cu dl. Vlasov, îmi este chiar prieten. A trecut prin multe necazuri, pentru el casa păstrează niște amintiri dureroase. Mi-a făcut o ofertă pe care am acceptat-o. Casa e degradată, nelocuită de ceva ani. Urmează un proces de reconsolidare și reamenajare, scopul final fiind acela de a o transforma în birouri. E o oportunitate de care am profitat, mai ales ca este în apropierea locuinței mele”, a declarat afaceristul din Iași, potrivit sursei citate.

Afaceristul ieșean nu a dezvăluit, însă, suma cu care a cumpărat fosta vilă a lui Mihail Vlasov, prietenul său.

Foto – ziaruldeiasi.ro

Mihail Vlasov a stat doar un 1 an și 2 luni

Acum, Mihail Vlasov ar vrea să părăsească România. Fostul avocat, în vârstă de 81 de ani, suferă de cinci boli cronice și ar dori să se trateze la o clinică din străinătate. Magistrații de la Judecătoria Vaslui au dat o sentință favorabilă, dar DNA a depus o contestație în acest dosar la Tribunalul Vaslui, iar instanța superioară urmează să se pronunțe pe 19 iunie dacă Vlasov scapă de obligația de a nu părăsi teritoriul țării.

Mihail Vlasov a stat doar un 1 an și 2 luni. Judecătorii i-au scăzut din pedeapsă perioada petrecută în arest preventiv și au ținut cont de faptul că are peste 60 de ani, astfel încât pe 19 ianuarie 2022 Tribunalul Vaslui l-a lăsat în libertate. Fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a fost eliberat condiționat pe 25.11.2021, iar termenul de liberare condiționată i se împlinește după 6 ani și 10 luni adică în septembrie 2028.

DNA l-a pus sub acuzare pe Mihail Vlasov pentru că, în perioada 2008 – 2014, abuzând de funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a întreprins demersuri pentru obţinerea unor foloase materiale personale şi pentru persoane din anturajul său, în detrimentul instituţiei pe care o reprezenta.

Potrivit procurorilor, au fost adus grave prejudicii atât Camerei de Comerţ, cât şi SC Romexpo SA, la care CCIR este acţionar majoritar.

Prejudiciu de zeci de milioane de lei

Potrivit DNA, „după ce a preluat conducerea C.C.I.R., inculpatul Vlasov Mihail a întreprins acțiuni astfel încât bani din bugetul instituției să ajungă la diverse entități/societăți comerciale, în scopul sprijinirii intereselor materiale proprii sau ale unor membri de familie, prin încheierea de contracte și convenții”.

Astfel, au arătat procurorii DNA în acest dosar, „Vlasov Mihail și-a însușit sume de bani din bugetul instituției, pe care le-a cheltuit în interes propriu, după cum urmează: suma de 47.599.382,90 lei retrasă din „Fondul la dispoziția biroului de conducere/Fond la dispoziția președintelui”, prevăzut în bugetul C.C.I.R., ridicată în numerar, pe bază de dispoziții de plată către casierie; suma de 702.487,68 lei retrasă din contul bancar al C.C.I.R., prin plăți efectuate cu cardul către mai multe cazinouri, pentru participarea la jocuri de noroc, fără să o restituie.

„Acționând în această manieră, inculpatul Vlasov Mihail și celelalte persoane, prin actele și faptele lor, au produs prejudicii patrimoniilor camerei de Comerț a României și societății Romexpo, astfel: prejudiciul total cauzat bugetului C.C.I.R. este de 54.342.145, 20 lei, prejudiciul total cauzat bugetului S.C. Romexpo S.A. este de 6.086.741,44 lei”, preciza DNA.

Instanța a decis să îi aplice lui Vlasov Mihail pedeapsa cea mai grea, de 5 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 3 ani închisoare  – reprezentând 1/3 din totalul celorlalte pedepse principale -, în total 8 ani închisoare, pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi preşedinte în cadrul vreunei persoane juridice), pe o perioadă de 5 ani.

Potrivit soluției ÎCCJ, „se deduce din durata pedepsei închisorii pronunţate perioada în care inculpatul a fost reţinut, arestat preventiv şi arestat la domiciliu, de la data de 19.03.2014 la 24.04.2014, respectiv de la 24.04.2014 la 29.08.2014, precum şi perioada executată, de la data de 18.06.2015 la 3.11.2017”.


Citește și:

Când ajunge Nicușor Dan în fața instanței pentru AMENDA de 35 milioane de euro în ”CAZUL IOR”, pentru care a făcut presiuni. ”Asta o să aibă urmări!”

Un avocat dezvăluie METODA prin care Nicușor Dan TERGIVERSEAZĂ soluționarea litigiilor: „Am cerut să fie amendat pentru abuz de drept procesual”

Fost viceprimar al Capitalei, despre „revoluția TERMOFICĂRII” à la Nicușor Dan: „100 km în patru ani. Câte mandate îți trebuie ca să schimbi tot?”

Varșovia vs. Bucureștiul lui Nicușor Dan | DEZASTRU urbanistic după patru ani de mandat „nicușorist”. Avocat: „Se PLÂNGE non-stop și CERȘEȘTE voturi”

Nicușor Dan, încă o GOGOAȘĂ ELECTORALĂ: „Reconstrucția stadionului Dinamo nu are nevoie de PUZ” / Avocat: „Minte! A distrus regulamentele de urbanism”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce tactică folosesc rușii ca să cucerească pozițiile fortificate ale armatei ucrainene. „Apar pe neașteptate...
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
Anunț de ultimă oră făcut de meteorologi. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele ore
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro publică notele până în ora 12:00
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Alex, tânărul dat dispărut în Italia, a fost găsit mort! După zile întregi de căutări,...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
DOTARE OBLIGATORIE pentru toate mașinile noi vândute în Europa
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Ungurii întorc spatele UE. Alianța la care maghiarii nu vor să renunțe. E cel mai...
Irinuca și Ramona Gabor pozate de Gabi Bădălău. Întâlnire de taină între foști iubiți
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Multă durere și dezamăgire la priveghiul Ilenei Stana Ionescu! Marea actriță, uitată de toată lumea:...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Test de cultură generală. Care instrument muzical este mai vechi decât roata?
×