LIVE TEXT | Românii votează la ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2024, pentru 33 de reprezentanți în Parlamentul European

Publicat: 09/06/2024, 06:58
Actualizat: 09/06/2024, 19:28

Cele 18.955 de secții de votare din țară – pentru alegerile comasate locale și europarlamentare 2024- s-au deschis duminică 9 iunie, la ora 07:00 și se vor închide la ora 22:00. Peste 18 milioane de români cu drept de vot sunt așteptați să îți exprime opțiunea electorală în secțiile de votare din țară, aceștia putând să voteze atât pentru alegerile locale, cât și pentru cele europarlamentare. Alți aproape 960.000 de români cu domiciliul în străinătate pot vota la secțiile deschise în diaspora, dar doar pentru cei 33 de reprezentanți ai României în Parlamentul European.

Românii cu drept de vot sunt așteptați, începând de la ora 7:00, să își aleagă candidații, respectiv partidele preferate, care să le reprezinte interesele în administrațiile locală și în Parlamentul European.

UPDATE ora 19.07: Poliția a actualizat bilanțul infracțiunilor și neregulilor raportate în secțiile de votare din Capitală. Până la ora 17.00, neregulile au fost minore, inerente. Din fericire nu a fost semnalate conflicte sau încăierări între simpatizanți, și nici între observatorii partidelor. De asemenea, în centrele de detenție ale secțiilor de poliție votul s-a desfășurat fără probleme.

UPDATE ora 18.00: Premierul Marcel Ciolacu a ajuns, după ora 17.00, la sediul central al partidului din Șoseaua Kiseleff. Membrii conducerii centrale a Partidului Social Democrat s-au reunit în așteptarea exit-pollului de la ora 22.00.

Președintele PSD le-a spus jurnaliștilor că este „foarte bine”.

”De obicei, când câștigi alegerile, ești foarte mulțumit și e obositor”, a spus președintele PSD, Marcel Ciolacu.

UPDATE ora 15.20: Poliția Română dezminte informațiile apărute recent în spațiul public cu privire la „mai mulți polițiști sub acoperire sunt infiltrați în organizațiile partidelor politice, având misiunea de a deconspira fraudele electorale (Ialomița, Constanța, Cluj și Giurgiu)”.

Potrivit IGPR, polițiștii nu derulează astfel de activități „sub acoperire” și recomandă tuturor să se informeze doar din surse oficiale.

UPDATE ora 14.35: Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a transmis un mesaj după ce a fost la vot.

„Și noi suntem Europa!  Acesta este gândul cu care am votat și mesajul pe care vreau să-l transmit astăzi tuturor românilor chemați la urne. Prin votul nostru, apărăm valorile fundamentale care ne definesc ca popor: credința, familia, tradițiile, cultura și obiceiurile românești. În contextul geopolitic sensibil actual, suntem obligați să alegem continuitatea și stabilitatea. Votăm românește atât în țară, cât și în străinătate!”, a transmis secretarul general al PSD, Paul Stănescu.

UPDATE ora 14.20: Poliția Capitalei a confirmat că au fost descoperite mai multe procese verbale gata semnate și un buletin de vot ștampilat din oficiu în două secții de votare. Procesul de vot nu a fost întrerupt.

Polițiști din cadrul Secției 9 au fost sesizați, prin 112, de către un candidat la alegerile europarlamentare, cu privire la faptul că, într-o secție de votare s-ar afla mai multe procese verbale semnate în alb. În urma verificărilor efectuate s-a constatat prezența unor procese verbale semnate înainte de a fi completate. Acestea au fost înlocuite.

UPDATE ora 13.10: Românii votează pentru alegerea reprezentanților lor în Parlamentul European în 775 din cele 915 secții organizate de Ministerul Afacerilor Externe în stăinătate. Prima secție s-a deschis sâmbătă, la ora 22:00, ora României, la Auckland, Noua Zeelandă.

Votarea în străinătate la alegerile pentru Parlamentul European se desfășoară în toate secțiile organizate în Europa, prin deschiderea, la ora 10:00 (ora României), a secției de votare organizată la Reykjavik, Islanda, a anunțat MAE.

La ora României 10:00, votul era în curs de desfășurare într-un total de 775 secții deschise în Africa, Asia, Australia, Europa, Orientul Apropiat și Mijlociu și Oceania.

Ultimele secții în care  începe votarea, la ora României 17:00, sunt cele organizate în Vancouver și pe coasta de Vest a SUA (Los Angeles, Anaheim, San Diego, Sacramento, San Francisco, Las Vegas, Phoenix, Portland, Seattle).

UPDATE ora 12.50: Carmen Iohannis, soţia şefului statului, a declarat, la ieşirea de la urne, că a votat pentru „performanţă şi unitate”.

„Astăzi am votat pentru o administraţie locală performantă şi pentru o Europă unită. Vă doresc o duminică frumoasă şi vă invit pe toţi la vot, este foarte important”, a fost mesajul lui Carmen Iohannis.

Întrebată ce speră de la aceste alegeri, soţia preşedintelui Klaus Iohannis a răspuns: „Performanţă şi unitate”

UPDATE ora 12.40: Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu (PSD), a declarat, la ieșirea de la urne, că a votat pentru o echipă puternică în Europa.

„Am votat astăzi pentru continuarea drumului României în Europa, pentru o echipă puternică în Parlamentul European, o echipă care să readucă din negocieri succese și măsuri, și bani, și fonduri europene, pentru a dezvolta în continuare România, o echipă care să fie întotdeauna la masa deciziilor, pe de o parte, o echipă care să ne facă și să ne trezească drumul către aderarea la Schengen terestru, pe care o așteptăm la finalul acestui an, și nu în ultimul rând pentru aderarea la OCDE”, a spus Adrian Câciu, în prezența primarului Craiovei, Olguța Vasilescu, și a europarlamentarului Claudiu Manda, ambii candidați ai PSD pentru câte un nou mandat.

UPDATE ora 11.35: Rareș Bogdan, europarlamentar liberal și prim-vicepreşedinte al PNL, a declarat că votul său a fost exprimat cu gândul la „viaţa românilor de peste tot”, inclusiv a celor din diaspora.

În context, el a precizat că-i aşteaptă pe cei plecați în străinătate să se întoarcă acasă, într-o Românie care să arate „ca afară”.

„Am votat cu gândul la viaţa românilor de peste tot, inclusiv la cei din Diaspora, nu doar la cei din România, cu gândul la întoarcerea lor acasă într-o Românie care să arate ca afară, cu administraţii locale de succes.

Şi am votat pentru o Românie puternică în Europa, o Românie care să fie una dintre marile revelaţii ale următorilor 10 ani pe continentul european, o Românie care ştie să-şi aprecieze forţa, care ştie să-şi aprecieze locul în Europa şi care nu se va mai lăsa niciodată umilită şi va fi cea care va da semnalul puterii într-un continent care are nevoie, mai mult decât oricând, de creştinism, de patrioţi şi de oameni serioşi şi muncitori, aşa cum sunt românii”, a spus Rareş Bogdan.

UPDATE ora 11.00: Deputatul USR Dan Barna, candidat la alegerile europarlamentare pe lista Alianței Dreapta Unită, a declarat, după ce și-a exprimat opțiunea de vot, că a ales „pentru modernizare”.

„Am votat în această dimineaţă pentru modernizare. Am votat pentru o vorbă pe care bunicul meu ne-o spunea în copilărie: Nepoate, dacă ceva este stricat, schimbă, dacă este bun, păstrează. E timpul pentru o schimbare. Am votat pentru schimbarea aceasta de care România are disperată nevoie şi am foarte mare încredere că fiecare cetăţean poate şi va merge astăzi să voteze. Miza acestei zile este participarea la vot”, a spus Dan Barna.

UPDATE ora 10.50: Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, a votat „cu gândul la continuitate, cu gândul la oamenii gospodari care vor implementa cât mai multe proiecte care să vină în sprijinul tuturor cetățenilor”.

”Am votat pentru înțelepciune, am votat pentru pricepere, am votat pentru oamenii care iubesc România. Așa să ne ajute Dumnezeu”, a transmis Natalia Intotero.

UPDATE ora 10.50: Președintele Partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, a votat, duminică, la alegerile locale și europarlamentare, la Școala Gimnazială nr. 1 din Dobroiești, Ilfov.

„Mă aştept la o prezenţă foarte mare la vot, pentru că în toată campania am întâlnit extrem de multă nemulţumire a oamenilor, nemulţumire faţă de creşterea preţurilor, nemulţumire faţă de tratamentul care li se acordă din partea autorităţilor, o nemulţumire faţă de creşterea taxelor şi impozitelor şi contribuţiilor, o nemulţumire faţă de lipsa de perspectivă, în special a oamenilor tineri, care absolvă instituţiile de învăţământ de diferite grade”, a spus Ludovic Orban.

UPDATE ora 10.35: Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru oamenii care au „vocaţia construcţiei” şi care au demonstrat că ştiu să construiască şi au responsabilitate pentru comunităţile pe care „le coordonează”.

„Am votat pentru oamenii cu vocaţia construcţiei, în primul rând, care au demonstrat că ştiu să construiască şi au responsabilitate pentru comunităţile pe care le coordonează, dacă ne referim la alegerile locale de aici din municipiul Bucureşti, respectiv din Sectorul 1, unde locuiesc”, a spus Rafila.

Referindu-se la alegerile europarlamentare, Alexandru Rafila a spus că a votat parteneriatul politic, care este important, întrucât „se opune, pe de o parte, extremismului” şi sprijină parcursul european al României.

UPDATE ora 10.35: Fostul președinte Traian Băsescu a votat la o secție din Capitală. El a venit însoțit de soția sa, Maria Băsescu. Referitor la faptul că a avut de introdus în urna de vot, în total, cinci buletine, el a comentat: „Am trecut prin furtună și prin zonă de război. Nu mă încurc în cinci buletine”.

„Astăzi este ziua în care ei stabilesc cât de funcțională va fi democrația în Români. Dacă rezultatul votului va fi, dincolo de votul pentru actuala Putere, și pentru o Opoziție puternică, înseamnă că echilibrul politic se va menține în România”, a spus Traian Băsescu, după ce a votat.

UPDATE ora 10.10: Europarlamentarul Dacian Cioloş a votat, duminică dimineaţă, la Zalău, pentru persoane competente, integre şi muncitoare la alegerile locale şi europarlamentare.

„Am votat în dimineaţa asta pentru oameni competenţi, pentru oameni integri, pentru oameni muncitori, atât pentru alegerile locale, cât şi pentru europarlamentare”, a declarat Dacian Cioloş.

„Acesta e mesajul meu principal: oameni buni, haideţi la vot! Sunt convins că vă interesează cine o să vă administreze la nivel local, pentru că sunt oamenii cei mai aproape de dumneavoastră. Dar nu uitaţi că avem şi alegerile europarlamentare şi se iau foarte multe decizii la nivel european care vă impactează şi ne impactează direct, şi nu-i tot una. Pe cine trimitem acolo, dacă nu trimitem oameni competenţi, dacă nu, trimitem oameni care să ne reprezinte cu demnitate şi care să ştie despre ce vorbesc, care nu se duc acolo doar pentru sinecuri politice”, a mai spus europarlamentarul REPER.

UPDATE ora 09.15: Președintele Klaus Iohannis a votat, duminică, la ora 09:00, la Liceul „Jean Monnet”.

„Este o zi importantă astăzi, o zi în care îi alegem pe cei care conduc comunitățile în care trăim, pe cei care ne reprezintă în Parlamentul European. Eu am votat și vă invit pe toți să poftiți la vot. Este extrem de important”, a declarat șeful statului, după ce s-a prezentat la secția de votare.

UPDATE ora 09.05: Mihai Tudose, candidatul care deschide lista Alianței PSD PNL la alegerile europarlamentare, a spus că a votat ”cu încredere pentru opțiunea europeană a României”.

„Este o zi importantă astăzi, o zi în care îi alegem pe cei care conduc comunitățile în care trăim, pe cei care ne reprezintă în Tudose.

„Am votat pentru opțiunea europeană a României, cu încredere că brăilenii și românii nu se vor lăsa păcăliți de promisiuni deșarte și himere”, a adăugat europarlamentarul.

UPDATE ora 08.40: Victor Negrescu, candidatul Alianței PSD PNL la alegerile europarlamentare, și-a exprimat votul, duminică, la o secție din Sebeș. El a vorbit, într-o scurtă declarație de presă, după ce s-a prezentat la urne, despre importanța reprezentării României cu profesionalism la nivel european și respingerea extremismului în politică.

UPDATE ora 08.10: Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat duminică, după ce și-a exercitat dreptul de vot, că a „votat pentru dezvoltarea României, pentru o viață mai bună în fiecare comunitate, am votat pentru siguranța românilor, pentru păstrarea valorilor”.

„Am votat pentru dezvoltarea României, pentru o viață mai bună în fiecare comunitate, am votat pentru siguranța românilor, pentru păstrarea valorilor, a tradițiilor și a credinței, tot ce înseamnă identitate românească, pentru o Românie puternică într-o Europă unită, pentru parcursul european al României. Este un drum de la care nu trebuie să ne abatem, indiferent cât zgomot se face.

Cred că este un moment decisiv în care trebuie să ne implicăm în viitorul României, în viitorul nostru, al tuturor, un viitor care poate să fie al dezvoltării, al siguranței sau poate fi al stagnării sau al haosului. Este foarte importantă prezența la vot, este important cine ne reprezintă la Bruxelles și cine conduce comunitățile. Îi indemn pe fiecare să meargă la vot și să decidă viitorul țării noastre, care trebuie să fie un viitor mai bun”, a spus Nicolae Ciucă, după ce și-a exercitat dreptul de vot.

UPDATE ora 08.00: Lucian Bode, secretar general al Partidului Național Liberal, a votat în Zalău, la puțin timp după ora 7:00, când s-au deschis secțiile de vot.

„Astăzi am votat pe toate cele cinci buletine de vot și nu a fost deloc complicat. Am votat pentru o Românie puternică în Europa. Am votat pentru ca România să-și continue cu demnitate parcursul euroatlantic”, a declarat Bode.

UPDATE ora 08:00: Potrivit datelor furnizate în timp real de Autoritatea Electorală Permanentă, până la ora 8:00 au votat, la alegerile europarlamentare, 357.599 de alegători.

Ce votăm la alegerile europarlamentare

Românii își aleg cei 33 de eurodeputați (candidații și ordinea acestora pe liste sunt decise de partide), pentru un mandat de cinci ani.

Pentru alegerile europarlamentare, votul a început efectiv sâmbătă, la ora 22:00, ora României, în Auckland, Noua Zeelandă. Ultimele secții din străinătate se vor închide luni, 10 iunie, la 08:00 ora României, pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii și în Canada.

Cine sunt candidații pentru cele 33 de mandate de deputat european

Românii care votează în țară sau în cele 915 secții din străinătate pot să aleagă dintre cele 12 formaţiuni politice şi alianţe electorale, precum și cei patru candidaţi independenţi care participă la scrutinul pentru ocuparea celor 33 de poziții de eurodeputat.

În total, sunt 494 de candidați, dintre care 327 sunt bărbați și 167 de femei, potrivit Autorității Electorale Permanente.

Pe buletinul de vot pentru alegerea reprezentanților României în Parlamentul European se vor afla, în ordine, partidele, în chenare, cu candidații desemnați:

  • Uniunea Democrată Maghiară din România – UDMR (43 de candidați)
  • Alianţa Electorală PSD-PNL (43)
  • Partidul Reînnoim Proiectul European al României – Reper (43)
  • Alianţa AUR (43)
  • Partidul Umanist Social Liberal (43)
  • Alianţa Dreapta Unită USR – PMP – Forţa Dreptei (43)
  • România Socialistă (43)
  • Partidul România Mare (43)
  • Partidul Patrioţilor (30)
  • Partidul Alternativa Dreaptă (42)
  • Partidul S.O.S. România (43)
  • Partidul Diaspora Unită (31)

Candidaţii independenţi:

  • Paula-Marinela Pîrvănescu
  • Vlad-Dan Gheorghe
  • Nicolae-Bogdănel Ştefănuţă
  • Dumitru-Silvestru Şoşoacă

Cine sunt cei 494 de candidați la alegerile europarlamentare

Cum votezi dacă ești în străinătate

Cetățenii Uniunii Europene care locuiesc în alt stat membru decât cel de origine sau se află în vacanță în ziua alegerilor europarlamentare pot merge să voteze în secțiile din acea țară UE.

Orice cetățean român care are domiciliul sau reședința în străinătate sau care se află ocazional în afara țării de origine, are vârsta de 18 ani împliniți până în ziua alegerilor inclusiv, nu are drepturile electorale interzise prin hotărâre judecătorească definitivă și care nu s-a înscris în listele electorale ale unui stat membru UE, altul decât România, poate vota la secțiile din statele UE.

Dacă un cetățean român este înscris în listele electorale ale altui stat membru al Uniunii Europene, acesta își poate exercita dreptul de vot la alegerile pentru reprezentanții României în Parlamentul European numai după ce dă o declarație potrivit căreia nu și-a exercitat dreptul de vot la același scrutin din statul membru în ale cărui liste electorale este înscris.

Mai concret, dacă un român, care locuiește în România sau în orice alt stat membru, se află ca turist în Spania, el poate vota în baza unui document de identitate românesc valabil.

În mod similar, cetățenii români cu reședința în străinătate pot vota fie la secția la care sunt arondați conform adresei de domiciliu din cartea de identitate, fie la oricare altă secție, dacă nu se află în localitatea de domiciliu, urmând să fie înscriși în listele electorale suplimentare.

La secțiile de votare organizate în străinătate, românii pot vota în data de 9 iunie 2024 doar pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European, nu și pentru primari, președinți de consilii județene și alți aleși locali, în cadrul alegerilor locale care au loc în aceeași zi, în țară.

MAE recomandă tuturor cetățenilor români ale căror documente de identitate emise de statul român au expirat să se prezinte din timp la sediile misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare pentru a obține acte de identitate valabile.

Se poate vota în străinătate, la alegerile europarlamentare 2024, pe baza următoarelor acte:

  • cartea de identitate, cartea de identitate provizorie;
  • cartea electronică de identitate;
  • buletinul de identitate;
  • paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic;
  • paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic;
  • paşaportul simplu, paşaportul simplu temporar;
  • paşaportul simplu electronic;
  • în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar.

La alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie 2024:

  • nu se poate vota prin corespondență;
  • nu se poate vota cu titlu de călătorie;
  • nu se utilizează urne de vot speciale (mobile) în secțiile de votare din străinătate;
  • nu se utilizează cărțile de alegător

Unde votează românii din diaspora

Românii cu drept de vot pot vota în cele 915 secții de votare pe care MAE le-a organizat, prin intermediul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României în străinătate, dublu față de cele 471 organizate la alegerile europarlamentare precedente, din 2019.

Cele mai multe secții vor fi organizate în statele în care se regăsesc cele mai numeroase comunități de români:

  • Italia – 150 de secții,
  • Spania  – 147 de secții,
  • Regatul Unit al Marii Britanii – 104 secții,
  • Germania – 87 de secții,
  • Franța și Principatul Monaco – 67 de secții,
  • Republica Moldova – 52 de secții,
  • SUA – 45 de secții,
  • Belgia – 24 de secții,
  • Austria – 17 secții,
  • Irlanda – 16 secții,
  • Regatul Țărilor de Jos – 16 secții,
  • Danemarca – 14 secții,
  • Canada – 12 secții.

Conform datelor AEP, țările cu cel mai mare număr de români înregistrați cu domiciliul, la 31 mai, sunt:

  • Republica Moldova – 305.057
  • Germania – 129.003
  • Italia – 98.431
  • SUA – 64.738
  • Spania – 63.001
  • Israel – 50.623
  • Canada – 48.176
  • Regatul Unit al Marii Britanii – 32.317
  • Belgia – 10.791
  • Ungaria – 27.434
  • Austria – 26.490
  • Franța – 26.098

Sunt și țări și teritorii în care au domiciliul doar câte un român, precum Antilele Olandeze, Belize, Comore, Capul Verde, Insulele Cayman, Guyana franceză, Sri Lanka, Martinica, Nepal, Coreea de Nord, Polinezia franceză, Rwanda, Tadjikistan, Uganda și Republica Vanuatu.

Lista secțiilor de votare din străinătate și adresele acestora poate fi consultată pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe, la secțiunea dedicată alegerilor.

Câte buletine primesc românii care votează în străinătate

Românii care votează în străinătatea primesc un singur buletin, cu cei aproape 500 de candidați pentru Parlamentul European, spre deosebire de alegătorii din țară, care primesc încă patru, pentru alegerile locale.

Buletin de vot pentru alegerile europarlamentare

În ce situații se mai poate vota duminică după ora 22:00

La scrutinul din 9 iunie 2024, votarea începe la ora locală 07:00 și se încheie la ora 22:00. Alegătorii care la ora 22:00 se află în sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând, în afara acestuia, pot să exercite dreptul de vot până la ora locală 23:59.

Cum afli prezența la vot în timp real

Datele despre prezenţa la vot vor fi prezentate în timp real în ziua alegerilor, pentru fiecare scrutin în parte, pe pagina de internet a Autorităţii Electorale Permanente – prezenta.roaep.ro.

Rezultatele exit-poll-urilor vor fi aflate după ora de închidere a urnelor.


CITEȘTE ȘI:

START VOT pentru România la alegerile EUROPARLAMENTARE 2024. Primii români votează din Auckland, Noua Zeelandă, pentru cei 33 de eurodeputați

CE ALEGEM la scrutinul de duminică și câte buletine de vot primim în secția de votare

Cum arată BULETINUL DE VOT pentru alegerile EUROPARLAMENTARE 2024. Aproape 500 de politicieni se bat pe 33 de locuri de eurodeputat

Aproape 12.500 de români de peste 100 DE ANI sunt pe listele electorale la alegerile din 9 iunie. Peste 200.000 de tineri pot vota pentru prima dată

ALEGERI LOCALE ȘI EUROPARLAMENTARE | În ce condiții se poate cere urna mobilă pentru votul din 9 iunie. Procedura și formularul special

Cetățenii care și-au pierdut sau cărora le-a expirat buletinul pot obține acte noi pentru alegerile de duminică. Procedura și programul de lucru

Cum pot vota românii din DIASPORA la alegerile EUROPARLAMENTARE 2024. Peste 900 de secții de votare, cele mai multe în Italia, Spania, Marea Britanie

Câți deținuți au solicitat URNA MOBILĂ pentru alegerile de duminică. Ce VIP-uri execută pedepse în penitenciare la locale și europarlamentare 2024

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
FOTO O româncă a câștigat al șaptelea titlu de Miss Fitness Universe. Anca are 37...
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro publică notele până în ora 12:00
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nou indicator RUTIER, introdus în România! Ce faci dacă-l întâlnești?
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Nu te vom uita! România a pierdut o stea. A fost cea mai adorată actriță
Pensionarii, în depresie. Bani mai puțini după recalculare
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Posibila revenire a lui Trump la Casa Albă face ca dolarul să crească
×