SURSE | Alianța PSD – PNL, victorie ZDROBITOARE în alegerile locale din 9 iunie. USR, în cădere liberă la nivel național

SURSE | Alianța PSD - PNL, victorie ZDROBITOARE în alegerile locale din 9 iunie. USR, în cădere liberă la nivel național
Publicat: 10/06/2024, 09:36
Actualizat: 10/06/2024, 10:22

Alianța electorală PSD- PNL a reușit să obțină o victorie zdrobitoare, la nivel național, în ceea ce privește primăriile municipiilor reședință de județ și Consiliile Județene. În același timp, Uniunea Salvați România a înregistrat, la acest capitol, o înfrângere usturătoare care va fi, cu siguranță, foarte greu de digerat.

Gândul prezintă, în exclusivitate, ultimele informații punctuale după numărarea voturilor la nivel național, surse politice declarând că lupta a fost tranșată, „clar și fără dubii”, în favoarea PSD și PNL, conduse de premierul Marcel Ciolacu și de Nicolae Ciucă.

Raportat la diferențele înregistrat între PSD și PNL, de data aceasta, victoria social-democraților conduși de Marcel Ciolacu nu poate fi pusă la îndoială, iar cifrele furnizate de sursele politice sunt elocvente.

Lupta pentru municipiile reședință de județ. Diferențe majore între PSD și PNL

În ceea ce privește municipiile reședință de județ, PSD a câștigat primăriile din nu mai puțin de 23 de localități, printre care Baia Mare, Bistrița, Suceava, Botoșani, Piatra Neamț, Vaslui, Focșani, Galați, Buzău, Brăila, Călărași, Slobozia, Alexandria, Târgoviște, Pitești, Râmnicu-Vâlcea, Craiova, Târgu-Jiu, Drobeta-Turnu Severin, Deva, Zalău.

Liberalii au înregistrat victorii în 13 municipii reședință de județ, printre care Oradea, Arad, Reșița, Slatina, Giurgiu, Alba-Iulia, Cluj, Oradea, Brașov, Iași, Constanța.

În concluzie, Alianța PSD – PNL are un bilanț pe care adversarii politici ar trebui să îl invidieze – 36 de municipii reședință de județ câștigate la alegerile locale din data de 9 iunie 2024.

Potrivit informațiilor obținute de Gândul, în exclusivitate, candidații independenți la alegerile din data de 9 iunie 2024 au reușit să câștige 3 municipii de județ.

  • Pentru Uniunea Salvați România (USR), aceste alegeri reprezintă un adevărat șoc, la nivel național fiind obligată să se „mulțumească” doar cu 2 municipii reședință de județ, respectiv Timișoara și Bacău!
  • UDMR a avut câștig de cauză în 4 municipii.
  • PUSL nu a câștigat decât un singur municipiu.

Care au fost rezultatele la Consiliile Județene

În ceea ce privește lupta pentru Consiliile Județene, Alianța PSD – PNL se află, bineînțeles, tot pe primul loc al acestui clasament, potrivit informațiilor oferite de surse politice, în exclusivitate pentru Gândul.

Împreună, social-democrații și liberalii au câștigat 36 de Consilii Județena, înfrângând clar toți adversarii politici.

  • PSD, condus de Marcel Ciolacu, a preluat, în urma alegerilor din 9 iunie, 25 de Consilii Județene, printre care Maramureș, Bistrița Năsăud, Hunedoara, Caraș-Severin, Târgu-Jiu, Drobeta-Turnu Severin, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Prahova, Buzău, Călărași, Ialomița, Brăila, Vrancea, Galați, Vaslui, Neamț, Suceava, Botoșani.
  • PNL, condus de Nicolae Ciucă, a câștigat șefia 11 Consilii Județene, printre care Bihor, Arad, Alba, Sibiu, Brașov, Iași, Giurgiu, Ilfov, Constanța, Tulcea, Cluj.

La acest moment, numărătoarea voturilor se apropie de final, iar Uniunea Salvați România (USR) nu a reușit să câștige niciun Consiliu Județean, așa cum se întâmplă, de altfel, și în cazul candidaților independenți.

  • UDMR a obținut șefia a 4 Consilii Județene în urma acestor alegeri – în județele deja „consacrate”: Harghita, Mureș, Satu Mare și Covasna.

Bătălia pentru București

Alianța PSD-PNL câștigă bătălia pentru Sectoarele 1 și 2 ale Capitalei. Clotilde Armand (USR) este învinsă de George Tuță (PNL) la Sectorul 1, în timp ce Rareș Hopincă (PSD) reușește să îl detroneze pe Radu Mihaiu (USR), au precizat sursele citate, în exclusivitate pentru Gândul.

La Sectorul 1, George Tuță avea un avans de 475 de voturi, când mai rămăseseră de numărat buletinele din două secții de votare.

În același timp, după numărarea voturilor din 173 de secții, din totalul de 202 (86%) ale Sectorului 2, scorul era: Rareș Hopincă – 45.219 voturi – Radu Mihaiu 43.886, candidatul PSD-PNL înregistrând un avans de 1.333 de voturi.


CITEȘTE ȘI:

EXIT-POLL ALEGERI pentru Primăria Capitalei. Nicușor Dan, victorie cu 44% din voturi. Firea are 25%, Piedone – 12%, Burduja – 10%

Rezultate exit-poll alegeri EUROPARLAMENTARE. Coaliția PSD-PNL câștigă detașat cu 53% / AUR a obținut 14%

Gigi Becali, vot cu probleme: „M-am încurcat, am ANULAT!

George Tuță: „Avem o ȘANSĂ URIAȘĂ de a reclădi capitala Capitalei, lucrurile pe care le facem pentru oameni trebuie să iasă cât mai bine”

EXCLUSIV | Cum a scăpat Clotilde Armand, după patru ani, chiar înaintea noilor alegeri, de dosarul ”fraudă la alegerile locale din Sectorul 1”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Nuntă transformată în tragedie, în Botoșani. O femeie a decedat după ce fiica ei a...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite...
Propunerea care-l scoate pe Geoană din turul II. Putere absolută pentru funcționarii ANAF
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Oana Moșneagu și Vlad Gherman, regrete după nunta de vis. Ce ar schimba dacă ar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
FACULTATE ÎN ȚARĂ SAU ÎN STRĂINĂTATE? ECATERINA ANDRONESCU LĂMUREȘTE TOȚI ELEVII LA PODCAST „ALTCEVA CU...